Svacka

Jag ska absolut inte skriva ner vad jag ätit idag. Fick helt enkelt någon knäpp och har ätit alldeles för mycket. Just nu orkar jag inte bry mig. Jag är inte äns glad över att jag bara har 0,6kg kvar till mitt delmål. Inget glädjer mig just nu helt enkelt. Det enda jag vill är att vara ledig, ligga ute i solen och läsa böcker. Efter måndag är det precis vad jag ska göra i två veckor.

Får se om det blir någon uppdatering under helgen. Mycket på gång helt enkelt. ska till gymmet imorgon och träna en timme annars blir det mest bara mys med vänner och dricka alkoholhaltiga drycker.

Tabell

Startvikt: 107,1kg (9/1) BMI: 36,2
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3) BMI: 35,0

Vecka 1: +1,4kg (104,8kg) BMI: 35,4
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg) BMI: 34,2
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg) BMI: 34,1
Vecka 5: +0,4kg (101,2kg) BMI: 34,2
Vecka 6: ---
Vecka 7: +1,6kg (102,8kg) BMI:34,7
Vecka 8: -1,7kg (101,1kg) BMI: 34,2
Vecka 9: -1,0kg (100,1kg) BMI: 33,8
Vecka 10: -0,7kg (99,4kg) BMI: 33,6
vecka 11 (28/5): -1,7kg (97,7kg) BMI: 33,0
vecka 12:


Total viktnedgång: 9,4kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 5,7kg


Målvikt: 65kg BMI: 22,0
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Idag var dagen jag skulle ha varit på mitt andra delmål. 0,6kg ifrån är inte fy skam det heller, ge mig några dagar så är jag där! Dock har jag en intensiv vecka framför mig vad gäller festande. Sista veckan på studieorten innan sommaren vilket betyder: 3 utekvällar med gänget, spendera dagarna i solen med vänner, picnic, grilla osv. Jag tror nog ni förstår vad jag menar. Denna veckan kommer bli tuff men jag är helt inställd på att motionera flera timmar varje dag om det är vad som behövs för att komma ner till mitt delmål till nästa torsdag (har gett mig själv en vecka extra sedan tidigare).

Har beslutat att när jag kommer ner till delmålet är det dags att lägga upp lite bilder på mig (censurerat iofs).


Matlista 27/5

Frukost: 2 skivor mörkt bröd med leverpastej/skinka och gurka, en kopp te (2,5p)
Mellanmål: 1 banan och jordgubbar (1p)
Lunch: Ärtsoppa och grönsallad (3p)
Mellanmål: Kaffe och 1 kaka (2p)
Middag: Vv micromål (5p)
Kvällsmat: 1dl lätt fil med äppel och kanel (0,5dl)
Kvällsgott: 1 ruta 85% choklad  (1,5p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 15,5p
Sparade points: 6,5p

Ingen motion idag, har inte tid! Har egentligen inte tid att sitta här och skriva. Med prakitk, möte och plugg blir det fullt upp.

Matlista 26/5

Frukost: 1 Allévoshake (2p)
Mellanmål: 1 äpple (0p)
Lunch: Bulgur, kassler och bönsallad med grönsallad (3,5p)
Middag: Makrill i tomatsås, 1 ägg, oliver och sallad (7p)
Motion: 60min hård/medel motion (7AP)
Kvällsmat: 1 dl lättfil och 1 banan (1,5p)
Kvällsgott: Jordgubbar, 1 bit 85% choklad och 1 glad cola zero med en apelsinskiva (1,5p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 15,5p
Sparade points: 6,5p + 7AP

Det har varit en kanon dag igen. Skönt att det har varit många sådana de senaste veckorna. Hela den här viktresan känns, just nu iaf, hur bra som helst. Unnade mig lite lyx framför en film ikväll i form av färska jordgubbar (de första för i år, inte svenska men ändå), mörkchoklad och cola. Jag älskar vardagslyx! Det här med att man bara ska unna sig på helger är för mig mer av en fälla. Det är då alla hämningar släpper och allt går åt pipsvängen, då sprider jag hellre ut det under veckorna för att lättare kunna ta mig tillbaka till mitt nyttiga jag.

