Måndag 30 november

Har inte riktigt återhämtat mig från fredagens bravader än... men jag tog mig till gymmet idag iaf.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt, sill, kokt ägg och te
Lunch: Kycklingtacotallrik
Mellanmål: Clementin. kaffe
Mellanmål 2: Banan
Motion: 60min Aerobics
Middag: Linsgryta och lax. Grönsallad

Idag har jag levet efter tanken: Det är min födelsedag och då får man lyxa till det. Tog en riktig mysfrukost med nykokt ägg, sill och tända ljus och satt vid bordet länge och bara njöt. Lunchen blev inte riktigt som jag planerat men jag orkade inte förbereda lunchlåda igår.

Körde stenhårt på Aerobicsen och både jag och min kompis var helt slut efteråt.


Novemberutmaning vecka 4



Vecka 4 utav Äta Träna Kämpa's novemberutmaning, vilket betyder att utmaningen är avklarad. Det har varit en fullspäckad vecka för min del och jag känner att jag hade kunnat göra så mycket mer men jag har ändå klarat utmaningen. Det enda som är kvar är ett yogapass och armhävningar på tå går bara inte. Men jag är nöjd med min insats ändå, speciellt som jag inte kunde göra 10armhävningar på raken i början och nu idag har jag gjort 10x3. Det är framsteg! Matdelen av utmaningen har gått riktigt bra, förutom i helgen då jag haft min undantagsdag och varit bakis.

20pass/15träningspass (på minst 30min)
99,27km/80km
30min/30min i planka (8min/10min på tå)
300stycken/300armhävningar (ingen på tå)
3styck/4stycken yogapass
3styck/2styck nya träningsformer
166min/120min egentid
1pass/1pass på 100min

Måste säga att det kommer känns tomt utan NU. Vad ska man peppa sig med nu då? Men jag känner mig ändå positiv inför månaden som kommer, jag ska fortsätta vara duktig.

Tack Äta Träna Kämpa för en toppen utmaning, det ser jag absolut mer utav.

Vilken helg!

Säger bara att om det tar två dagar att återhämta sig från sin födesledagsfest så var det en ordentlig fest. Jag hade verkligen helt underbart kul och man kan verkligen inte fira med bättre vänner. Men som sagt det blev lite mycket av det goda (läs: alkohol) och jag har inte mått så bra resten av helgen.

Jag tror som att jag fortfarande kan dricka lika mycket som jag kunde för 10kg sen och då jag festade minst 2gånger per vecka. Vilket betyder att jag blir kalasfull...

Som ni kanske förstår så har det inte blivit så mycket motion i helgen och jag har mest ätit och ätit. Så redovisningen för NU:s sista vecka kommer först imorgon, det är ju ändå sista dagen imorgon.


Fredag 27 november

Har precis kommit hem från gymmet, blev lite snabbträning idag. Det är mycket som ska hinnas med... har nämligen födelsedagsfest ikväll. Blir hela 25år gammal, men först i nästa vecka.

Dagens planerade lista:
Frukost:
1banan
Motion: 30min löpband, 5 min trappmaskin
Brunch: Makrill i tomatsås och omelett
Mellanmål: Äpple
Middag: Sushi
Party: Rosévin, chips, popcorn och shots....

Som ni förstår är detta min undantagsdag....

Torsdag 26 november

Sitter inne i värmen med rosiga kinder och en kropp som äntligen börjar tina upp....

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple (2p)
Lunch: Kycklingsoppa. Clementin (4p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
"Mellanmål": Wrap med grönsaker och skinka (6p)
Middag: Gravad lax, kall sås och sallad (6p)

Har även druckit x antal koppar med kaffe, te och lättglögg pga att jag suttit i kö mellan kl.10 och 17 i +3grader och lite duggregn. För att hålla värmen har man i princip druckit något varmt hela tiden. Skulle därför gissa på att pointsen är plus/minus noll idag.

Jag fick iaf mina biljetter jag skulle ha! *ler stort*

Foton kommer imorgon, nu är jag så trött efter all frisk luft att jag ska krypa ner under täcket.


Vikt och mått



Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 98,6kg BMI: 33,3
Viktminskning denna vecka: -0,8kg
Viktminskning sedan start: 8,5kg

Kvar till nästa delmål: 1,5kg

Äntligen blev det ett ordentligt minus! Känns underbart skönt att få se att mitt hårda arbete gör skillnad.

Mått
Står enligt följande:
Nuvarande mått. (Mått vid start 9/11) Förändring sedan förra mätningen

Hals: 37cm (37,5) -0,5
Byst: 109,5cm (109,5) -0,5
Under bysten: 92,5cm (93) -0,5
Överarm: 32,5cm (35) -0,5
Midja: 87,5cm (97) -1
Precis vid naveln: 97,5cm (99) -1,5
Rumpa: 118,5cm (124) -0
Lår: 70,5cm (72,5) -0,5
Vad: 41cm (41,5) -0,5

Vilken skillnad! Det här med att ta måtten är ju något nytt för mig, förr har jag kanske gjort det en gång var 6e månad men nu planerar jag att göra det varannan vecka. Jag känner ju absolut att kroppen förändrats men jag trodde ändå inte att det skulle synas så här mycket på måttbandet.

