Tisdag 29 september

Dagens lista:

Frukost:
1 banan och 1 päron
Lunch: Wokade grönsaker, gravad lax och laktosfri keso
Mellanmål: 1 äpple
Middag: Omelett på 2 ägg, makrill i tomatsås, oliver, ruccola och gurka
Motion: 10min cardio + styrka (arm och mage)
Kvällsmat: Smoothie (1banan, hallon och laktosfri yoghurt), 2 skivor grovt glutenfrittbröd, leverpastej och smörgåsgruka. 4 bitar löksill.

Varit en kanondag idag! Nu ska vi fortsätta så här! Just nu orkar jag inte räkna points men jag tänker på vad jag äter. Har ju inte direkt nåt val nu när jag helt uteslutit laktos och gluten...

Smygvägde mig idag: 102,7kg. Så ett litet minus är det allt. Veckovägningen på torsdag ska vara ännu mer på minussidan!!!!

Hade planerat att gå på ett pass idag men det var fullt så jag och två kompisar körde styrka istället. Något som jag ine gjort på x antal år. Fy fan vad tufft det var!!! Men nu ska vi försöka göra det några gånger i veckan, eller om det bara blir ett Bodypumppass istället, får se. Jag hatar egentligen styrka men om man är några stycken som gör det tillsammans kan det ju bli riktigt roligt.

måndag 29 september

Det här med bloggandet går ju som bevisat inte så bra för mig. Jag lyckas komma ihåg bloggen några dagar och så glömmer jag bort den igen. Men jag är ändå ganska så duktig....

Vaknade med migrän idag så jag har mest sovit. Därför ser dagens lista ut så här:
 
Lunch: Glutenfripasta och köttfärssås med rivna morötter
Motion: 30min aerobics
Kvällsmat: 2skivor grovt glutenfritt bröd med ugnsbakad leverpastej och smörgåsgurka, 2 dl laktosfri yoghurt och 1 glutenfri knäckemacka.

Jag orkade verkligen inte mer än 30min aerobics idag, det snurrade i huvudet på mig och jag var tvungen att avbryta. Men 30min är bättre än inget alls!

Imorgonbitti ska jag väga mig, har inte gjort det på flera veckor. Jag hoppas på ett minus och det borde faktiskt vara så med tanke på att mina kläder blivit större...

Onsdag 23september

Har bestämt mig för att helt utesluta laktos och gluten i min kost en tid framöver. Jag har mått så fruktansvärt dåligt de sista veckorna så jag måste testa om det har med de att göra. Jag är ju ändå allergisk/känslig och det har alltid gått lite upp och ner för mig. Ibland kan jag dricka ett glas mjölk utan att jag känner av det och ibland kan jag inte äns ha en skvätt mjölk i kaffet. Den senaste tiden har jag mått så pass dåligt att jag känner att det påverkar mitt liv på ett negativt sätt, så igår när jag var på gymmet och var tvungen att avbryta efter endast 30min pga magknip och illamående. Hann inte mer än hem innan jag fick spendera tid på toaletten. Det är inte roligt kan jag lova!

Dagens lista

Frukost: Havregrynsgröt och 2 knäckeskivor med leverpastej (4p)
Mellanmål: Kaffe
Lunch: Tonfisksallad, minikeso och 2skivor fullkornsbröd med light Philadelphia (5p)
Fika: 1 stor café Latte och biscotti (8p)
Middag: Viktväktar grönsakssoppa och tortilla (6p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 23p
Sparade points: NADA!!!!

Inte den bästa dagen om man ser till pointsintaget. Orsak: var och fikade med några tjejkompisar och föll för frestelsen av Latte och biscotti, en gammal favorit.



Mitt internet ville inte vara med igår när jag skulle publicera mitt inlägg, så här kommer det.

Vaknade för första gången sen innan sommaren tidigt, 06.30, och var pigg. Tänkte ge mig ut på en morgonpromenad men det såg så kyligt ut ute så jag kröp ner under täcket och låg och funderade lite istället. En riktigt perfekt start på dagen! Äta frukost i lugn och ro och även hinna diska innan man skulle till skolan. Jag ska vakna tidigt varje morgon i fortsättningen!