Matlista 25/5

Frukost: 1 verum drickyoghurt, 1 surdegssmörgås och 1 kaffe (4,5p)
Lunch: Grillad kyckling och sallad (5p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Middag: Bulgurröra + grillad kyckling (8p)
Sötsug: 125g blandat lösgodis (10p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 28p
Sparad points: Nada, minus 6 istället

Det har verkligen inte varit någon bra dag idag om man ser till pointsen. Försov mig och köpte frukost på skolan, var inte det värsta som jag kunde hitta. Det märks att det är låningsdag idag, som vanligt innebär det (för mig) att man shoppar loss på något ätbart då det under den senaste veckan knappt funnits något alls hemma. Blev inte allt för farligt idag om man jämnför med tidigare månader och det som gjorde det hela värre var att jag framåt kvällen inte kom iväg och tränade för min telefon har verkligen gått varm idag. Och nu tänker ni säkert: Men stäng av ljudet och gå och träna ändå! Tyvärr så kunde jag inte det idag då allt var samtal från personer ang olika aktiviteter under sommaren som måste planeras osv. och självklart blir det att samtalet drar ut på tiden när man inte har pratat på flera månader. När jag började bli trött (och gnällig) var jag självklart tvungen att bege mig till Ica, och jag var faktiskt tvungen för jag hade missat att köpa vissa grejer under dagen. Men inte f*n höll jag mig till det jag skulle köpa utan en godispåse slank ner också.

Ärligt talat så skiter jag faktiskt i att jag åt de där godisbitarna. Jag är stolt över hur pass mycket jag har förändrat mina matvanor och att jag äter godis en dag är ingen stor grej längre. Ändå blir jag lite sur på mig själv eftersom jag verkligen vill ner till mitt delmål. Jag har bokat klipptid till i nästa vecka och jag vill verkligen klippa mig nu. Jag är så missnöjd med mitt vildvuxna hår att jag bara har det uppsatt hela tiden och jag känner mig inte speciellt fin då. Fin är något jag vill känna mig, speciellt nu när det är studenttider och man ska träffa släkt och vänner igen.

Sen måste jag också rapportera om min klädshopping jag gjort idag. Var på jakt efter en klänning men när jag ändå var iväg och handlade passade jag på att testa allt som kom i min väg, typ. Testade en jeanskjol modell tajtare och fick på mig en i 2 (!!!!) storlekar mindre än jag haft tidigare. Vilken känsla! Jag köpte den iofs inte för jag använder hellre klänningar och med dålig ekonomi är det planering som gäller. Iaf, så blev det inköp av två nya klänningar som absolut kommer bli sommarens favoriter (till jag hittar något nytt).



Klänningarna är båda två från Lindex, dock fanns det ingen bild på den till höger på deras hemsida och denna bild gör den inte rättvisa. Den är kanonfin och tänk er den med en massa guldsmycken, solglasögon och ett glas vin i handen på en uteservering en kväll.

Matlista 24/5

Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Lunch: Bulgur, bön och kassler sallad med vinegrett och grönsallad (4p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Middag: Havregrynsgröt och 1 äpple (2p)
Kvällsmat: 1 Allévoshake (2p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 11p
Sparade points: 11p

Ok, hur blev det så här lite points? Jag har verkligen inte varit hungrig på hela dagen och jag tycker jag har ätit bra men det är ju inte bra att äta så här lite points. Jag menar; de rekommenderar att man som lägst ska äta 17 points. Och jag som sällan kommer upp dit nu för tiden. Jaja, jag mår faktiskt bra, bättre än jag gjort på länge. Jag är inte längre yrslig som jag ofta var tidigare. Jag är inte hungrig och det är sällan jag är sötsugen. Så,så länge jag mår bra fortsätter jag på detta spår. Inte för att jag planerar att äta så lite points, för ärligt så sätter jag mig inte och räknar points förrän till kvällen och under dagen har jag egentligen inte en aning om hur mycket points jag ätit för.

Imorgon kan bli en prövning för mig. Jag ska åter igen sitta och skriva rapport hela dagen och det brukar vanligtvis betyda något sött och onyttigt + att de efterlängtade CSNpengarna kommer vilket vanligtvis betyder att vi går ut och äter. Men jag har redan nu förberett mig och ringt min pluggkompis för att kolla vad hon ska äta till lunch, och hon skulle ta en måltidsersättning så då blir det liiiiite lättare att hålla sig borta från de gamla vanorna. Håll tummarna för mig!

Det här med viktminskning....

Alltså, jag kan inte sluta titta/känna/klämma på min kropp. Ok, det låter ju helt pervo men jag menar självklart att jag märker skillnaden som faktiskt tio (nästan) kilo gör på kroppen. Jag känner på benutskott som jag tidigare inte kunnat känna pga allt underhudsfett. Jag tittar mig i spegeln och ser hur kläderna sitter bättre, eller helt enkelt blivit för stora. Jag känner hur armarna, låren, magen blivit fastare. Vist jag är fortfarande fet och jag ska fortsätta gå ner i vikt, det är liksom inge snack om saken, men jag märker ändå skillnaden och det är en underbar känsla ska jag meddela.

