Fredag 30 oktober

Är redo att bege mig till gymmet men kom precis på att alla mina träningskläder är nytvättade och fortfarande blöta. Hur gör man då? Väntar man eller försöker man hitta några andra kläder i sina gömmer? Hmm... till gymmet ska jag iaf.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te
Lunch: Tonfisksallad
Motion: 60 min sammanlagt på crosstrainer och löpband
Mellanmål: Päron
Middag: Kycklinggryta med kokosmjölk och gröncurry, serveras med råris och grönsaker.

Idag räknas inte pointsen för ikväll blir det vin, efterrätt och allmän fylla....




Kortvarig lycka

I senaste numret av Må Bra kan man läsa att enligt en ny studie så innehåller popcorn mer fibrer än de flesta frukostflingorna. Popcorn är även fulla av antioxidanten polyfenol som skyddar hjärtat. Helst ska man använda sig av popcorn man poppar på spisen då man kan få ner salt- & fettmängden.

Blev helt till mig när jag läste detta och tänkte: Yes, nu kan jag skylla mina ofta dagliga popcornintag på något! Sen kom jag på att jag i novemberutmaningen bestämt att popcorn går under godisförbudet just för att jag äter popcorn nästan varje dag...


Torsdag 29 oktober

Har inte varit en bra dag idag. Vaknade med huvudvärk och illamående pga det. Hade helst spenderat hela dagen i sängen men var tvungen att ta mig i kragen för att plugga någon timme. Har sedan sovit några timmar på eftermiddagen och mår nu lite bättre.

Jag vet varför jag mått som jag gjort idag, jag åt och drack väldigt dåligt igår. Idag har det istället varit mat som gällt. Tycker jag har ätit och ätit, iofs inte så onyttigt men ändå har jag ätit mer än jag "borde".

Simningen idag hoppades över, inte bara pga huvudvärken utan också för att det är den där tiden i månaden.

Lite bilder kommer dyka upp under helgen, förhoppningsvis redan imorgon.

Sov gott och samla energi för morgondagen.

Novemberutmaning



Matutmaningen
Godis för mig är: chips, popcorn, läsk, saft, kakor och godis. Dock tillåter jag mig själv att äta en bit mörkchoklad per dag om jag så vill. Alkoholintaget ska även det begränsas till ett glas vin till maten en gång i veckan.
Undantagsdagen kommer bli två dagar för mig. Är bjuden på en 25årsfest första helgen och kommer då tillåtas äta popcorn och dricka mer vin. Sen är det min 25årsdag som ska firas i slutet i månaden och då tillåts jag äta och dricka exakt vad jag vill.

Träningsutmaningen
80km:
blir 20km i veckan uppdelat på tre pass på tisdag, torsdag och fredag/söndag. Aktiviteterna som kommer användas är löpträning på tisdag, simning på torsdag och sen får vi se vad det blir fredag/söndag.
15 träningspass: redan innan jag gick med i denna utmaning så hade jag bestämt mig för att utöka mina träningspass till 6stycken i veckan så det borde inte bli några problem.
2 nya träningsformer: har tänkt prova på pilates eller yoga och sen i slutet av månaden ska jag ta mig tusan testa på spinning.
Ett träningspass på 100min: ska fundera lite till på denna del av utmaningen. Får se om det blir en långpromenad eller ett dubbelt pass på gymmet, beror lite på väder också.
30min sammanlagt i planka: 1min per dag. Kommer inte räkna med de minuter som görs under gruppträning.
300stycken armhävningar: 10stycken per dag. Kommer inte räkna med de som görs under gruppträning.
4 ordentliga stretch/avslappning/yoga meditation: tänkte som sagt testa på yoga redan i första veckan och sen kör vi på ett pass i veckan.
30min per vecka som tillägnas mig: ska sjunka ner i badet och bara njuta....

Belöning
Jag ska belöna mig själv med en premunation av Må Bra.

Vill du läsa om novemberutmaningen, klicka på bilden.


