Med träningskläder och pulsklocka

Blev ingen träning imorse, vaknade med migrän och bestämde mig för att sova lite på en värktablett. Det gjorde verkligen susen och sen har det varit plugg hela dagen för mig. Har även hunnit med en sväng till stan där jag bla införskaffat mig lite nya träningskläder så att jag slipper hålla i byxorna när jag tränar och så har jag även fixat en pulsklocka som jag fått "ärva" från min mamma. Tänkte testa på lite pulsträning men har inte riktigt råd att lägga pengar på en dyr pulsklocka just nu.

Nu ska jag till gymmet och sen blir det bara mys i soffan. Ha det bra.

Torsdag 28 januari

Det blev ingen träning för mig idag, kunde inte komma på vad jag ville träna + att min kropp behövde en vilodag. Har ändå motionerat varje dag sedan i torsdag förra veckan. Istället blir det, hör och häpna, spinning 45min redan kl. 08.00 imorgonbitti. Ska faktiskt bli skönt att ha träningen bortgjord och sen bara njuta av fredag eftermiddag/kväll. Me like!

Det där med träningsvärk

Hann inte skriva något inlägg igår, det var full rulle hela dagen för mig. Det blev iaf ett Bodypump-pass (som vanligt på onsdagar) och jag plusade på på alla muskelgrupper. Det kändes kanon! Har lite träningsvärk idag, inte så farligt men det kommer säkerligen kännas värre imorgon. Eftersom jag ändå plusade på igår hade jag väntat mig och sett fram emot mer träningsvärk, ni vet sån där träningsvärk då man knappt kan röra sig. Det har jag inte haft på väldigt länge, beror det på att jag tränar mer överhuvudtaget eller? Det är ju ändå lite därför man tränar, för att få träningsvärk.

Idag står egentligen simning på schemat men jag är i den där roliga perioden i månaden och måste tyvärr hoppa över det. Får se vad jag ska hitta på istället, funderar på att gå på något pass. Ska sätta mig och gå igenom schemat över gruppträning och se vad det kan bli för spännande. Är faktiskt lite sugen på spinning....

Vikt och mått 27 januari




Startvikt:
107,1kg (9/1 -09) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 100,4kg BMI: 33,9
Viktminskning denna vecka: +0,5kg
Viktminskning sedan start: 6,7kg

Kvar till nästa delmål: 3,3kg

Alltså, snart ger jag upp det här med viktminskningen. Blir less! Men istället för att följa den banan så ska jag ge allt och ge mig tusan på att jag ska gå ner till nästa vecka. Jag ska bli lika besatt av vågen som jag var i våras, alltså tjuvväga mig varje dag. Jag ska bli besatt av att räkna på precis allt jag äter osv. Jag SKA ta mig ur denna rutt och fixa det här. Nu kör vi så det ryker!!! Skönt att jag för en gångs skull inte har något planerat i helgen, då kan jag förhoppningsvis hålla mig från onyttigheter.

Mått
Står enligt följande:
Nuvarande mått. (Mått vid start 9/11) Förändring sedan förra mätningen

Hals: 37cm (37,5) -0,0
Byst: 109,5cm (109,5) +0,5
Under bysten: 90,5cm (93) -1,0
Överarm: 33cm (35) +0,5
Midja: 86cm (97) -0,5
Precis vid naveln: 95cm (99) -0,0
Rumpa: 117cm (124) -0,5
Lår: 69,5cm (72,5) -1,0
Vad: 41cm (41,5) -0,0

Börjar fundera på hur väl mina mått stämmer egentligen... Vet inte hur noga jag är på att mäta på samma ställe varje gång. Har lite riktlinjer men det är väl så där med dem också. Jaja, jag känner att kroppen blir mindre och fastare iaf.


Min mat tisdag 26 januari

Frukost är ingen bra tid på dagen för mig att fota, iaf inte idag så det hoppar vi över men här följer annars vad jag ätit idag. Förutom lite frukt....




Lunchen idag var kryddiga köttbullar med broccolimos, ruccula och körsbärstomater.