Satt och pratade med en kompis häromdagen, en tjej som väger lite över 70kilo och ska gå ner 8 kilo. Hon är den i mitt liv (förutom ni här på internet) som sedan jag började denna viktresa vetat hur mycket jag väger och hur mycket jag vill gå ner. Vi träffas varje dag och hon tycker det är superduper strongt gjort av mig att ha gått ner så här pass mycket (för det är ändå mycket) men eftersom vi träffas så pass ofta som vi gör så ser hon inte det på mig. Hon säger att hon märkt en skillnad men den är bara marginal. Samtidigt så säger hon att hon är säker på att när jag åker hem till familjen och vännerna över sommaren som jag inte träffat på 6 månader, kommer säkert de märka en stor skillnad. Och ärligt så tror jag, eller tom vet, att jag skulle bli ledsen/upprörd om ingen kommenterade min viktminskning. Jag menar, ofta är det ju en själv som märker det sist och med tanke på att jag faktiskt märker det så pass ordentligt så borde ju de också märka det. Jag vet att det är en känslig fråga; vissa vill inte få kommentarer om sin viktminskning och vissa vill det, och jag förstår att människor är försiktiga med att kommentera det. Men om man känner varandra varför kan man då inte kommentera det? Vill inte alla höra om man har något fint på sig? Att man har ny fin frisyr? osv. Jag är iaf sådan som vill höra det, jag vill få lite komplimanger och få känna mig lite fin. Spela roll att jag fortfarande väger över 97kilo, jag väger iaf mindre än vad jag gjorde för några månader sedan.

Hur är det med er, vill ni få kommentarer om viktminskningen eller inte?


Matlista 23/5

Frukost: 1 Allévo shake (2p)
Motion: 45min medel/hög motion (5AP)
Lunch: Quornfile i tomatsås med pasta (7p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Middag: Havregrynsgröt med äppel och kanel (2p)
Kvällsgott: Egen rostade solrosfrön och pumpakärnor (10p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 22p
Sparade points: 0p + 5AP

En bra dag, till jag blev sugen på något salt och ställde mig och rostade solrosfrön och pumpakärnor. Trodde inte det var fullt så mycket points.... Men ändå, jag höll mig till mina points och jag har även min aktivitetspoints.

BMI

Har räknat ut en massa BMI idag. Tänkte att jag hädanefter också ska anteckna det (jag börjar också så smått fundera på att ta mina mått men det är fortfarande en bit bort). Jag kommer i fortsättningen anteckna BMI i samma "tabell" som vikten.  

BMI vid start: 36,2
BMI vid bloggstart: 35,0
Vecka 1: 35,4
Vecka 2: ---
Vecka 3: 34,2
Vecka 4: 34,1
Vecka 5: 34,2
Vecka 6: ----
Vecka 7: 34,7
Vecka 8: 34,2
Vecka 9: 33,8
Vecka 10: 33,6

BMI vid målvikt: 22,0


Matlista 21/5

Frukost: 1 banan och havregrynsgröt (3p)
Lunch: Minestronesoppa, sallad och ½ glas lättmjölk (4p)
Middag: Havregrynsgröt med rivet äppel och kanel (2p)
+ har ätit godis, har inte en aning om för hur mycket points

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 9 + allt godis....
Sparade points: Gissar på nada

Blev ingen motion idag, var tvungen att prioritera färdigskrivandet av B-uppsatsen som skulla vara inne idag, men imorgon blir det att köra hårt igen. Allt godis har gjort mig illamående och inte alls hungrig under dagen så havregrynsgröten på kvällen var mest ett sånt där "du måste ha i dig något för att orka imorgon också"mål. Det är nu man förstår hur elak man var mot sin kropp när man tidigare kunde äta en sån mängd godis, eller mer, nästan varje dag, Inte undra på att jag har mått dåligt. Och det ska tilläggas att jag inte åt så mycket egentligen.

Helgen som kommer blir lugn vad gäller födo- & alkoholintag, har praktik heeeeela helgen så jag vet iaf vad jag ska göra. Och just det, när jag inte har praktik ska jag plugga och träna. Fun weekend or what?!

Vikttabell

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3)

Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg)
Vecka 5: +0,4kg (101,2kg)
Vecka 6: ---
Vecka 7: +1,6kg (102,8kg)
Vecka 8: -1,7kg (101,1kg)
Vecka 9: -1,0kg (100,1kg)
Vecka 10: -0,7 (99,4kg)
Vecka 11 (28/5):


Total viktnedgång: 7,7kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 4kg


Målvikt: 65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Blev ett minus som jag trodde men ärligt så trodde jag minuset skulle vara mycket större. På något sätt kan jag inte glädjas på samma sätt som jag brukar. Lesson learned: Ha inga föreställningar om viktförändringar innan du ställer dig på vågen. Jag menar, det är ett minus och bara det är bra gjort. Tror dock att det är det faktum att mitt delmål ska vara nått nästa vecka som gör mig stressad, att jag verkligen varit super duktig denna vecka och att jag gått ner iaf ett kilo varje gång de senaste två veckorna har gjort att jag har förväntat mig att fortsätta gå ner med så stora steg.