Onsdag 25 november

Sitter i soffan med en kopp rötte och torkade fikon, även ett glas kolsyratvatten med citronsmak gör mig sällskap. Det har blivit lyxigt att dricka kolsyratvatten, vilken underbar känsla det är att inte "behöva" dricka läsk varje dag. Jag hoppas och tror att detta är det slutgiltliga ajdöet till sockerberoendet och jag har NU att tacka. Jag hade aldrig klarat av att hålla mig borta från sockret annars. Som följd till detta sitter jag här, 1 månad innan jul och är för första gången på flera år inte alls orolig för allt vad det innebär med julgodis, julmust och bakverk. Sen tror jag ju att mitt beslut att helt utesluta laktos och gluten från min kost spelar roll när det gäller orosmoment.

Jag kommer åka hem till mina föräldrar över jul och jag kan vanligtvis inte vara hos dem (eller i staden) mer än 1 vecka innan jag gått upp. Men nu i jul så kommer jag fixa det, jag kommer inte gå upp. Jag har redan nu planerat hur jag ska träna under mina 2,5veckor jag ska spendera där. Målet är löpträning varannan dag och känner jag för att träna mer än så är det ju bara ett plus. Jag tänker även packa ner baddräkten för att möjliggöra motionssim.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt. Päron (2p)
Fika: Kaffe (0p)
Lunch: Bakade potatis och baconröra (bacon, keso, äpple och lök)
Mellanmål: Banan
Motion: 60min Bodypump + 5min cardio
Middag: Grillad kyckling och grönsallad
Kvällsmys: Te och 3 torkade fikon

Körde Bodypump ikväll och detta var sista gången av detta passet, nästa vecka går instruktörerna utbildning för nästa upplaga. Ska bli kul att köra lite nytt igen, även om det innebär träningsvärk. Instruktören berättade att det finns chans att träna tillsammans med dem på deras utbildning. Fasen vad kul att få köra ett pass med dem som lär ut till instruktörerna och ett helt nytt pass på det. Hoppas bara att det passar med tider.
Jag tränar alltid tillsammans med en kompis och de senaste gångerna har både hon och jag haft fruktansvärd träningsvärk. Vi har hårt från olika håll att om man kör lite cardio efter Bodypumpen (eller alla styrka) så ska träningsvärken lätta lite. Så sagt och gjort. Vi tänkte köra 10min men mina vader skrek av smärta efter 5 så det fick räcka för mig. Jag måste bli bättre på att stretcha när jag tränar "själv".

Nu ska jag sova så att jag orkar med morgondagen, ska spendera heeeela dagen utomhus i, vad de säger, regnet. Ska köa, köa och köa... Har därför förberett kycklingsoppa, laddat kaffekokarn och tänker koka varm choklad att ha med imorgon. Det gäller att hålla sig varm. Planerar även att ha på mig 3 lager kläder med extra kläder i väskan. Svartasopsäckar har också en given plats i väskan, iaf det regnar alldeles för mycket.

Tisdag 24 november

Kunde inte somna igår, hade som vanligt svårt att koppla av och så var jag dum nog att läsa en bok som fick mig att tänka ännu mer. Det är en bok jag varmt rekommenderar även att jag mår illa när jag läser den, samtidigt kan jag inte lägga ner den, Behind closed doors skriven av Jenny Tomlin. Hon skriver om sin uppväxt på ett detaljerat sätt som får en att undra hur någon kan överleva under sådana förhållanden.

~Jenny was one of the five children, her childhood was spent in squalor and terror. Her father's violent beatings, humiliations, and sexual abuse were part of daily life. Deprived of love and comforts, the children would turn to each other for support. This is a childhood memoir of abuse and a true story of the triumph of the human spirit.~

Iaf så somnade jag inte förrän 05.40 eller så imorse och steg upp vid 09.30. Trött kan jag lova att jag varit idag, har pluggat hela dagen lång och tog mig till gymmet i eftermiddags men det var ingen hård träning som skedd. Jag svettades mer än jag någonsin gjort innan och vist tog jag mig en bit längre än tidigare pass men jag kände att jag inte kunde ge mer för då hade jag trillat ihop.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Kaffe. 1 äpple (0p)
Lunch: Köttfärslimpa, wokade grönsaker och sås (5p)
Motion: 30min löpband + 20min motionscykel
Middag: Lax, broccoli och kallsås (cream fraiche och sweetchilisås) (5p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 12p
Sparade points: 10p

Inte precis den optimala dagen när det gäller mat, är ju inte bra att äta för lite heller. Men jag har inte orkat vara hungrig eller äta. Hade med mig lunchlåda till skolan som jag åt först när jag kom hem...

Jaja, ny dag imorgon och jag ska vara i skolan 08.00, prick så nu är det bara att gå och sova.

Beklagan

Varnar alla läsare för att jag i detta inlägg är bitter och inte så lite sur... Så är ni redan innan lite opepp så rekommenderar jag att ni slutar läsa nu.