Middagen var en helt underbart god Indisk linssoppa och hembakat glutenfrittbröd med en röra på rivenmorot, fetaost, citronjos och ruccula.



Här är en närbild på brödet. För er glutenallergiker där ute kan jag verkligen rekommendera detta.

Ber om ursäkt för att bilderna inte är så bra. Ska köpa mig en bättre kamera framöver.


Tisdag 26 januari

Ännu en kväll som jag spenderar i köket, har lagat Indisk linssoppa och bakar plättar för kommande frukostar. Men så snart jag är klar med det ska det storstädas här i lägenheten.

Idag är första dagen på väldigt länge då jag inte äter något godis. Nu ska jag bara fortsätta så. Köpte tom en mörkchoklad för att ha till kaffet i fm men den är ännu obruten. Kan det bero på att jag börjar äta bättre mat igen? Tror nog det. Jag planerar min mat bättre och förbereder så att jag inte behöver stå och laga mat när jag är jättehungrig eller stressad. Sånt gillar jag och min kropp.

Träningen idag blev 15min trappmaskin, 35min crosstrainer och 2min (500m) rodd. För en gångs skull var trappmaskinen faktiskt riktigt rolig. Körde på en högre nivå en tidigare på crosstrainern och rodden gick så där. Har ont i ena vaden sedan igår och då var det inte roligt att köra rodd. Men det är något som ska planeras in någon gång i veckan framöver och så vi se hur mycket jag kan korta tiden per 500m.

Träningsfunderingar AB

Sitter i skolan och ska skriva på c-uppsatsen men det går så där... Funderar mer på vad jag ska träna för något ikväll. Har fått förslag på Cardio Crossfit men vet i tusan om jag orkar med det, ska nog vänta några veckor till innan jag ger mig på det. Får nog helt enkelt bli lite rodd, trapp och crosstrainer för mig idag.


Måndag 25 januari

Då var det alltså måndag igen och för en gångs skull så vaknade jag innan väckarklockan ringde och var pigg. Hoppade upp vid ca 05.30 och satte mig med en kopp te och förberedde för pannkaksbakning. Hittade nämligen ett recept häromdagen som jag vet jag skrev ner för nästan ett år sedan men inte använt. På "nyttiga" frukost plättar/pankakor/pancakes eller vad man nu vill kalla dem. Var super goda! (Recept följer längre ner). Planen ser ut så här: Grädda ett gäng som slängs in i frysen för att sedan tas upp till frukost varje morgon. Jag åt iofs en ganska stor portion idag men höll mig mätt från 07.30 till 11.00 utan att ens vara sugen på något, jag som annars är mellanmålens drottning.

Annars idag har jag tryckt i mig en ganska stor mängd naturgodis, bara för att jag var sugen. Var egentligen inte gott utan bara sött och sliskigt men lik förbannat åkte hela påsen ner i magen på mig. Vilket ledde till att jag gick till aerobicsen lite smått illamående. Men efter att ha skuttat och framförallt svettats så mådde jag kanon. Jag förstår inte riktigt att det för varje gång på aerobicsen blir jobbigare, jag har aldrig svettats så som jag gjorde idag. Inte ens när jag körde första gången och var helt out of shape... Är det för att man orkar ta i mer eller vad? Någon som har en teori?

Iaf så fick jag en massa energi efter träningen (och efter ännu en laddning av plättar, orkade inte laga någon mat) så nu har jag slängt in en limpa i ugnen och ska göra kryddiga köttbullar till lunchen imorgon. Ska även hinna plugga lite innan jag stupar i säng, tror nog jag kommer sova gott i natt.

Imorgon är det min "fridag" på gymmet, alltså en dag då jag inte har någon speciell träning inplanerad. Vet inte vad jag ska hitta på och det börjar bli ett problem. Jag blir så less på att jag inte hittar något kul att träna att jag inte ger allt. Någon som har något bra tips på träning, inte ett pass alltså och inte styrka?