Tabell

När jag ställde mig på vågen idag så ville jag mest bara skrika ut min glädje, ett minus på 1,2kg! Wohoo! Annars idag har jag fruktansvärd huvudvärk och orkar knappt hålla ögonen öppna men jag sitter ändå i skolan och ska skriva B-uppsats *suck*

Startvikt: 107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Viktminskning denna vecka: -1,2kg
Viktminskning sedan start: 6,1kg
Nuvarande vikt: 101,0 BMI: 34,1
Kvar till nästa delmål: 3,9kg

Målvikt:
65kg BMI: 22,0
Delmål 1: Att komma ner till den vikt jag hade innan sommaren, alltså 97,1kg, så fort som möjligt
Delmål 2: 92,1kg
Delmål 3: 87,1kg

Igår kväll när jag skulle uppdatera mitt dagliga inlägg så fungerade inte internet och jag kände mig sviken. För mig betyder de där blogginläggen att jag sätter mig ner och verkligen går igenom min dag, hur jag mått och hur det gått för mig. Det är ett skönt avslut på dagen som jag verkligen uppskattar, och så kommer internet i min väg och en dag som annars varit bra blir dålig...

Idag hoppas jag att internet funkar för mig för jag tänkte sätta mig och klura på novemberutmaningen efter simningen ikväll.

Tisdag 27 oktober

Dagen började med suckar och tanken att jag absolut inte ville gå upp ur sängen, jag ville inte göra tentan... men efter ca 30min så tog jag mig upp och har sedan haft en helt ok dag. Tentan var först på eftermiddagen och det var kanske inte bästa tentan jag skrivit men jag gjort mitt bästa och mer än så kan man inte förvänta sig.
Är kanonnöjd med mig själv att jag tog mig tid och ork att ta mig till gymmet, jag ville tom gå till gymmet. Det är verkligen en vinst för mig!
Dagen kunde inte avslutas på ett bättre sätt heller, har umgåtts med kära vänner och tittat på film och bara myst. Sista vännen gick hem för ca 30min sen (straxt efte 01) och vi har bara tillbringat timmarna med att prata om allt som tynger oss och som ger oss styrka. Min själ fick lite välbehövd värme så här en oktoberkväll/natt.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te (2p)
Mellanmål: Päron. Kaffe (0p)
Lunch: Köttfärslimpa med ugnsbakad lök och haricots verts. Grönsallad (5,5p)
Mellanmål: 1 bit mörk choklad. Kaffe (1p)
Sötsug/duktig-att-jag-gjorde-tentan-godis: Lösviktsgodis...
Motion: 50min på gymmet, crosstrainer, cykling och löpning.
Middag: Kavlsylta, 1 ägg och fransk senap. (4,5p)
Kvällsmys: Grönssaksstaver med dipp. Popcorn. 2 glas Rött vin. Vindruvor. ½ glas mousserande vin. (points?)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 13p + allt onyttigt som jag inte äns orkar bemöda mig med att räkna ut....
Sparade points: Skulle gissa på NADA

Har antagit Äta Träna Kämpa's novemberutmaning som innebär att jag verkligen kommer få kämpa men jag tror att det är något jag behöver. Är pepp till tusen! Jag ska fundera lite vidare på det här med belöningen, vad som är godis för mig och upplägget för att möta utmaningen. Så fort jag kommit på hur jag ska göra, uppdaterar jag här.





Måndag 26 oktober

Efter gårdagens svull (åt en massa chips) ställde jag mig på vågen med inställningen PLUS men faktiskt så visade den ett litet, litet minus. Wohoo! Nu ska det bli ett ordentligt minus denna vecka också.

Dagens lista
Lunch:
Aubuergin och zucchinilasagne (4p)
Mellanmål: Kaffe, 1 bit mörkchoklad, 1 päron (1p)
Mellanmål 2: 1 banan (1p)
Motion: 60min aerobic 1
Middag: Stekt lax med grönsallad och kall romsås (5p)
Provsmakning: Köttfärslimpa (3p)
Kvällsgott: Te. 1 Kiwi.

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 14p
Sparade points: 8p

Sov läääänge idag, därav saknaden av frukost...
Har lagat köttfärslimpa till lunchen imorgon och var  därför tvungen att provsmaka lite. Gott var det iaf!