Har nu läst igenom alla bloggar jag följer och alla bara rasar i vikt. Inte för att jag missunnar er det, det är jätte roligt och jag hejar på er så hårt jag bara kan. Men jag vill ju också gå ner i vikt, varför blir siffrorna inte mindre på min våg? Ja, jag väger mig i princip varje dag och jag har gått ner 0,1kg sedan i torsdags. Det är ett minus och ett minus är alltid ett minus men vart har viktminskningen på 0,5-1kg per vecka tagit vägen? Jag vill ju ner till 95 innan jul och i denna takt kommer jag absolut inte göra det. Som det känns nu vill jag bara sluta med allt som har med viktminskning att göra.

Vist jag märker att kroppen förändrats men på något sätt är ju ändå vågen där det räknas....

Jag vill, jag vill, jag vill gå ner i vikt!

Nu ska jag sova och hoppas att vågen visar liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite mindre imorgon.

Måndag 23 november

Den här dagen har verkligen varit toppen. Sov länge (till 10), tog det lugnt på morgonen och var i skolan straxt efter 11, pluggade lite. Tog en kaffe, pluggade lite till och tog ordentligt med pauser för att boka flygbiljetter och prata med vänner på msn och via telefon. Lunchade på restaurang med en kompis, var hem en sväng och somnade i några minuter. Gick till en kompis som fyllt år och drack kaffe, kunde inte äta hennes fina tårta pga mina allergier. Hem och bytte kläder, tränade Aerobics där det var ett nytt pass som var svårt och svettigt. Gick direkt till Bodybalance och testade det för första gången. Hem, tittade på Halv åtta hos mig, åt mat, duschade, tittade vidare på Tinas Cookalong. Gjorde fotbad och tittade på Mamma till en mördare. Och nu sitter jag här....
Jag mår bra, riktigt bra.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med banan (3p)
Fika: Kaffe (0p)
Lunch: Buffé på kinesisk restaurang (???p)
Fika: Kaffe (0p)
Motion: 60min aerobics och 60min Bodybalance
Middag: Köttsoppa och quesadilla (10p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: inte en aning
Sparade points: Med tanke på mängden motion idag så kör vi på +/-0

Det var första gången jag testade på Bodybalance och jag måste säga att det passet passar mig mycket bättre än Poweryoga. Jag blir alltid så stressad på Poweryogan, det här var ett bättre tempo för mig och musiken var mycket bättre också, det är en del av stressmomentet för mig. Jag är nog en av få som blir stressad av avkopplingsmusik och havsljud osv. Tyckte också det var kanon att köra ett avslappnings/strechtpass efter ett aerobicspass, då var jag redan uppvärmd innan och jag fick ut mer av passet än jag fått från Poweryogan då jag endast kört det passet. Min kropp kräver ganska lång uppvärmning och har alltid gjort det.

Nu har jag en hel del att pricka av på NU, ett pass på 100minuter, ännu en ny träningsform, jagtiden för förra veckan då jag inte hann med den då och ett avslappningspass (också för förra veckan).

Imorgon blir det tidig dag i skolan, mycket som ska hinnas med innan jag kör löpträning på eftermiddagen.

Novemberutmaning vecka 3

Ännu en vecka i Äta, Träna, Kämpa's novemberutmaning är avklarad. Det här har varit en riktigt bra vecka, jag känner att jag fått mer energi och orkar mer. Jag har fått höra positiva kommentarer från omgivningen som gett mig mer motivation och inspiration.  

15
pass/15träningspass (på minst 30min)
78,27km/80km
22min/30min i planka (2min/10min på tå)
220stycken/300armhävningar
2styck/4stycken yogapass
2styck/2styck nya träningsformer
2styck/4styck jagtid (30min per vecka)
0pass/1pass på 100min

Veckan som kommer är fullspäckad men jag har bestämt att träningen inte ska bli lidande och därför kommer den inte bli det. Imorgon blir det först Aerobics 60min och sedan ska jag testa på Bodybalance. Kvällen ska avslutas med fotbad och ansiktsmask.

 


Söndag 22 november



Har kört spinning idag för första gången på 7år och oj, vad kul det var. Jobbigt och svettigt men skit kul! Jag känner instruktören och hon har tjatat på mig ett tag att jag ska testa på spinning. Så idag när hon mötte mig innan passet och jag berättar att idag är dagen, skiner hon upp. Hon var jätte bra, hon hjälpte mig med inställningarna på cykeln och efteråt pratade vi lite mer och jag fick en massa tips.

När vi körde perioder då man skulle stå upp länge kändes det ordentligt i vaderna, nästan så att det låste sig. Men tack vare tipsen ska jag testa en ny teknik nästa gång, för jag kan lova er att det här kommer vara ett återkommande moment i min träning framöver.

Målet idag var att klara mig igenom passet så jag körde inte med så mycket motstånd, det räckte ändå. Jag är så himla nöjd att jag äntligen vågade testa och stolt över att jag klarade mig igenom hela passet.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te (2p)
Lunch: Spaghetti och köttfärssås (6p)
Motion: 60min Spinning
Middag: Omelett med calbanoss (6p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 14p
Sparade points: 8p

Dagens tips

Hade filmmys med en kompis igår. Vi körde stenhårt på en nyttigare variant av snacks. Det blev oliver, gurka, morötter, dipp, ölkorv och lila blomkål. Det har aldrig varit så roligt att äta grönsaker med dipp istället för chips och dipp.