Recept "Sannaplättar" (kommer som sagt inte ihåg vart jag hittat det men det var i någon hälsotidning, tackar iaf för ett toppen recept)
1dl havregryn
2,5dl vatten
2 stora ägg
0,5dl nymalda linfrön (jag köpte färdigmalda)
1dl sojamjöl (körde på majsmjöl istället)
1dl vatten
1-2tsk mald kardemumma
0,5dl hackad mandel
1-2tsk bakpulver
1-2 bananer, skurna i tunna skivor

1. Blanda havregryn och vattten och koka ett par minuter till gröt (grynnen ska helst ha varit blötlagda över natten eller ta färdig gröt från kylen). Vispa äggen och rör ner i gröten, som inte ska vara kokhet.
2. Blanda i övriga ingredienser och sist banan.
3. Stek på medelvärme. Det tar lite längre tid än vanligt på varje sida eftersom det ska vara lite tjockare än vanliga plättar.

Enligt receptet ska det bli ca 15stycken men jag gjorde alldeles för stora från början, det är ju sådant man lär sig efter några omgångar.

Vilken kväll/natt

Precis hemkommen efter en toppenkväll som påbörjades med fest hemma hos mig och avslutades på ett dansgolv. Har verkligen dansat järnet hela kvällen lång men även hunnit med att snacka med vänner som jag inte träffat på länge och bara njutit av sällskapet. Innan festen började hann jag iaf med en promenad på straxt över en timma och det var verkligen underbart skönt även om kinder nästan förfrös.

Nu har jag "helg" i några timmar till innan det är dags att sätta sig och plugga igen, vi ses säkert under tiden.

Torsdag 21 januari

Har varit trött hela dagen idag och även ätit dåligt. Var inte hungrig när jag vaknade så jag levde på en fruktsmoothie och banan till lunchen som inte var mycket att hurra för. Sen har jag inte hunnit äta förrän kl.7 ikväll, inte en så välplanerad dag helt enkelt.

Pga trötthet och fullbokad dag så har det inte blivit någon träning, få ta igen det imorgon istället. Min kropp tycker nog bara det är skönt, den är helt slut.

Har inte så mycket mer att säga. Ska ut med hundarna, fixa lunchlåda till imorgon och dammsuga innan jag ska blötlägga min fötter medan jag tittar på tv.


Vikt 21 januari




Startvikt:
107,1kg (9/1 -09) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 99,9kg BMI: 33,8
Viktminskning denna vecka: -0,1kg
Viktminskning sedan start: 7,2kg

Kvar till nästa delmål: 2,8kg

Oj, vad hände egentligen? Jag har ju tränat en massa... men när jag tänker efter så har jag inte skött maten ordentligt. Nya tag med det helt enkelt! Satt och gjorde en matlista för kommande vecka igår och jag ska även börja räkna points nu igen för att ha bättre koll på vad jag får i mig.

På något sätt så känns det ändå inte så tungt att bara gått ner 0,1kg. Hade det hänt för 1år sedan hade jag varit helt utom mig och gett upp men nu vill jag istället lägga i en högre växel.

Funderar på att prata med en dietist för att få lite tips och idéer med mat eftersom det är så pass mycket jag inte kan äta. Ska fundera vidare på det så får vi se vad som händer.

Ha en bra dag!

V Magazine

Det var först ikväll som jag faktiskt tog mig i kragen och fixade med min belöning för NU, bättre sent än aldrig heter det ju. Klickade in på Må Bra's sida och läste en artikel om V Magazine. De har kommit ut med ett nummer som de kallar The Size Number där de visar vart de står i hela den här Size 0 diskussionen. De har en serie foton med kurviga modeller för att visa att de är lika vackra, eller vackrare, än de "normala" modellerna.




(Klicka på bilderna för att komma till V Magazines hemsida)


De fortsätter med temat och har en serie som går under namnet One size fits all, där de klätt en "normal" modell och en kurvig i likadana kläder för att visa att alla passar i alla kläder.



Jag tycker absolut att den kurvigare modellen passar bättre i plaggen de visar. Vad tycker ni?