Det går åt rätt håll iaf! Och så ska jag förstöra det idag med att äta lite godis till uppsatsskrivandet.... Vaknade idag med tanken: Jag ska/måste köpa godis! Och då är det jävligt svårt att släppa den tanken, iaf för mig. Får helt enkelt begränsa mitt intag istället.


Matlista 20/5

Frukost: 1banan (1p)
Mellanmål: Kaffe och 1 äppel (0p)
Lunch: Chili con carne och grönsaker (4p)
Middag: Pulvermos och kycklingkorv (7p)
Motion: 40min hård motion (6AP)
Kvällsmat: Havregrynsgröt (2p)
Kvällsgott: Te, 1 äppel med kanel (0p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 14p
Sparade points: 8p + 6AP

Idag har jag fått tillbaka min energi igen som saknats de senaste dagarna, så himla skönt att känna att man faktiskt orkar göra något mer än att krypa ner under täcket.

Pratade med min mamma idag om viktnedgång osv. Som jag tidigare nämnt så vet hon hur mycket jag har gått ner i vikt men idag var första gången hon frågade hur mycket jag hade kvar att gå ner. När jag svarade 30kg blev hon chockad och undrade hur mycket jag vägde. När jag berättat att jag vägde 107kg när jag började denna viktresa kunde hon inte förstå det, hon tyckte inte att det har synts. Jag är en av de där som har "tur" och har vikten jämt fördelat över hela kroppen och då ser man ju oftast inte lika stor ut som man faktiskt är +  att jag är himla duktig på att välja rätt kläder för att dölja kärlekshandtagen. Mamma undrade vad min målvikt ligger på och ärligt talat höll hon på att få en hjärtattack när jag berättade att den ligger på 65kg. Hennes svar ordagrant var: Men, det kommer ju inte vara något kvar av dig! Nä, inte om man jämnför med nu...

Vägning imorgon och jag ser faktiskt fram emot det. Jag vet att det kommer vara ett minus!

Matlista 19/5

Frukost: 1 banan (1p)
Mellanmål: kaffe och 1 äppel (0p)
Lunch: Pasta sallad med fetaost och oliver (4p)
Mellanmål: 1 skiva grovt bröd med leverpastej och glass (4p)
Kvällsmat: 3fiskpinnar, äggröra och sallad (7p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 16p
Sparade points: 6p

Blev ingen motion idag för ärligt så orkade jag inte. Ville mest bara dricka kaffe och äta en bakelse eller så. Tog mig en skopa glass istället och fick helt enkelt nöja mig med det.

Är under 100strecket på vågen och det känns verkligen kanon! Har varit det sen i lördags. Lika bra att erkänna... Ja, jag är våg-beroende och väger mig varje dag just nu och ibland även flera gånger per dag. Eftersom det är nytt 10tal på vikten blir mängden tillåtna points lägre också. 

Matlista 18/5

Frukost: 2/3 av en Allévo shake (1,5p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Lunch: Köpt Rostbiffsallad med bröd (10p)
Motion: 60min medel/hög motion (7AP)
Middag: Ärtsoppa, 1 knäckebröd (1,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 14p
Sparade points: 9p + 7AP

Har inte varit hungrig överhuvudtaget idag men hade planerat att luncha med en kompis så det var bara att luncha på liksom. Blev så sjukt mätt av brödet som man fick till salladen, så där så att det verkligen gjorde ont i magen och då åt jag inte mycket.

Träningen idag blev 20min intervallträning (joggning/rask gång) och 40min lite lugnare tempo på crosstrainern. Kändes riktigt skönt!

Är inne i någon svacka eller något sedan igår kväll. Vet inte vad det är riktigt. Är jätte peppad på att motionera och motivationen för att äta nyttigt finns där också men jag är så nere. Känner mig lite deppig... Vet inte alls vad det kan bero på men jag vill mest bara gråta och inte göra något alls. Och idag har jag verkligen ingen anledning till att gråta, solen skiner, jag har varit ledig och spenderat mest hela dagen i solen och så har jag använt en blus idag som jag tidigare inte kunnat knäppa ordentligt över brösten och den har suttit tajt över magen och idag var den nästan för stor. Det ni! Blev så glatt överraskad att jag var tvungen att ringa mamma och "skryta" lite. Testade den inte äns när jag rensade garderoben för någon vecka sen för jag var helt säker på att den fortfarande var tajt. Det är man inser hur mycket kroppen faktiskt har förändrats under denna viktresa.