Kan nog vara ett bra sätt att få barn att äta grönsaker. Fanns i färgerna orange och grön också.


En hyllning

Sitter och pratar träning och viktnedgång med en kompis som verkligen bor i andra änden i detta avlånga land. Det här är en vän som alltid kommer med kloka ord när man mår dåligt och som alltid ställer upp. Hon är en av de som bor i mitt hjärta.

Tillbaka till dagens samtal...
Vi ska på en glamourfest på nyår och började prata om kläder. Jag har verkligen hittat den perfekta klänningen men vill inte köpa den nu för, förhoppningsvis, kommer den inte sitta lika bra om 1½ månad. Hon frågar om jag bantar. Och jag anser inte att jag bantar*, jag tycker nästan det är ett fult ord, utan jag tränar och äter rätt med målet att jag ska gå ner i vikt. Jag berättar att jag tränar 6 dagar i veckan osv. Hon utbrister: Vad duktig du är! Och jag tycker faktiskt att jag är duktig, riktigt duktig faktiskt. Anser att man har rätt att tycka det om sig själv när man lägger om sin livsstil och det faktiskt går så bra som det gjort för mig (hittills).

Min kära vän frågar om jag testat på Bodypump och hur det funkar, för min kära vän har gått upp en del de senaste året pga mediciner hon äter och mår inte så bra. Hon har tidigare haft problem med bullemi men jag är stolt över henne att hon inte längre använder sig av den "metoden". Efter att jag berättat om Bodypump och gett lite förslag på hur hon kan träna med sin onda axel och nacke så säger hon: Du är en inspiration. Jag tycker du är så himla duktig och nu blir jag verkligen sugen på att träna så jag ska gå till gymmet NU.

Vad säger man när en vän säger att man är en inspiration? Jo, man tackar och bugar djupt, får en tår i ögat och ler som ett fån. Säger att man saknar henne och ser fram emot att få träffa henne om en månad.

*Banta för mig är när man sätter upp ett mål som ska nås vid ett vist datum och efter det datumet går man tillbaka till samma livsstil som innan.

Fredag 20 november

Det är något i min kropp som inte stämmer. Jag har i princip konstant huvudvärk, inte så att det stör men det är ändå närvarande hela tiden. Jag är hungrig ena stunden för att må illa och inte kunna äta i andra. Jag är yrslig och hjärtat slår som bara den. Jag är förstoppad för att sen få diarré. Vet inte vad det kan bero på. Borde kanske ringa läkaren men jag vill inte, jag går inte till läkaren utan anledning liksom. Jag gjorde så pass många läkarbesök förra året (för då var det behövligt) att det räcker för en livstid. De har redan undersökt om jag är allegisk mot något jag inte redan vet om, de har tagit alla blodprov som finns, kollat neurologiska skador gällande yrseln osv. För det är inte första gången jag mår så här...

Dagens lista
Frukost:
Oatley havredryck, 1 banan, kaffe (4p)
Mellanmål: Päron (0p)
Lunch: Ärtsoppa. 1 glas lättmjölk (3,5p)
Motion: 50min löpband/cykling
Middag: Klyftpotatis och kycklingburgare. Grönsallad (11p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 17,5
Sparade points: 4,5

Kan lova att träningsvärken sedan i onsdags kändes idag när jag sprang på gymmet. Men värst var ändå när jag cyklade. Sprang i högre takt än vad jag gjort innan och sprang liiite längre än tidigare. Sakta men säkert orkar jag lite mer för varje vecka. Jag börjar redan nu fundera på att springa Tjejmilen nästa år.

Har tittat på film här ikväll och blev så sugen på allt möjligt. Kan erkänna att jag i ett svagt ögonblick åt lite popcorn. Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska ställa mig till detta eftersom jag har sagt att jag inte får äta det i NU.

Imorgon ska jag ha en riktigt skön lördag och umgås med en kär vän. Vi har planerat en lång promenad och film med morotsstavar och dipp, kanske testa årets glögg...



Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/653718/time-to-drop-it?claim=xp2p7mmdq7g">Följ min blogg med bloglovin</a>

Dags att faktiskt ta och utnyttja medlemskapet hos Bloglovin... :)

Torsdag 19 november

Kunde inte somna igår och när jag väl somnade sov jag dåligt så det har itne varit någon bra dag för mig idag. Huvudvärk och trötthet är verkligen ingen bra kombination och jag har inte fått mycket gjort. Tog mig iaf till simhallen och simmade mina längder även om jag inte höll samma tempo som jag brukar göra men med 5min extra simning så löste det sig ändå.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt. Te (2p)
Lunch: Calbanoss och paprikaröra. Tomat (6p)
Middag: Falukorvsgryta med äpple och russin. Gröna linser (6p)
Motion: 35min simning
Kvällsmys: Te. Fruktsallad (äpple, clementin och banan). 1 bit mörkchoklad (2p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 16p
Sparade points: 6p

Imorgon ska jag upp tidigt för att få mycket gjort i skolan och sen ska jag köra riktigt hårt på gymmet. Jag är pepp.