Detta är ju verkligen ett ämne som är helt i tiden med alla skriverier om att vissa modehus retuscherat de redan smala modellerna till alien liknande varelser. Jag tycker verkligen det är jätte bra att tidningar som denna visar vart de står i denna fråga men samtidigt kan jag tycka att det hela är uppförstorat. Inte detta att retuscheringen är hemsk, det kan vi verkligen inte ignorera. Men hela denna benämning på normala och kurviga modeller. Min tanke är som så att om en tidning skulle säga: I nästa nummer tar vi bara och använder oss av de kurvigare modellerna och vi gör ingen big deal av det. Är det då någon som skulle uppmärksamma att de gjort det eller skulle man bara läsa tidningen som vanligt? Blir reaktionen större när man "jämnför" modellerna?


Onsdag 20 januari

Veckan fortsätter i samma tecken... Jag har fullt upp hela dagarna och är helt slut när eftermiddagen kommer, somnar på soffan en sväng och tvingar mig själv till gymmet. Väl på gymmet känns allt toppen! Idag stod Bodypump på schemat och jag plusade på på nästan alla övningar och jag kan lova att det kändes. Men vilken underbar känsla! Efter det körde jag 30min på Crosstrainern för att svettas lite extra. Det var tungt i början men när jag väl kommit igång gick det bara av farten. Får se hur kroppen känns imorgon, planen är iaf att simma en sväng.



Bilder från promenaden i lördags.


For lunch

Idag är en sådan där dag då jag hade glömt bort mitt eget huvud om det inte satt fast. Har alltså inte vägt mig idag, trodde det var tisdag...




Min lunch idag, hamburgare med mozzarella och rödlök med en god sallad till.


Med Sport-BH!

Yeah, har precis klickat hem en sport-BH. Efter lite surfande så blev det en Shockabsorber.


Hoppas detta kommer bli ett lyckat förhållande!

Annars har jag en från Hogengård på lager, bäst att testa den billigaste först med tanke på att man är fattig student.

Är det någon som testat dessa Sport-BH'ar?


Måndag 18 januari

Nu sitter jag i soffan och är riktigt stolt över mig själv.
Jag har varit på kursintroduktion på fm och sedan informationssökningskurs på em. Efter det satt jag och min partner in crime (medförfattare på examensarbetet alltså) och spånade på vad vi ska skriva om och hur vi ska lägga upp arbetet, tror det kommer bli kanonbra! Ikväll har jag varit på Aerobics och Bodybalance.

Det var nytt program på Aerobicsen och jag hängde som vanligt inte riktigt med i början men efter ett tag kom jag in i det och började svettas ordentligt. Direkt efter det blev det ett Bodybalancepass och som vanligt var det helt underbart. Det är det bästa med måndagar, att få varva ned ordentligt.

Efter träningen var jag sjukt sugen på snickers men jag höll mig borta från det och har istället ätit en riktigt god omelette med lök och fetaost, bredvid hade jag en sallad med rostbiff, tomat, gurka och isbergssallad och en vinägrett på nypressad citron. Mumma.

Nu ska jag slappa i soffan och dricka te innan det är dags att krypa ner under täcket. Imorgon är det köande för bokning av boende på skidresan som gäller och självklart plugg. Funderar på vad jag ska hitta på i träningsväg...


Nya tag efter helgen

är en vanlig tanke för mig men nu behöver inte den tanke korsa min väg. 

Lördagens festligheter var så bra det bara kunde bli. Träffade massa nya trevliga människor, åt god mat, drack måttliga mängder alkohol och dansade in på småtimmarna. Det är väl så en födelsedag ska firas.

Med tanke på en låg sömnkvot och alkoholen som kroppen ville bearbeta igår så är jag riktigt imponerad av mig själv då jag faktiskt tog mig till gymmet för ett spinningspass. Det var ett underbart pass! Jag har inte kört spinning sedan slutet av november och då var det första passet på flera år. Passet jag körde då var tungt, jag fick ont i vaderna men kämpade på. Igår så kändes det mycket bättre, fortfarande tungt och svettigt (som sig bör) men på ett skönt sätt.