Helgen 15-17/5

Fredag 15/5
Matintaget var helt klart godkänt, höll mig till mina points men sen kom då vinintaget.... Blev kanske 5 glas vin i trevliga människors sällskap. Hade jätte trevligt och det är det som räknas! Och när jag tjuvvägde mig i lördags hade jag gått ner 0,5kg sen i torsdags (yeah!). Blev dock ingen motion förutom att jag cyklade till och från praktik och till och från kompisen --> sammanlagt 70min cykling.

Lördag 16/5
Grillfest återigen, är det vår så är det! Anpassade matintaget under dagen så ingen större skada skedd. Var även ue och gick med hundarna i 2,5 timmar och njöt i solen. På det hela var det nog (nästan iaf) plus, minus noll.

Söndag 17/5
Godis och paj intogs (ajaj!) men löpträningen genomleds (och jag menar verkligen genomleds, gick inte alls bra). Mer ett plus än ett minus.... Nya tag imorgon.

Överlag har helgen varit toppen, känner mig så där härligt trött och belåten efter att ha spenderat mer än hälften av helgen ute i det fina vädret. Kanske liiiiiite för mycket onyttigt som intagits men jag känner faktiskt ingen ångest alls över det som jag brukar göra. Jag har unnat mig det den här helgen, jag känner att jag till veckan kommer kunna fortsätta på den "rätta" banan och det kommer absolut vara ett minus vid vägningen på torsdag.

Lycka till i veckan!


Matlista 14/5

Frukost: Havregrynsgröt och 1 kopp te (2p)
Motion: 40min medel/hög motion (5AP)
Lunch: Ärtsoppa med kassler (7p)
Middag: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Kvällsmat: 2 skivor grovt bröd med leverpastej och gurka. 1 kopp te (2,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 14,5p
Sparade points: 8,5p + 5AP

Ännu en bra dag att lägga till handlingarna. Blev dock lite sen kvällsmat, kl.21.45, för att jag har gått kväll ikväll. Men ja, ja, en kväll får gå.

Vikttabell

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8,3)

Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg)
Vecka 5: +0,4kg (101,2kg)
Vecka 6: ----
Vecka 7: +1,6kg (102,8kg)
Vecka 8: -1,7kg (101,1kg)
Vecka 9: -1,0kg (100,1kg)
Vecka 10:
Vecka 11 (28/5):

Total viktnedgång:
7,0kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 3,3kg

Målvikt: 65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Ett bra minus idag igen! Två veckor kvar till Delmål 2 ska vara nådd så det är fortsatt hårda tag som gäller. För första gången på väldigt länge så tror jag faktiskt att jag kommer klara detta. Jag har tidigare satt upp målen, önskat att jag kommer nå dem men inte riktigt trott att jag kommer göra det. Jag har ju försökt tidigare och det har inte gått, så varför ska det gå nu liksom? Men nu, nu känns det annorlunda. Jag märker förändringarna i mitt tänkande vad gälle både mat och motion. Jag märker skillnaden på kläder, hur jag känner mig i min kropp och att jag också orkar mer och mer för varje gång.

Jag tror på mig själv och min förmåga att klara detta!

Matlista 13/5

Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Äppel och kaffe (0p)
Lunch: Chili con carne och grönsallad (4p)
Middag: Nutrilettbar och 1 banan (5,5p)
Motion: 30min hård motion (5AP)
Kvällsmat: 2dl yoghurt, fröer, 2 knäckebröd med leverpastej och gurka (3,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 15p
Sparade points: 7p + 5AP

Varit en kanon dag idag, även om jag varit trött pga lite sömn i natt. Ändå så är det här bästa dagen på länge, jag har haft energi hela dagen. Kan ju lova att det är först nu (21.55) som jag sätter mig ner och tar det lugnt, ska dricka en kopp te och titta på film innan jag kryper ner under täcket.

Körde löpträning idag. Jag känner verkligen skillnaden och det är så underbart. Bara på dessa veckor har jag förbättrat min kondition och jag orkar mer och mer för varje gång. Så skön känsla!

Träffade en kompis idag som jag inte sett på ett tag och fick kommentarer om att jag smalnat i ansiktet och så (hon såg iofs inte min kropp så mycket för jag hade jacka på mig). Var kul att få höra att det syns skillnad! Om knappt 4 veckor ska jag åka hem till mina föräldrar och sen vara där under sommaren, jag har inte varit där sedan i julas. Det ska bli riktigt kul att få se folks reaktioner på min viktnedgång. Min mamma och syster vet om hur mycket jag gått ner, jag ringer dem efter varje vägning, men de vet ju inte hur viktnedgången syns på kroppen. Pratade med mamma idag och hon påpekade att 10kg (som är mitt mål att nå innan jag åker dit) gör mycket och att det ska bli spännande att se.