Vikt


Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 99,4kg BMI: 33,6
Viktminskning denna vecka: -0,2kg
Viktminskning sedan start: 7,7kg

Kvar till nästa delmål: 2,3kg

Oj, vad hände? Hade räknat med en större viktminskning än 0,2kg. Jag har ju varit duktig hela veckan... Iofs känner jag mig lite uppsvälld idag, kan ju bero på det. Nu bestämmer jag det, det beror på uppsvälldheten. Bara fortsätta kämpa för nästa vecka ska det blir ett stort minus.

Onsdag 18 november

Idag var det dags för Bodypump igen, har inte kört det på 2veckor. Körde samma vikter som tidigare och jag kan lova att det känns nu. Får se hur det känns imorgon.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te (2p)
Mellanmål: Clementin (0p)
Lunch: Wokade grönsaker och kyckling. Sallad (5p)
Fika: Kaffe (0p)
Mellanmål: 1 äpple. 1 banan (1p)
Motion: 60min Bodypump
Middag: Gröna linser och kokt fisk. Tomat (6p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 15p
Sparade points: 7p

Känner att det är dags att räkna points igen. Jag tycker det är jätte tråkigt men jag vill ha bättre koll på hur mycket jag får i mig just nu. Har nämligen bestämt mig att jag ska ner till 95kg innan jul.

Koffein, ge mig koffein.

Efter-maten-kaffet är det bästa kaffet på dagen.
Medan morgon-teet är det teet på dagen, tätt följt av kvälls-teet som alltid är koffeinfritt.

Det är dags för efter-maten-kaffet nu sen blir det fortsatt plugg.


Tisdag 17 november

Har lyckats vända tillbaka dygnet idag men jag är trött efter endast 4timmar sömn inatt.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te
Fika: Kaffe
Lunch: Hemgjord potatissallad och rostbiff. Tomat
Fika: Kaffe. Banan
Motion: 15min löpband, 45min crosstrainer
Middag: Omelett på 2 ägg, sill och sallad

Träningen idag gick bra, jag orkade springa lite längre än tidigare. Det går åt rätt håll!

Ber om ursäkt för tråkigt inlägg men jag är för trött för att orka tänka...

Mått


(Mått vid start 9/11)


Hals: 37,7cm (37,5)
Byst: 109,5cm (109,5)
Under bysten: 93cm
Överarm: 33cm (35)
Midja: 88,5cm (97)
Precis vid naveln: 99cm
Rumpa: 118,5cm (124)
Lår: 71cm (72,5)
Vad: 41,5cm

Har utökat mätställen sedan jag mätte förra gången.

Novemberutmaning vecka 2

Andra veckan i Äta Träna Kämpa's Novemberutmaning är avklarad. Det har gått riktigt bra måste jag få säga, jag är i fas med min planering förutom gällande planka och armhävningar. Jag har inte ätit något av det som jag "förbjudit" och har faktiskt inte äns varit sugen.


10pass/15träningspass (på minst 30min)
51,62km/80km
12min/30min i planka
120stycken/300armhävningar
2styck/4stycken yogapass
1styck/2styck nya träningsformer
2styck/4styck jagtid (30min per vecka)


Lördag 14 november

Hela denna dag har handlat om att må bra och ta hand om sig själv. Vaknade sent, åt lite och var sedan ute och gick i snön. Har sedan myst i soffan, tagit ett skumbad och ätit god mat.

Dagens lista
Lunch: 
Smörgås med stekt ägg. Te
Motion: 50min promenad
Badmys: Vindruvor. Ölkorv.
Middag: Ugnsbakade rödbetor. Sallad (isbergssallad, bacon, kapris, mozarella, gurka)






Mycket skum ska det vara!
Har upptäckt en ny favorti: kolsyrat vatten med citronsmak, en massa is och sedan några bitar frusen mango. Ger en lite lyxig känsla.


Fredag 13 november

Har ni märkt av någon otur idag? Jag har då haft en bra dag även om tvättmaskinerna bråkat lite med mig...

Har varit trött och seg idag pga att jag sovit så dåligt hela veckan men annars har det varit en toppen dag. Halvdag i skolan, ökade på löpningen och har ätit superduper god mat ikväll. Har även druckit 1 glas rödvin, efter bestämmelserna i NU.

Dagens lista
Frukost: Havregrynsgröt
Mellanmål/fika: 1 Oatleysmoothie. Kaffe
Lunch: Vegetarisklasagne. Coleslaw
Motion: 30min löpband, 20min cykling
Mellanmål: Lite korv och coleslaw
Middag: Sill, potatis och dopp i kopp. 1 glas rött vin


Vecka 46

99,6kg


Torsdag 12 november

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna dag. Är fortfarande inte riktigt återhämtat mig efter migränen som alltid leder till en svacka i hur jag mår. Det har varit en bra dag men jag är inte 100% glad... Borde vara så mycket gladare/nöjdare med tanke på att kaloriintaget och motion båda varit kanon. Ibland har man ju bara sådana där dagar.