Idag är det kurs start och jag har laddat upp med havregrynsgröt med rivet äpple och en balja te. Framåt kvällen blir det aerobics och kanske Bodybalance, får se hur jag känner mig.

Lördag 16 januari

Har varit underbart slö lördag idag. Sov till 10 och tog det lugnt ett tag, har sedan plockat lite här hemma och har nu precis kommit hem efter 1,5timmes promenad i -8, solen på väg ned och prat med en kär vän. Har för tillfället besök av en kompis hund som fick lite välbehövlig motion, vad gör man inte för en vän som inte kan gå ut med hunden själv?

Har ätit isterband och sallad med extra mycket avokada till lunch, var riktigt gott kan jag lova. Känns som en bra lunch med  tanke på att jag ska på 30årsfest ikväll där det kommer bjudas på dricka och mat.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Hoppas ni har en lika trevlig lördag som jag har

Mått



Mått
Står enligt följande:
Nuvarande mått. (Mått vid start 9/11) Förändring sedan förra mätningen

Hals: 37cm (37,5) -0,0
Byst: 109,0cm (109,5) -0,5
Under bysten: 91,5cm (93) -1,0
Överarm: 32,5cm (35) -0,0
Midja: 86,5cm (97) -1,0
Precis vid naveln: 95,0cm (99) -1,5
Rumpa: 117,5cm (124) -1,0
Lår: 70,5cm (72,5) -0,0
Vad: 41cm (41,5) -0,0

Nu är det ju ett tag sedan jag mätte mig senast men resultatet är inte helt fel ändå, om jag får säga det själv. Det går åt rätt håll iaf.

Det här med fotona går åt helvete, kameran vill inte riktigt samarbeta med mig. Jag väntar med bilder till nästa vägning istället.

Torsdag 14 januari

De bra dagarna fortsätter för min del. Väntar nästan bara på att de ska ta slut... Får njuta så länge de varar.

Var på gymmet och skulle springa på löpbandet tänkte jag men konstaterade att jag verkligen behöver en ny sportbh. Kändes som om jag skulle slå ner grannen liksom. Har tittat på en Stay In Place BH på internet för min storlek har jag inte lyckats hitta i någon butik. Måste bara få lite pengar innan så jag kan beställa den och då ska jag sätta igång och springa på riktigt. Blev istället 30min på Crosstrainer och jag flög verkligen fram. Efter det ställde jag mig på trappmaskinen i 10min och svettades järnet. Jag hatar en hatkärlek till trappmaskinen. Jag hatar den för att den är jobbigt men älskar den för att den är just jobbig.

Sötsuget håller sig fortfarande långt borta och jag ser till att ha med mellanmål i väskan till skolan. Lyxade till det idag med thailändsk mat till middag idag, underbart gott men som vanligt äter man alltid för mycket. Bra att träningen var efteråt så jag fick träna bort lite kalorier. Åt rotfruktspytt med linser till lunch idag och ställde mig frågan varför jag inte lagar det oftare, det är ju så gott och jag håller mig mätt länge på det.

Min kamera hittade inte hem förrän nu ikväll och eftersom jag alltid fotograferat på morgon tidigare vill jag fortsätta med. Jag gör det imorgon helt enkelt och lägger upp bilderna sen, ska bli spännande och se om det är någon skillnad.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta ett sista pluggryck innan sängen kallar. Sov gott alla.

Onsdag 13 januari

Det har varit en bra dag idag, har fått mycket gjort. Vad sägs om två on-linetentor och nästan skrivit klart en uppsats... Och på det har jag tränat, lagat två middagar, umgåtts med kära vänner och myst. Inte så illa om du frågar mig.

Träningen som stod på schemat idag var Bodypump och som jag pumpat. Det är verkligen ett helt underbart nytt pass de hittat på. Man skakar i hela kroppen och är helt slut efteråt. Då passar det bra att ställa sig och laga två middagar, blev omelett med champinjonstuvning som jag åt ikväll och en rotfruktspytt till lunchlådan imorgon. Mumma.