Matlista 12/5

Frukost: 2 skivor grovt bröd, leverpastej, skinka och 1 dl yoghurt (4p)
Mellanmål: Äppel och kaffe
Lunch: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: 2 riskakor och 1 skiva bröd (3,5p)
Middag: Wokade grönsaker och kassler med ris (3p)
Kvällsmat: Cibatta med 100g gravad lax (4,5 + 4p)
Kvällsgott: 1 snickers (6,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 27,5p
Sparade points: Ett plus istället....

Jag har varit uppsvälld i magen hela dagen idag. Känner mig gravid i 7 månaden, minst. Inte för att jag någonsin varit gravid but you get the point. Har varit så där sjukt sugen på något idag också, därav mellanmålet på eftermiddagen. Blev en tidigt middag för att jag kände att det är bättre att jag blir mätt än att jag går runt och är sugen hela tiden. Tyvärr funkade det bara ett tag och sen kom både hunger och suget igen. Vet inte om kroppen nu kompenserar för de där två veckorna utan hungerskänsla för nu är jag hungrig typ jämt. Snickers var bara något som fastnade i huvudet att jag skulla ha, jag höll mig borta från det i flera timmar men till slut så gick det bara inte. Dock trodde jag att den skulle vara värd mycket mer points!

Den planerade motionen idag blev inte av. Somnade på soffan på eftermiddagen och vaknade alldeles för sent för att gå och träna. Har blivit en dålig vana nu på sistonde. Jag somnar på eftermiddagen och sover en timme eller så och så kan jag inte somna på kvällen och så är jag trött dagen efter. Men imorgon kan jag inte sova på eftermiddagen för jag är uppbokad fram till kvällen. Planen är då att verkligen däcka på kvällen och gärna sova 12 timmar så jag känner mig ordentligt utvilad. Får väl se hur det blir med det, går kväll på torsdag och då brukar jag vara duktig på att sitta upp länge kvällen innan.

Det positiva med praktiken nu är att jag iaf cyklar sammanlagt 40min varje dag. (Allt för att se det positiva och inte bli deppig över pluset på pointsen).

Matlista 11/5

Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Äppel, kiwi (0p)
Lunch: Minestronesoppa och grönsaker (3,5p)
Mellanmål: 2 skivor grovt bröd, leverpastej, skinka och 1 glas lättmjölk (5p)
Middag: Omelett på 2 ägg med lök, fetaost och sallad (5p)
Kvällsmat: 1 banan, 1dl yoghurt (2p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 17,5p
Sparade points: 5,5p
 
Idag har jag varit hungrig, riktigt hungrig! Men jag har hållit mig till mina points och det känns verkligen som ett framsteg. Bara för några veckor sen hade jag suttit här och varit tvungen att skriva ner en massa onyttigt som jag fått i mig bara för att jag varit hungrig och inte orkat göra iordning något nyttigare.

Blev ingen motion idag för jag har inte bara varit hungrig jag har också varit riktigt trött, har inte haft någon energi alls. Men jag har ändå cyklat till och från praktiken (är 20min vardera väg) och sen har jag varit ute med hundarna i 20min också. Vist det är ju inte någon hård motion men jag har inte suttit still hela dagen iaf. 

Points

Jag fick några frågor från Natalie häromdagen om points, jag har försökt svara i hennes blogg men tyvärr funkar det inte så nu tar jag det här i bloggen.

 För att räkna ut pointsen på en matvara använder man denna formel: Points = kcal/60 + fett/9. Sen gäller det ju självklart att man räknar om till den mängden man äter och inte till de 100g som allt kcal/fett är uträknat på.

Viktväktarna är en metod som funkar för mig eftersom man får äta vad man vill bara man håller sig till "sina" points. Det är även smidigt då det finns färdiga tabeller/listor med pointsberäknade matvaror (jag har fått kopior från min mamma som går på mötena). Jag gillar det faktum att om man är mer hunrig någon dag eller bara sugen kan man ta sig någon frukt eller grönsak som är värd noll points. Jag anser att vv är ett sätt att tänka och leva för resten av livet. Det är en bra start för att se över sina matintag, hur stora portionerna är osv.  

Jag har funderat på om jag ska testa GI/LCHF och allt vad det nu heter. Jag tror dock att problem skulle uppstå då jag har en massa allergier osv. Det är inte det lättaste för mig att äta så att min mage mår bra, iofs har jag haft det här hela livet så en dag när jag mår bra skulle någon som inte har dessa problem ligga sjuk typ. En dag med med 4 toabesök för nr. 2 är en bra dag för mig liksom.

Jag är även diagnostiserad med Colon Irritabile s.k känslig tarm vilket betyder att så fort jag äter något med socker och/eller fett så reagerar min tarm. Mina allergier (eller läkarna har kommit fram till att jag inte är allergisk utan känslig) är: laktos, gluten, färgämnen, konserveringsmedel och röda frukter och grönsaker.