Dagens lista
Motion:
35min promenad
Frukost: Havregrynsgröt med rivet äpple och kiwi
Fika: Kaffe. Clementin
Lunch: Wokad kyckling och grönsaker. Grönsallad
Motion: 30min simning
Middag: Keso, sill och tomat. Te

Fick reda på något riktigt kul/bra/positivt idag. Min lillebror har gått ner 20kg hittills denna höst. Så nu måste jag ta mig i kragen så jag hinner ifatt honom. Kan han så kan jag liksom!


Tabell



Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 99,6kg BMI: 33,7
Viktminskning denna vecka: -0,9kg
Viktminskning sedan start: 7,5kg

Kvar till nästa delmål: 2,5kg

Wohoo, jag trodde verkligen inte jag skulle få ett minus överhuvudtaget. Att jag sedan fick ett så här stort minus har väl att göra med att jag inte ätit så mycket de senaste dagarna pga migränen. Planerar att vara nyttig i helgen för ett ännu större minus nästa vecka. Nu är jag pepp igen.

Ikväll kommer bilder och måtten, har inte tid just nu.
Ha en bra dag.

Fokus på....

En kompis tog upp det här med min viktnedgång här om dagen. Hon tycker att det märks en sådan stor skillnad och att jag blivit skitsnygg (hennes ord). Och det är verkligen jätte skönt att få höra men samtidigt så ser jag det inte riktigt och jag ser absolut inte att jag blivit skitsnygg. Jag ser bara kilona jag har kvar att gå ner men det är ingen i min bekantskapskrets som vet hur mycket jag har planerat att gå ner eller hur mycket jag vägde när jag började. Pga att jag vill behålla det så så kan jag ju inte riktigt beklaga mig och säga: Du skulle bara veta hur mycket till jag SKA gå ner. Sen kan jag ju erkänna att målvikten på 65kg som jag satt upp troligtvis inte kommer bli den vikt jag stannar vid. Stoppet kommer nog en bit innan dess men jag har valt en målvikt som hamnar mitt på BMI-skalan för "normalvikt". 

Min vän undrade hur mycket jag gått ner. När jag berättade att jag gått ner 10kg så blev hon mäkta imponerad och att hon är nöjd om hon lyckas gå ner 1kg. Ska kanske tillägga att detta är en tjej som tävlat på elitnivå i idrott och som är helt otroligt vältränad och därför inte behöver gå ner i vikt. Jag tog än en gång upp det här att jag inte ser det, jag märker det på kläder men jag ser det inte. Hennes svar var: När någon annan ser det, då har man verkligen gått ner i vikt.

Så hädanefter så ska jag gå på vad andra säger om om min viktnedgång, jag släpper fokuset på vågen, måttbandet osv. Då kanske paniken kvällen innan vägningsdagen och rädslan för måttbandet försvinner... Vem försöker jag lura!?! Jag kommer inte släppa vågen eller måttbandet förrän den dagen då jag är på en vikt jag är nöjd med. Även om det kanske är något jag borde göra med tanke på att allt kretsar kring dessa två väsen.

Hur är det med er andra, vad har ni fått för respons på er viktnedgång? Är vågen och måttbandet er bästa vän också?


Onsdag 11 november

Har inte varit någon bra start på veckan. Var allmänt slö och sur i måndags och igår åkte jag på ett migränanfall som hette duga. Blev alltså inte så mycket till motion igår heller, inte mat heller ska jag be om att få berätta.

Dagen idag har varit lustig. Vaknade tidigt, fortfarande mör i kroppen efter migränen, somnade sen om några timmar och vaknade vid lunchtid men var inte hungrig. Åt inte förrän kl. 15 och då hade jag inte ätit något sedan kl.19 igår.

Dagens lista
Lunch:
Lax, ugnsbakade rotfrukter, grönsallad.
Fika: Kaffe. 1 bit mörkchoklad
Motion: 30min på löparband/cykel
Kvällsmat: Smoothie

Var en sväng till gymmet idag men hade inte allt för mycket energi för att göra något alls. Fick iaf ihop ett pass till NU och idag var det det som räknades. Hoppas jag får i mig lite mer mat imorgon så jag har energi till simningen, tänkte även försöka mig på en morgonpromenad.

Måndag 9 november

Haft en riktig slödag idag, ingen motion alls men har iaf fått en massa skolarbete gjort. Imorgon är det motion som gäller igen. Har planerat hela veckan.

Tisdag: Löpträning
Onsdag: Bodypump
Torsdag: Simning
Fredag: Löpträning
Lördag: Vilodag
Söndag: Yoga

Och sen självklart planlan och armhävningar varje dag. Har tom hoppat över det idag...

Har träningsvärk från yogan, viste inte att man kunde ha sådan träningsvärk i axlarna. Men det var skönt med yoga och det ska bli ett återkommande inslag i min träning.