Dagens lista (tisdag 22/9)

Frukost: Havregrynsgröt, 1skiva fullkornsbröd med leverpastej, te och 1glas Proviva (4,5p)
Mellanmål: Äppel (0p)
Lunch: Chickenchili och broccoli (4p)
Fika: Kaffe och arraksboll
Mellanmål: Smoothie (2,5p)
Motion: 30min medel/hög motion
Middag: Pasta och sås (8p)
Sötsug: Vaniljglass (4p)
Kvällsmys: Te och popcorn (2p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 25p
Sparade points: NADA!!!

Blev bara 30min motion för mig idag, vet inte vad som hände men mitt i allt motionerande fick jag jätte ont i magen och blev illamående. Var väl inte jätte pepp på att motionera innan heller så det var lätt att ge upp idag, men 30min är bättre än inget alls. Samtidigt är det skönt att ha tagit det lite lugnare idag. Jag har ont i foten sen jag trampade snett i helgen och ena handen gör fruktansvärt ont så att jag emellanåt måste ta värktabletter för att äns kunna tänka klart. Bara att bita ihop och stå ut, det kommer bli bättre.

Måndag 21 september

Har varit på första aerobicspasset på flera år idag. Så himla kul det är! Även om jag tappar bort mig emellanåt och helt glömmer bort ett steg jag kunde för 2sekunder sen. Men svettig blev jag och det är det som räknas. Jag och N planerar att fortsätta köra måndagspasset. Blir nog även att testa på något annat pass framöver.

Har tidigare varit "rädd" för gruppträning och inte velat gå. Men nu när jag hittade en kompis som ville gå samma pass som mig och kände likadant är det som jag stigit över en tröskel. Nu blir det gruppträning för hela slanten, typ. Nu är jag verkligen pepp på det här med träning. Har de senaste månaderna tyckt att det varit pest och pina med träning men nu vill jag träna, träna och träna. Ok, det är första dagen men det är positivt att jag känner så här nu och inte tycker det var ett helvete att träna.

Dagens lista

Frukost:
Lunch:
Pasta och sås, typ carbonara, och broccoli (10p)
Mellanmål: Kaffe och äppel (0p)
Mellanmål: Smoothie (2p)
Motion: 60min aerobics
Middag: Omelett på 2 ägg med grönsallad, tomat, ruccola och avokado (6p)
Kvällsmys: Te (0p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 18p
Sparade points: 4p

Sov till 11.30 så det blev ingen frukost för mig idag.

Söndag 20september

Jag är tydligen inne i en sån där period när man varje måndag vaknar med inställningen: Det är den här veckan jag sätter igång igen! Har inte gått alls kan jag lova. Men nu har jag läst igenom en massa viktbloggar, bokat aerobicsdejt med en kompis imorgon och ser fram emot en vecka med nyttig mat och massa motion. Jag är åter igen pepp! Och nu ska jag verkligen kämpa för att hålla igång peppet!

Dock vet jag redan nu att det kommer bli svårt. Har nämligen tenta på fredag och jag vet av erfarenhet att den sista veckan innebär långa dagars plugg med en massa sockerkickar för "orka". Men jag ska verkligen försöka stå emot genom att förbereda bra matlådor och packa väskan full av frukt.

Tisdag 15september

Har verkligen varit nere i en svacka de senaste veckorna. Har ingen motivation till något alls. Och då blir ju hela mitt nyttiga leverne lidande. Det har enkelt gått åt helvete med allt som har med mat och motion att göra! Men nu är det återigen nya tag som gäller! Och det är bara att hoppas att det håller i sig ett tag nu.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Te och äpple (0p)
Lunch: Grillad kyckling utan skinn och grönsallad med majs (5p)
Motion: 60min lätt/medel motion (?AP)
Middag: Wokade grönsaker med sweetchili, minikeso och grönsallad (3p)
Kvällsmys: 2 koppar te och 1liter popcorn (4p)
Kvällshunger: 1 banan (1p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 15p
Sparade points: 7p + AP

Har varit OK idag! Det känns som om jag kommer kunna fixa det här nu, är helt motiverad. Nu fixar vi det här!!!!

Måndag 7 september

Lunch: Bakad potatis med keso, räkor och grönsaker (4p)
Fika: Kaffe och chokladbit (4p)
Middag: Tortelini och pesto med sallad (7p)
Kvällsmat: Yoghurt, flingor, 2 knäckeskivor med leverpastej och gruka. Te (5p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 20p
Sparade points: 2p

Jag har vänta på dygnet och sover till dess det är dags att äta lunch så därför blev det ingen frukost idag. Annars har det varit en helt ok dag. Chokladen var väl inte det bästa men jag var så himla sugen. Blev ingen motion idag för jag är lite snuvig och valde istället att storstäda lägenheten.