Var på mitt vanliga Aerobicspass idag men hade en annan instruktör. Once again så fick jag lära mig en massa nya steg, kan lova att jag har nada kordinationsförmåga. Skrattade mig igenom halva passet man satt det och jag blev ordentligt svettig. Härligt så här en måndagskväll, speciellt som jag har tenta imorgonkväll och inte kommer hinna träna något.

Middagen idag.


Söndag 25 oktober


Så här såg min lunchlåda ut idag.
Fransk potatissallad och rostbiff (5p).
Supergott!

Annars har jag inte ätit nyttigt alls, skyller på tentapluggandet. Någon motion har det inte heller blivit... Jaja, nya tag imorgon.


Tabell

Missade att publicera detta inlägg... så här kommer min viktförändring för veckan, om än lite sen.

Startvikt: 107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Viktminskning denna vecka: -1,2kg
Viktminskning sedan start: 4,9kg
Nuvarande vikt: 102,2 BMI: 34,5
Kvar till nästa delmål: 5,1kg

Målvikt:
65kg BMI: 22,0
Delmål 1: Att komma ner till den vikt jag hade innan sommaren, alltså 97,1kg, så fort som möjligt
Delmål 2: 92,1kg
Delmål 3: 87,1kg

Ett minus iaf som jag är himla nöjd med även om jag önskar att jag inte once again behövde gå ner det jag kämpade ner så duktigt i våras. Men nya tag är tagna... Ja, dålig humor har jag. :)
Har tittat igenom mina tabeller på viktnedgång från i våras och tusan vad duktig jag var! Nu ska jag vara lika duktig igen. Wohoo, I'm on the go!


Fredag 23 oktober

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te (2p)
Mellanmål: Clementin Kaffe
Lunch: Ärtsoppa. 1 Wasa sandwich. (7p)
Mellanmål: Kaffe. 1 bit mörkchoklad (1p)
Middag: Lax och ugnsrostade rotfrukter (6p)
Kvällsmys: 1 liter popcorn (2p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 18p
Sparade points: 6p

Hade verkligen planerat att ta mig till gymmet idag och köra stenhårt på Afron men sen blev hela planeringen förstörd och jag hann inte. Så istället för att göra något annat i motionsväg så stannade jag hemma och dammsög heeeeela lägenheten och lagade min superduper goda middag. Hade tänkt fota middagen men jag var så hungrig att jag inte hann :P

Recept kommer iaf här för 4 portioner (6p/portion):

1 sötpotatis
3 palsternackor
4 morötter
1msk olja
salt, peppar
Sätt ugnen på 250grader. Skala och skär grönsakerna i ganska grova bitar. Lägg i en ugnsform, på med olja, salt och peppar och gojsa runt det ordentligt. Ha inne i ugnen i ca. 20minuter.

Medan du väntar på grönsakerna passar du på att steka varsin laxkotlett (alltså 4st). När laxen är klar, förhoppningsvis ungefär när grönsakerna är klara, häller du på citronjos från ½ citron, kryddar med salt och peppar och 1dl frysta örter (typ basilika, mejram &/eller persilja). 

Servera med lite grönsallad och njuuuuut!  

PS. Orginalreceptet förespråkar färska örter men jag som inte har gröna fingrar överhuvudtaget kan inte äns lyckas med örter. Men har alltid frysta örter hemma, funkar till allt :)

Torsdag 22 oktober

Just idag är jag stark, just idag mår jag bra. Jag förs framåt av kraftiga vindar.
Just idag är jag stark, just idag mår jag bra. Jag har tron på mig själv på min sida.
                                                                                                -- Kenta Gustafsson

Förklarar exakt hur jag känner idag. En ganska så härlig känsla kan jag lova! :)


Dagens lista

Frukost: Havregrynsgröt med rivet äpple. Te. (2p)

Mellanmål: Kaffe. Clementin

Lunch: Kycklingchili och vildris. Tomat (6p)

Mellanmål: Kaffe. Äpple. 1 bit mörkchoklad (1p)

Middag: Pastapesto med feta och gröna ärtor. (9p)

Motion: 40 Simning
Kvällsmat: Mannagrynsgröt på mellanmjölk och lite äpplemos (4p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 22p
Sparade points: Inga men med tanke på motion så säger vi, Bra jobbat!, ändå.