Vardagslyx

Vardagslyx eller ren och skär lyx för mig har inget alls att göra med mat. Det är istället ett skumbad, tända ljus, ansiktsmask, fotbad, vara själv hemma och vist kan det vara mysigt och gott med ett glas vin och färsk frukt eller någon lyxig choklad till. Men det är ändå det avslappnande i vardagslyxen som är viktigast.

Jag har stora problem med min hud, speciellt så här när det börjar bli kallt. Parfym är inte heller något som funkar med min hy eller min näsa. Därför måste jag vara noga med vad jag använder för produkter.  Jag använder i princip bara produkter från Apoteket och Lush.

Igår när jag fick ihop mina första 30min jagtid i NU så passade jag på att ta ett skumbad. Använde mig av ett skumbad från Lush som luktar som Bilar och som gör under för min hy. Jag rekomenderar det varmt! Kolla bara på deras roliga instruktioner på hur man använder skumbadet. Och vem vill inte lukta som godis?

 


Novemberutmaning vecka 1

En vecka in i Äta Träna Kämpa´s novemberutmaning och det är dags att sammanfatta veckan som gått. Jag tycker det har gått förvånansvärt bra och jag har inte stött på några större problem än att det var tufft att ha fredagsmys utan popcornet men nästa vecka blir det att förbereda något annat gott i stället.

Träningsdelen av utmaningen har gått riktigt bra och jag är helt i fas med min planering. Var rädd att min planering skulle spricka när jag vaknade upp med svulna halsmandlar i onsdags men med en massa vitaminer, antioxidanter och positiva tankar var jag pigg och allert igen efter 24timmar.

När denna dag är klar kommer jag ha kommit så här långt i NU:
5pass/15träningspass (på minst 30min)
26km/80km
8min/30min i planka
80stycken/300armhävningar
1styck/4stycken yogapass
1styck/2styck nya träningsformer
1styck/4styck jagtid (30min per vecka)

Inte illa pinkat om du frågar mig!

Hur går det för er andra Nuare?


Det här med bilder

Måste erkänna en sak.

Anledningen till varför det tagit mig så lång tid att lägga upp bilder på mig här på bloggen är för att jag inte velat se hur jag ser ut. Jag tar knappt alls några helkroppsbilder på mig utan bara på ansiktet och då alltid i samma vinkel.

Ok, jag har kollat mig i spegeln men det är som inte riktigt samma sak. Men efter att ha sett så tydliga resultat hos er andra som lägger upp bilder beslutade jag mig då till slut att ta bilder för att bättre/lättare se förändringarna som min nya livsstil kommer att medföra. (Jo, det här ska bli en ny livsstil och inget tillfälligt). Och nu när jag gjort det så tycker jag att även om det inte är så här jag vill se ut så är det faktiskt inte så farligt. Varför tog det mig så lång tid?

Torsdag 5 november

Som sagt, inte mycket som hänt hos mig idag pga denna snuva. Var och simmade nu ikväll och det var så undebart skönt, känner mig mycket piggare nu. Tidigare när jag simmat har jag inte hållit koll på hur långt jag simmat men idag pga NU så räknade jag längder, det blev faktiskt 1km på 30min. Trodde ändå inte att jag skulle komma så långt.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med blandade bär. Te
Lunch: Pasta med svamp och musselsås. Vitkålssallad
Mellanmål: Varmchoklad
Motion: 30min simning
Kvällsmat: 2ägg smörgåsar med skagenröra och grönsaker. Te

Så här långt har jag kommit i NU:
18,5km/80km
4pass/15pass (på minst 30min)
5min/30min planka (alla på knä)
50stycken/300 armhävningar
0stycken/4stycken yogapass
0stycken/4stycken egentid á 30min

Känns bra, jag är i fas med min planering! Imorgon hoppas jag att jag kan springa lite på gymmet och sen på kvällen tänkte jag ta min första egentid i form av fotbad och ansiktsmask. Kan vara skönt efter en dag med tenta...



Vecka 45



100,5kg


Tabell


Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Viktminskning denna vecka: -0,5kg
Viktminskning sedan start: 6,6kg
Nuvarande vikt: 100,5kg BMI: 34,0
Kvar till nästa delmål: 3,4kg

Inte lika stort minus som det varit de senaste veckorna men jag är nöjd ändå. Jag är inte ute efter en snabb viktminskning utan vill ändra min livsstil istället. Vist har jag en tanke på att det skulle vara underbart att nå delmål 1 innan jul men händer det inte så händer det inte.
Jag känner att kroppen har förändrats, jag orkar mer och har mer energi. Jag tänker på ett annat sätt än tidigare när det gäller mat och träning. Som idag är jag lite små snuvig och förr hade jag helt gett upp och suttit hemma och ätit onyttigt och struntat i träningen. Nu har jag istället ätit nyttigt och ska snart bege mig till simhallen för att få ihop några meter/kilometer till i NU.


Målvikt: 65kg BMI: 22,0
Delmål 1: 97,1kg
Delmål 2: 92,1kg
Delmål 3: 87,1kg

Onsdag 4 november

Blev inget Bodypump för mig idag, valde att istället vila upp mig så att jag inte blir sjuk. Det är så pass många i min omgivning som är sjuka nu och jag vill göra allt för att slippa det.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple. Te. Clementin
Motion: Promenad
Lunch: Kycklingsallad (grillad kyckling, baby spenat, ruccola, tomat, avokado, keso).
Mys: Te. Nötter. Glögg
Middag: Falukorvsgryta med äpple, russin och honung
Kvällsmys: Te.