Myste som sagt med några vänner ikväll. Mys med dessa underbara människor brukar innebära film, te eller vin och något gott till. Ikväll körde vi på te och stekta äpplen med kanel, honung och hackade cashewnötter, till det serverades alpro soya vanilj yoghurt. Underbart gott var det! Mina vänner är så roliga, ikväll så bestämde de (för en gångs skull) att vi skulle vara nyttiga. Vanligtvis så brukar de äta massa gott och jag håller mig till te och kanske tar en liten, liten bit av vad det nu är de mumsar på. Men ikväll så ringde ena tjejen och upplyser mig om att det är nyttigt som gäller ikväll och de tänkte att jag viste något gott vi kunde äta. De brukar sitta och titta ner i mina lunchlådor och utbrista: Du äter alltid så nyttigt och spännande! Har tom fått höra att de skulle vilja bo med mig ett tag för att lära sig äta nyttigare. Är ju kul att höra att de tycker det ser gott och spännande ut och inte bara oaptitligt.

Imorgon tänkte jag lyxa till det med lite tid i ett solarie, behöver få lite värme och färg. Jag vet att forskningen visar på en ökad risk för cancer men min hud mår så mycket bättre om den får lite sol på sig iaf 1 gång per månad, även om solen är konstgjord.

Nu ska jag sova så jag orkar med min fullbokade dag imorgon.

Vikt

Startvikt: 107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 100,0kg BMI: 33,8
Viktminskning denna vecka: -0,7kg
Viktminskning sedan start: 7,1kg

Kvar till nästa delmål: 2,9kg

Är helt klart nöjd med detta resultat. Speciellt med tanke på att jag fram till i söndags åt ordentligt onyttigt. Nu ska det kämpas vidare för ett ännu bättre resultat nästa vecka.

Hann tyvärr inte mäta mig idag, fixar det till imorgon. När jag skulle ta kort idag så upptäckte jag att jag saknar min kamera. Efter en ganska så lång stund i panik fick jag reda på att jag lämnat den hos en kompis, får helt enkelt hämta den imorgon så jag kan fota.

Visualisera målet

Har läst igenom alla bloggar jag följer och fastnade för CaraMias inlägg om visualisering. Jag gillar jämnförelsen med (elit)idrottare och vi som kämpar med/mot vikten. Jag har redan en hel del mål men känner att de är alldeles för långt borta. Jag ser bara "slutet" på kämpandet, inte vägen dit.

När jag nu suttit och funderat en stund så har jag kommit fram till följande:

* Jag vill komma i linnebyxorna jag köpte för flera år sedan och aldrig använt. (Det är inte så långt kvar nu)
* Jag vill kunna köpa "vanliga" jeans.
* Jag vill ha orken att springa Tjejmilen (har velat göra det i flera år)
* Jag vill kunna ta på mig en bikini utan att känna mig som en strandad val

Ska fundera vidare om det är något mer mål jag har att visualisera.


Tisdag 12 januari

Idag har jag lärt mig vikten av att äta regelbundet och att det är bra mat jag får i mig. Jag brukar vanligtvis vara duktig men när jag är ledig blir det ofta bara två mål per dag och sen håller jag mig på kaffe. Då brukar jag dock inte träna men idag när jag var på gymmet hade jag ingen energi alls. Det var en tung timme på löpband och crosstrainer, den ville aldrig ta slut men jag bet ihop och sammanlagt 6,46km ligger bakom mig. Jag är ändå ganska så stolt över mig själv.

De där två kilometrarna som jag ska springa utan vila enligt min plan känns just nu väldigt långt borta, orkade inte äns 1km idag. Får nog sätta målet med två till slutet av februari med tanke på mina vader som skriker om jag överanstränger dem på löpbandet. Känns inte som att jag överger mina mål utan jag tror nog detta kommer funka bättre. Jag kommer nå mitt mål men utan att ha sönder mina vader. Det är ju faktiskt viktigare för mig att vara frisk och kunna röra mig överhuvudtaget än att jag ska nå målet så fort som möjligt. Sakta men säkert heter det ju så fint.