Tabell

Startvikt: 107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Viktminskning denna vecka: --- (Nystart)
Viktminskning sedan start: 4kg
Nuvarande vikt: 103,1kg BMI: 34,8


Målvikt:
65kg BMI: 22,0
Delmål 1: Att komma ner till den vikt jag hade innan sommaren, alltså 97,1kg, så fort som möjligt
Delmål 2: 92,1kg
Delmål 3: 87,1kg

Jag kommer sätta datum på delmål 2 och 3 så fort jag nått delmål 1. Helst skulle jag vilja nå delmål 3 innan jul men det är kanske lite önsketänkande. Beror ju helt på hur fort det går för mig att komma ner till 97,1kg men jag tycker inte det borde ta så himla lång tid. Jaja, den som lever får helt enkelt se.

Mått

Hals:
37,5cm
Bröst: 109,5cm
Överarm: 35cm
Midja: 97cm
Rumpa: 124cm
Lår: 72,5cm






2 september 2009

Imorse när jag ställde mig på vågen visade den 103,1kg alltså en viktminskning på 1,7kg sedan igår. Jag har full förståelse för att det är ballongmagen som försvunnit men det känns ändå som ett steg i rätt riktning. Imorgon kommer den officiella startvikten, torsdagar är fortfarande dagen för min vägning. Blir spännande att se vad vågen visar imorgon!

Dagens lista:
Frukost:
1 banan (1p)
Lunch: Misosoppa och 10bitar sushi (9p)
Mellanmål: Kaffe och 1 äppel (0p)
Middag: Havregrynsgröt och 2 knäckeskivor med leverpastej och skinka (4,5p)
Motion: 50min lätt/medel motion (5AP)
Kvällmat: 2dl vanlijyoghurt, hallon och 2 knäckeskivor med leverpastej (4p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 18,5p
Sparade points: 3,5p + 5AP

Idag har det inte varit en bra dag för Cambridge användandet. Jag hade en lunchdejt inplanerad och sen har det varit full rulle och jag har inte varit riktigt på topp och därför kännt att jag velat äta mat istället för Cambridge. Men jag har hållit mig till mina points ändå!

Jag ska de närmsta dagarna sätta mig ner och tänka igenom delmål och så har jag tänkt att i fortsättning lägga upp lite mer foton. Jag kommer även titta mer på vad måttbandet visar, för efter viktuppgången nu under sommaren märker jag inget annat än att byxorna sitter lite tajt i midjan.

För att avsluta detta blogginlägg vill jag bara säga att: Jag mår bra, riktigt bra! Det är otroligt vad denna viktnedgån gjort för hur jag mår i mig själv. Jag har ett mycket större självförtroende nu än tidigare. Och nu har jag inte äns gått ner hälften av det jag planerar att gå ner!

Nu ni!

Är det dags för vardagen att tåga in i mitt liv igen, skolan har börjat och det betyder tillbaka till det duktiga livet. Och det är hårda tag som gäller för när jag ställde mig på vågen idag visade den 104,8kg! Riktigt illa! Jag skyller på mens-suget och att jag är uppblåst som 10 ballonger. Annars måste jag säga att pluset på kilona inte märks mer än att magen känns lite svullen.

För att helt bryta de dåliga vanor jag fått över sommaren så kör jag till viss del Cambridge shake. Hur många det blir per dag beror helt på hur planerna för dagen ser ut. För att ändå ha koll på vad jag äter tänker jag räkna points även de dagar jag endast får i mig Cambridge.

Dagens lista:
Frukost:
1 vanilj Cambridge (3p)
Mellanmål: 1 äppel och 1 kaffe (0p)
Lunch: Blodpudding och rårörda lingon (11p)
Motion: 60min medel motion (3AP)
Kvällsmat: 1 vanlij Cambridge (3p)
Kvällsmys: 1 te (0p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 17p
Sparade points: 5p + 3AP

En helt ok dag enligt mig. Jag har inte känt mig hungrig men däremot törstig. Jag har druckit iaf 2liter vatten men är fortfarande törstig.

Nu kör vi så det ryker!

RSS 2.0