Som ni förstår så fuskar jag en hel del och mår där efter. Jag verkligen älskar tomat och det är något jag inte borde äta men gör flera gånger i veckan. Laktos kan jag äta små mängder och jag känner själv hur mycket jag klarar av och köper därför inte några laktosfria produkter (jag har mjölk i kaffe/te ungefär). Laktosen är vanligtvis inte något problem då jag inte tycker om krämiga såser, glass eller typ något med mjölk i (är uppvuxen utan det så). Gluten är något jag har minskat på men jag köper inte glutenfria produkter heller för ärligt så smakar de skit! Färgämnen och konserveringsmedel är ju sådant som finns i nästan alla halvfabrikat idag, jag gör så mycket jag kan från "sctrach" men små mängder gör inte så mycket.

Så, jag hoppas att du har fått svar på dina frågor Natalie.
Sorry alla för den extremt långa utläggningen om mina magproblem.

Matlista 10/5

Frukost: 1 stort glas o´boy, 2 knäckebröd med skinka och gurka. 1 banan (5p)
Lunch: Stekt lax med sallad och keso (4,5p)
Mellanmål: 1 Nutrilettbar (4,5p)
Motion: 30min medel/hög motion (5AP)
Kvällsmat: Havregrynsgröt (2p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 16p
Sparade points: 7p + 5AP

Det var dags för första löpträningen efter uppehållet idag, gick så där. Jag orkade inte hela passet, kände att jag blev yr efter lite mer än halva passet så jag var tvungen att sluta. Men för att få ihop motionstiden så cyklade jag resten av tiden.

Annars har det varit en toppen dag. Varit lite så där lagom söndags-slö men ändå fått mycket gjort här hemma.

Btw, har bokat en tid hos frisören till i början av juni. Så pepp och säker är jag på att nå mitt mål på -10kg. Yeah, det är bara att köra hårt nu för jag ska fixa detta!

Dagens lunch

Det här blev det till lunch idag. Stekt lax, stekta champinjoer, tomat, sallad och keso.
Kanon gott!


Träning = komik

Har precis avslutat första träningspasset med Turbo Jam. Så sjukt roligt! Säger bara: Tur att jag är själv hemma idag! För det måste sett komiskt ut när jag stod här i vardagsrummet och försökte mig på movsen för jag är verkligen inte bra på detta. Men det är bara att fortsätta försöka så ska jag nog lära mig det ordentligt.

Hade tänkt ta mig till gymmet och löpträna men det regnar ute och det tog verkligen emot att gå dit men det löste sig bra ju. Får bli gymmet imorgon istället. Nu har jag iaf gjort första ordentliga träningen efter 2 veckors bortfall, yeah!

Matlista 8/5

Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Äppel, kiwi (0p)
Lunch: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: 3 rostade mackor utan pålägg, 1 banan (5p)
Middag: Grillat älgkött, hemgjord potatissallad, grönsallad, vitlöksbröd, rödvin. Rabarberpaj, vanlijsås och jordgubbslikör (???????p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 9 + ????????
Sparade points: Gissar på noll

Blev bjuden på grillfest bara så där när jag var till Ica. Och inte vilken grillfest som helst heller, utan värsta lyxen med älgkött. Har inte ätit det på flera år så det var verkligen uppskattat. Jag skiter faktiskt i pointsen på middagen med tanke på hur jag ätit den senaste veckan. Så mycket som jag legat minus väger liksom upp det jag ätit ikväll och himmelskt gott var det också. Dock har jag ont i magen nu, bra att chocka den när den knappt fått något alls i sig tidigare.

Matlista 7/5

Frukost: ½ Allévo shake (1p)
Mellanmål: Päron och kaffe (0p)
Lunch: 1dl minikeso, 90g kassler, gröna bönor och morötter (3,5p)
Mellanmål: Kaffe
Middag: 1 banan och 1 Nutrilettbar (1+4,5p)
Motion: 70min låg motion (4AP)
Kvällsmat: Havregrynsgröt (2p)

Tillåtna points per dag:  23p
Använda points: 12p
Sparade points: 9p + 4AP

Har iaf fått ihop lite points idag! Morgonen ska vi inte prata om, och därför ska man ju göra det. Blev mätt efter en halv Allévo shake så det fick räcka till frukost, jag vet att det inte är bra men idag fick det duga.

Var ute och gick med en kompis som var förkyld så det blev en lugn promenad. Passade mig ganska bra ändå, det är ändå 2 veckor sedan jag motionerade senast och jag planerar att löpträna imorgon så jag ville inte ta ut mig så mycket idag. En positiv sak idag var att jag under promenadens gång faktiskt kände mig hungrig, första gången på en vecka tror jag! Är nog på väg åt rätt håll iaf.