Onsdag 21 oktober

Har inte varit någon toppen dag idag om man ser till energinivån. Har inte kunnat sova i natt, vilket är ett återkommande problem för mig. Har lite funderingar på att införskaffa mig sömntabletter, är inte mycket för att ta piller för dittan och dattan. Men mina dåliga sömnvanor börjar nu påverka mitt dagliga liv i en negativ riktning och jag måste göra något åt det. Tänkte tillbringa lite tid med att kolla upp olika alternativ på internet och sen kanske kontakta min läkare.

Som sagt energin har varit så där så pluggandet har inte gått så bra men jag har iaf varit till gymmet en sväng. Jag blir snabbt "beroende" av träning och vill gärna träna varje dag i veckan. Har kommit till det stadie nu. Det är skönt på så sätt att jag tar mig till gymmet varje dag och jag har alltid energi till övers för träningen. Dock kan det uppstå problem de dagarna jag ska tillåta min kropp att vila men nästan får abstinens. 

Jaja, som sagt mycket som snurrar i mitt huvud...

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt, 2 knäckeskivor med skinka (4,5p)
Mellanmål: Kiwi, 1 ruta mörkchoklad och kaffe (1p)
Lunch: Bön- & tomatsallad, 1 dl keso och skinka (5,5p)
Mellanmål: Morotsstavar och kaffe (0p)
Motion: 60min Bodypump
Kvällsmat: Omelett med wokadegrönsaker och räkor. Vitkålssallad (5p)
Kvällsgott: Clementin. Te (0p)

Tillåtna points: 22p
Använda points: 16p
Sparade points: 6p

Wohoo, vilken skillnad det gör när man planerar vad man ska äta med pointsen i tankarna!

Imorgon är det dags att återigen ställa sig på vågen.... (Tror och hoppas på ett minus!)


Tisdag 20 oktober

Steg upp med tuppen idag, iaf enligt mina mått mätta. Tände ljus här i lägenheten, gjorde frukost och kröp upp i soffa och bara hade det bra. Det är en bra morgon för mig men det händer inte allt för ofta. Jag är mer av en nattmänniska än en morgonmänniska men nu ska jag försöka få iordning på min dygnsrytm och gå upp tidigt varje morgon. Good luck! :)

Dagens lista
Frukost: Havregrynsgröt, 2 knäckemacker med leverpastej, te och vatten (5p)
Mellanmål: Kiwi, kaffe och 1 ruta mörkchoklad (1p)
Lunch: Pasta och köttfärssås. Vitkålssallad (6p)
Mellanmål: Äpple, kaffe och 1 ruta mörkchoklad (1p)
Mellanmål 2: Smoothie på 1,5dl mellanmjölk, 1 banan och hallon (2p)
Motion: 30min crosstrainer och 10min cykling
Kvällsmat: Räk- & fisksoppa med saffran. 2 skivor fiberbröd (glutenfritt) med margarin och kalkon. 1 glas mellanmjölk (8p)
Kvällsgott: Popcorn och vindruvor (3p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 26p
Sparade points: NADA!

Oj, tyckte jag skött mig ganska så bra men där ser man vad ett tag borta från pointsräknandet gör. Jaja, bara att satsa på en bättre dag imorgon. Och har jag missat att berätta att det är tentaplugg på schemat? Ja, ok... det är iaf därför det är mycket kaffe och choklad som intages.

Motionen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det var kö till löparbanden och jag hade dåligt med tid. Men bättre än inget! :)


Måndag 19 oktober (del 2)

Har nu varit och tränat, och det gick så himla bra! Vist jag tappade bort mig några gånger men svettades gjorde jag. Det märks att jag varit på passet några gånger för man kan ge mer för varje gång som går nu när man kan alla stegen. Att instruktören sen kommer med nya steg emellanåt är en annan femma...