 

Har inte varit sötsugen alls idag, vilket är jätte skönt. Den senaste månaden har verkligen bestått av sötsaker nån gång per dag och jag trodde dessa första dagarna skulle vara hemska men än så länge går det som på räls. Med sötsaker syftar jag på godis, kakor, läsk (och chips även om det inte är sött). Fick ett bra tips på något man kan ta istället om suget finns där. Blanda keso och lite, lite jordgubbssylt eller lingonsylt, supergott och inte allt för onyttigt. Sötsuget försvinner iaf. Jordgubbssylten gör att det smakar som någon efterrätt medan lingonsylt gör det lite syrligare.


Imorgon är det vägning, mätning och fotodags... Ska bli spännande faktiskt.


Måndag 11 januari

Har inte ätit några sötsaker men istället druckit vin. Har haft tenta idag och hade planerat filmkväll med några kompisar för att fira men de hoppade av så istället blev det film och vin i min ensamhet.

Blev ingen träning idag, fixade hemma istället men imorgon ska den där löprundan bli av!

My plan for a succesful 2010

Jag har nu efter en del funderande bestämt hur mitt år 2010 kommer se ut. Målet är att gå ner till 85kg innan sommaren (v. 23). Jag vet att det är ett högt satt mål (med en viktminskning på 15kg) men jag ska banne mig fixa det!

För att kunna göra det så tänker jag inför varje ny månad sätta upp lite mål, riktlinjer och utmaningar. Vissa saker så som viktdag, mätningar och foton kommer infalla på samma intervaller hela året (det är iaf vad jag tänker mig nu).

Jag kommer väga mig varje onsdag och redovisa resultatet här på bloggen. Jag kommer ta mina mått och foton varannan onsdag, detta blir på jämna veckor. Planerar även att göra matsedlar för varje vecka så att jag har bättre koll på vad och hur mycket jag äter. Under NU lärde jag mig uppskatta de där 60min avslappning och 30min egentid per vecka så därför tänker jag fortsätta med det. Jag ska inte bara fokusera på viktminskningen, jag ska må bra hela jag.

Under januari månad (from 11e) är det sockerförbud, eftersom vi redan är så pass långt in i månad så blir det ingen undantagsdag. Jag måste verkligen bli av med sockerberoendet som kom krypande tillbaka under julen. På träningssidan planerar jag att träna 6gånger i veckan. Målet är att orka springa 2km utan vila, ska test springa i eftermiddag och se om målet ska ändras.
Januari är månaden då jag för första gången ska åka slalom, ska testa på åtminstonde en gång innan jag åker på skidresa i början av februari.

Med tanke på viktminskningen jag vill uppnå har jag satt upp lite delmål och självklart kommit på några bra belöningar. Jag vill gärna komma ner till 97kg innan skidresan (3/2) och kommer då belöna mig med en ryggmassage, kan nog behövas efter den resan. Jag tänker mig att vecka 14 (8/4) blir målet för att kommit ner till 90kg, belöningen till dess är fortfarande lite osäker. Även detta kommer vara efter en skidresa och jag funderar på en spa-behandling. Slutmålet för denna första del av 2010 är alltså 85kg och det är 9/6 som gäller som målgång. Då kommer jag belöna mig med en Make-Up-Store-sminkning.

Har räknat lite på det här med delmålen. För att nå första delmålet är det en viktminskning på 1kg per vecka som gäller. Det är inte vad jag normalt skulle sätta upp som mål men de där 3kg stör mig som bara den, jag var nere på 97kg innan sommaren och målet under hösten var att komma dit så fort som möjligt men det funkade inte riktigt för mig. Nu tusan ska jag dit!
Efter det blir det en lite långsammare viktminskning med ca. 0,7kg i veckan.