Vikttabell

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3)

Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg)
Vecka 5: +0,4kg (101,2kg)
Vecka 6: ---
Vecka 7: +1,6kg (102,8kg)
Vecka 8: -1,7kg (101,1kg)
Vecka 9:
Vecka 10:
vecka 11 (28/5):


Total viktnedgång:
6,0kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 2,3kg


Målvikt: 65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Blev ett minus iaf! :) Känns kanon även att jag vet att det beror på att jag knappt äter något. Det är bara att försöka i fortsättningen. Idag känner jag mig så pass pigg att jag i eftermiddag ska försöka mig på en promenad. Ska bli himla skönt, är nästan 2 veckor sedan jag senast motionerade.

Nu ska jag iväg på praktiken. Ha en bra dag!


Besatt

Sedan jag började kämpa med vikten har jag blivit besatt av mina nyckelben och armar. Jag kommer på mig själv flera gånger per dag med att sitta och klämma på nyckelbenen och titta på mina armar. Besattheten har nu också börjat sträcka sig till knäna. Tror det är för att det är på de ställena jag märker den största skillnaden.


Det har nu gått så långt att jag häromdagen tog kort för att verkligen kunna se mina nyckelben.


Är ni besatta av någon kroppsdel?


Självömkan

Vaknade med migrän idag så det är inte mycket som hänt här inte. Har ätit pasta och endast pasta idag. Och när jag var och handlade (behöver havregryn men glömde ju självklart det) så åkte det ner både godis och chips i korgen och vist fan har jag ätit upp det idag. Inte för att det var gott, utan för att jag tycker fruktansvärt synd om mig själv idag.

Imorgon är det vägning. Vet inte alls vad jag har att förvänta mig.

Matlista 5/5

Frukost: 1 allevo shake (2p)
Mellanmål: 1 äppel och 1 kiwi, 2 koppar kaffe (0p)
Lunch: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: 1 kopp kaffe (0p)
Middag: Kycklingsallad, kaffe och 2 kex (5p)
Kvällsgott: Te och varma jordgubbar (0p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 9p
Sparade points: 12p

Har fortfarande ingen matlust. Hade jag inte blivit bjuden på middag idag så hade jag ätit ännu mindre. jag vet att det inte är bra och jag känner att jag behöver äta för att bli helt frisk men det tar emot och jag kan inte tvinga i mig mat. Jag har försökt det tidigare och det slutar med att jag varken får i mig vätska eller mat. Ok, det där lät ju som om jag har haft värsta ätstörningen men så är inte fallet. Jag hade en period förra året då jag mådde fruktansvärt illa hela tiden, jag vet inte varför. Jag fick inte i mig någon mat alls, jag levde på coka cola och vatten i en vecka innan jag tvingade mig själv att äta och det resluterade i att jag inte äns fick i mig vätska. Som "tur" är höll det bara i sig i någon dag innan jag till slut var så hungrig och törstig att jag kunde börja äta. Jag vet att jag troligtvis mådde mer illa av att inte äta också, en ond cirkel helt enkelt.

Det jag vill ha sagt med det utlägget är att jag ändå är helt nöjd med mitt matintag idag, med tanke på att inget smakar mig. Tricket jag kör med är att jag äter det jag är sugen på. Tex som ikväll var jag riktigt sugen på jordgubbar och även om jag inte brukar äta så här sent (jag äter dem nu och klockan är 23.36) så tillåter jag mig själv att äta dem. Igår var jag sjukt sugen på popcorn och då är det bara att äta det. Bara jag får i mig något liksom!

Nu ska jag sova och hålla tummarna för att jag mår bättre imorgon och får i mig lite mat.


Lägesrapport

Förkylningen är fortfarande kvar men nu är jag illamående också. Har verkligen ingen matlust nu, bara att få i mig vatten är ett problem. Jag vet att om jag inte får i mig nått så kommer jag inte må bättre men det tar emot med sådan styrka att jag inte orkar kämpa. Har fått i mig pasta idag och illamående blev värre. Någon vätska har jag inte lyckats få i mig alls än så länge. Ska göra iordning ett glas med isvatten och hoppas att jag mår bättre sen. Ska även duscha och göra mig lite fräsh för jag känner mig verkligen skit äcklig just nu.

Jag måste sätta mig och skriva en rapport som ska vara inne imorgon men det har jag absolut ingen ork till. Satsar på att sitta hela dagen imorgon istället.

Livstecken

Fortfarande förkyld... sitter just nu balkongen med halsduk, dunsockar och täcke och njuter av den friska luften. Ska kolla på en film här ute tänkte jag innan jag ska in och städa. Inte så mycket som händer på någon front...

Vägde mig i torsdags. Inga glädjande besked där inte. Är nu på 102,8kg, alltså ett stort plus. Skyller på helgerna som jag alltid missköter på något sätt. Så fort förkylningen är borta blir det hårda tag.

RSS 2.0