Har ätit supergod middag också, det blev vad som fanns hemma (är ju lite tomt i skåpen så här i slutet av månaden). Wokade iaf grönsaker och räkor och hade sen en tomat- och bönsallad till. Kanongott som sagt och sen att det är snålt på points är ju positivt det också :)

Är inne i en period då jag vill ha soppa, soppa och soppa. Det blir ofta så här på hösten. Har fisk- &räksoppa och köttsoppa i frysen. Tänkte jag skulle göra ärtsoppa eller linssoppa nu någon dag också. Men så är jag så himla sugen på pumpasoppa, hittade ett recept idag som verkade kanon. Får bli att testa det i nästa vecka när man har fått pengar.

Blev lite inspirerad när jag var runt och läste bloggar och tänkte att jag skulle ta och skriva upp mina planerade träningspass.

Måndag
60min Aerobics 1

Tisdag
60min raskpromenad eller 60min på crosstrainer/löpband (beroende på väder)

Onsdag
60min Bodypump

Torsdag
40min simning

Fredag
45min Afro

Nu ska jag förbereda lunchlåda till imorgon och sen sätta mig med en kopp te och bara mysa med fötterna i ett fotbad.


Måndag 19 oktober (del 1)

Jag måste verkligen göra något åt mina matvanor. Träningen har jag inga problem med men det här med maten förstör allt! Jag tar för stora portioner, äter fel sorts mat osv. Skulle kanske börja räkna points igen och vara så där tråkig och skriva upp här på bloggen. För på något sätt är det så mycket lättare att hålla koll när jag skriver här på bloggen.

Kan ju börja med att berätta vad jag ätit idag. Buffé på kinesiskrestaurang, det och inget annat. Försov mig och fick springa till skolan så det blev ingen frukost för mig.

Ska ta ett äpple och några glas vatten nu och sen bär det av till gymmet för Aerobic 1, min vanliga måndagsträning.


Torsdag 15oktober

Kan ju lugnt säga att jag har träningsvärk idag! Men jag tog mig upp ur sängen :)
Simningen ikväll gjorde verkligen susen för musklerna, så skönt!

Har lagat riktigt god mat idag! Köttfärsbiffar med feta och oliver och till det serverade jag vitkålssallad. Helt underbart gott blev det! Och det gick inte åt så mycket points till det heller :) Är inte så mycket för pasta/potatis/ris så det blir oftast bara grönsaker till köttet/fisken/kycklingen. Men jag blir mätt ändå och mår mycket bättre när jag äter så här.

Min goda lunch :)

Vägde mig imorse... Ner 1kg sedan i tisdags men det säger inte så himla mycket då jag haft en riktig ätarhelg i helgen.  Vågen stod iaf på 103,4kg idag. Nu är målet att komma ner till vikten jag hade innan sommaren... helst innan jul. Så 97,2 here I come!!!!


Utseendefixerad?

Har skaffat mig ett konto på en internetdejtingsida. Kanske mest för att jag känner att jag behöver få lite uppskattning, jag vill höra att jag ser fin ut osv. Jag vet att många som hör av sig gör det för att de endast är ute efter en sak, sex. Men det gör mig inget, jag kommer inte träffa dem ändå. Jag vill bara flörta lite över internet.

Sen är det en man som jag pratat med ett tag över internet som efter mycket om och men fick mitt nummer. Jag kände att jag kunde lita på honom, vi hade pratat mycket om vår syn på det här med att ta kontakt med någon. Jag hade inte sett någon bild på honom, han hade sett en på mig (på mitt ansikte). Utseendet spelar ingen roll för mig, så länge det finns någon attraktion i ett förhållande så spelar det ingen roll om han har en stor näsa, är lite överviktig eller spinkig (you get my point) så det var viktigare att lära känna varandra än att se en bild på han.

Iaf så började vi sms och höll kontakten hela tiden under dagarna. Skickade ett sms det första man gjorde när man vaknade och det sista innan man somnade.

Sen skickade han en bild på sig, från när han står intvålad i duschen. Ok, detta är kanske inte det ideala... min första tanke var: Han är också en av dem där som är ute efter sex, och endast sex. Ändå blev jag nyfiken. För jag kan lova att det här var en överkropp som man vill titta på, sexpack och hela kittet.