Som ni märker har jag en del aktiviteter planerade. Två skidresor ska hinnas med och jag ska även lära mig åka längskidor och långfärdsskridskor. Eller lära och lära, jag ska testa på iaf. Detta är vintern/våren då jag ska röra på mig och hitta på nya roliga saker. Jag ser verkligen fram emot det!


Fredag 8 januari

Vägde mig i morse men kommer inte ihåg vad vågen visade så det blir att ställa sig på den imorgon igen och se.

Har iaf kört första ordentliga träningspasset för året, helt underbart! Det var ett nytt program på Bodypumpen och jag kommer inte kunna röra mig imorgon (tur att jag ska plugga hela dagen). Men så underbart det var att få känna musklerna arbeta. Var på ett helt nytt pass med en ny instruktör och hon var jätte bra, kan absolut bli fler besök.


Torsdag 7 januari



Nu ligger jag hemma i min egna säng och mår alldeles förträffligt. Hur underbart är det inte att krypa ner i sin säng när man sovit borta i över 2veckor?

Har varit och simmat idag, blev inte allt för hård träning då vi var "tvungna" att prata igenom vad som hänt under jul och nyår. Men det var iaf skönt att få röra lite på sig och förkylningen är näst in till helt borta (precis som jag planerat). Imorgon finns ett Bodypumppass inplanerat... kul.

Tänkte även väga mig imorgon så jag vet vart jag börjar någonstans. Det är verkligen inget jag ser fram emot men det är bara att bita i det sura äpplet och göra't.


Tisdag 5 januari

Näst sista dagen hemma hos mina föräldrar, vilket betyder att på torsdag får jag äntligen simma med mina tjejer som vi gör varje torsdag. Ser verkligen fram emot det!

Har som sagt lagt allt som har med nyttigt levende att göra åt sidan under den senaste månaden och nu ser jag verkligen fram emot att få sätta igång igen. Det ska bli skönt att få svettas igen.

Planerar en promenad imorgon, min första promenad på flera veckor. Har velat ta mig ut och promenera i snön i en vecka men den här förkylningen har inte velat ge med sig.

Det jag ville säga med detta lite smått förvirrade inlägg är att jag verkligen längtar och ser fram emot att få komma igång med min egen utmaning för året som kommer. Jag håller fortfarande på med finslipet men sen kommer jag förklara vad den går ut på, det kan jag lova.

Lycka till alla där ute med det nya året.

2010

Nytt år och nya tag som gäller för mig. Jag fick dock fira det nya året med en dunder förkylning som inte släppt än. Har varit i min hemstad sedan några dagar innan jul och har haft fullt upp hela tiden (kanske därför jag blev förkyld?). Så motionen har varit obefintlig och jag känner mig fet och ful, ingen rolig start på året helt enkelt.

Har inte orkat läsa bloggar för att hålla motivationen uppe men ska ta tag i det den närmsta veckan. Passar bra med tanke på att jag har tenta nästa måndag och måste ha något att göra i alla pluggpauser... Nä, skämt åsido så kommer jag läsa bloggarna för att hitta tillbaka till motivationen för jag åker äntligen hem på torsdag igen och då är förkylningen förhoppningsvis long gone och jag kan återuppta träningen.

Det har varit en underbar jul och nyår för min del. Har umgåtts med familjen och vännerna och bara myst. Jag har fått en hel del kommentarer om min minskade kroppshydda och det är jätte kul. Men just nu kan jag inte uppskatta och njuta av kommentarerna så som jag borde. Jag känner mig alldeles för fet och omotiverad för det. Jag vet att jag gått upp något kilo den senaste månaden då jag slarvat, slarvat och slarvat med maten men jag har ännu inte vågat ställa mig på vågen. Det får bli när jag kommer hem igen. Jag märker det iaf för magen är som en ballong, det kan ju även bero på att jag slarvat och ätit sådant jag inte tål.

Men nu är det 2010 och det är verkligen mitt år, jag känner det i min lilltå. Jag kommer sätta mig ner och skriva ned mina mål och förväntningar. Vad är era mål och förväntningar?

RSS 2.0