Han bor 100mil bort från mig men det visar sig att han kommer till min hemstad om några veckor och vill träffas. Jag vet inte om jag vågar... Här kommer denna sjukt vältränade killen och ska träffa mig, jag som är överviktig och inte alls i form. Tänk om han blir besviken? En väldigt klok kompis till mig sa: Tänk om du blir besviken?

På något sätt kan jag inte tänka mig att jag blir besviken när han ser ut så där... Så utseendet spelar nog roll iaf. Valde iaf att skicka en helkroppsbild för att se hur han reagerade. Och han tyckte jag var fin!  Nu känns det inte lika jobbigt längre...

Förutom tanken på att jag verkar vara lika utseendefixerad som alla andra... *suck*

Har pratat om det här med en kompis i sommar. Alltså fenomenet att man själv inte kan tro att någon kille som är mer vältränad än en själv ska vara intresserad. Varför kan man inte tro att de kan vara intresserad av någon som mig? Jag är en bra människa som vet vad hon vill, har planer för framtiden och är någorlunda smart. Varför spelar utseendet så stor roll? Varför vill man att ett par ska vara på ungefär samma nivå? Ni vet, en 9 ska vara tillsammans med en annan 9 men inte en 3...

Jaja, nu ska jag fortsätta sms med denna man och sen får vi se vad som händer om/när vi träffas :)

Onsdag 15 oktober

Träningsvärken hinner inte försvinna förrän jag får ny träningsvärk just nu. Kan inte annat än att älska det! Det betyder ju att jag faktiskt har hittat några muskler där inne under fettet. Även om de just nu inte är så stora så kommer de blir större! Är hel pepp på träning just nu, och säger bara: Tack gode gud för kompisar som vill träna med mig! För även om jag är pepp på träning just nu (00.19) och efter varje pass så är det oftast fruktansvärt svårt att ta sig till gymmet.
Då är det himla bra att ha kompisar man kan träna med. Har tidigare aldrig velat träna tillsammans med någon jag känner, jag har gillat den där anonyma känslan man har på ett gym. Man ler bara lite gran när man står och väntar på att passet ska börja när man sett människan på samma pass de senaste 5veckorna. Men inte mer...
Men nu går jag till gymmet med en kompis, tränar samma pass och går därifrån tillsammans. Det känns bra, är jag inte pepp så går jag ändå för jag vill inte svika min kompis. Kanon bra ju!

Testade på Bodypump idag. Oh boy, vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. Känner redan nu av den. Men det är då man känner att man lever. Ser fram emot torsdagssimningen. Ska bli skönt med lite lugnare träning.

Det är inte bara Bodypump jag kört idag, var även ute på en promenad på straxt över en timme på förmiddagen. Solen sken, löven sprakade verkligen i gult och rött, man blev så där lagom rosig om kinderna av höstluften och man var glad att men lever. :)



Nu ska jag krypa ner under täcket, läsa Flyga Drake och hoppas att jag tar mig upp ur sängen imorgon. :)


Onsdag 7oktober

Träningen går kanon! Testar på nya saker mest hela tiden. I måndags blev det ett pass med Afro och idag cirkelträning. Båda var himla kul och jag kommer köra det igen!

Maten går åt rätt håll, räknar inte points men jag äter nyttigt. Kan ju ärligt säga att det är svårt att äta onyttigt när man inte äter varken laktos eller gluten. Skit bra ju! :)

Torsdag 1 oktober

Har simmat 35min idag. Så himla skönt! Det blir min torsdagsträning framöver. :)


Onsdag 30september

Har helt tappat sötsuget och det är underbart!!! Jag känner mig på topp idag och lite ömmande muskler efter styrkepasset igår gör ju inte det hela sämre :)

Dagens lista:

Frukost:
Yoghurt och 2 knäckeskivor med skinka
Mellanmål: Äppel
Lunch: Sallad med mango, cabanoss, ruccola, lök, oliver och sugersnaps
Mellanmål: 2 skivor grovtbröd med skinka och gurka, 2 knäckeskivor, 4 skivor sill och 1 glas mjölk
Middag: Räk-och fisksoppa
Kvällsgott: Popcorn

Blev ingen träning idag, städade istället. Ibland måste man ju faktiskt utföra lite hushållssysslor :)

RSS 2.0