Nu ska jag bädda ner mig under täcket, proppa mig full med piller och försöka få bort min förkylning innan den slår till ordenligt med hjälp av tankekraft.


Jaha....

... vaknade för ett tag sen med svullna halsmandlar. Men med lite te, en massa vatten och c-vitamin har de lagt sig lite. Hoppas de stannar där för nu blir det en promenad med en kär vän och ikväll ska jag köra hårt på Bodypump.

Ha en bra dag!

Tisdag 3 november

Har precis kommit hem efter en kväll med film och mys med några vänner. De drack Varm och kall, åt popcorn och en massa naturgodis. Jag höll mig till smoothie, nötter och te och var faktiskt nöjd så. Det kändes så himla bra att sitta där och vara stolt och nöjd över/med mig själv. Vilken boost!

Har även hunnit med en fika med vänner idag och medan de åt tårta och kakor åt jag 1 bit (!!!) mörkchoklad. Det är också power som heter duga! Förr har jag tryckt i mig allt jag kommit åt i sådana situationer men nu var jag knappt sugen.

Dagens lista
Frukost:
Havregrynsgröt med rivet äpple (2p)
Mellanmål: Äpple. Kaffe(0p)
Lunch: Köttfärslimpa med vitkålssallad (5p)
Mellanmål: Äpple (0p)
Fika med vänner: 1 bit mörkchoklad. Kaffe. Te (1,5p)
Motion: 60min på löparband/cykel
Middag: Kallrökt lax, vitkålssallad och tomat (4p)
Filmmys med vänner: Te. Smoothie. 15nötter (4p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 16,5p
Sparade points: 5,5p

Efter koffeinkicken i eftermiddags tog jag mig till gymmet för lite "löpträning" utan allt för mycket energi men när jag väl började värma upp på löpbandet fick jag en masa energi. Kör alltid 2min uppvärmning och sen springer jag så länge jag orkar. Orkade upp till 1km idag, vilket är riktigt duktigt gjort om du frågar mig. Har försummat löpträningen sen i somras och har verkligen tappat tekniken. En del tror att det bara är att sätta en fot framför den andra i lite snabbare takt än när du går. Men så funkar det inte riktigt för mig. Jag spänner mig i axlarna, springer sicksack (vilket inte är bra på ett löpband) och tycker det är allmänt tråkigt de första gångerna jag gör det. Men nu är jag äntligen på väg tillbaka till formen jag var i våras på löpbandet och börjar tycka det är kul igen. Ärligt talat hade jag nog orkat lite längre om man ser till energinivån men mina knän tyckte det räckte med 1km idag.
Körde sen vidare på löpbandet i lite saktare tempo i 30min och hann 3,45km sammanlagt. Vidare på cykel så jag fick ihop mina första 10km.

Så här långt har jag kommit i NU:
10km/80km
2/15träningspass (på minst 30min)
0/2 nya träningsformer
3min/30min sammanlagt i planka (än så länge på knä)
30/300 armhävningar (än så länge på knä)
0/4 ordentliga stretch/yoga/avslappning
0min/30min varje vecka som tillägnas mig

Nu blir det lite välbehövd sömn så att mina muskler förhoppningsvis orkar med promenad och Bodypump imorgon. Kan lova att jag har haft träningsvärk idag efter gårdagens Afropass.

Kämpa på fellow NU'are!

Måndag 2 november


Efter en helg som till mesta dels bestått av ätande var det då dags att ta sig i kragen och styra upp det hela (som det är typ varje måndag). Men det har faktiskt inte varit tufft alls idag, det känns som rätt.

Dagens lista
Frukost:
2 knäckebröd med leverpastej, 1 glas lättmjölk (3p)
Mellanmål: 1 banan (1p)
Lunch: Vegetarisk lasagne, vitkålssallad. Kaffe (5p)
Middag: Kokt sej, bakad potatis, rå blomkål och kall romsås (7p)
Motion: 60min Afro
Kvällsmat: Te. 1 plommon. (0p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 16p
Sparade points: 6p

Afron var så himla kul! Det känns att jag börjat få bättre kondition för man orkar ge mer nu än när man började. Sen måste jag skaffa mig ett par träningsbyxor som jag inte tappar, är inte så kul att behöva dra upp byxorna hela tiden. Nästa gång ska jag skaffa mig ett par med dragsko i midjan så att man kan använda dem lite längre. Iofs betyder ju detta att jag blivit mindre...

Nu ska jag göra plankan och armhävningarna för novemberutmaningen innan jag kryper ner under täcket med en bra bok.

Dålig start...

... på novemberutmaningen igår. Kom inte iväg till gymmet, glömde helt bort vad tiden var och var bara allmänt slö. Men ikväll blir det efter en hektisk dag fylld med skola och möte ett afropass, ska bli himla kul då jag inte kört det på några veckor.

Nä, nu ska jag springa iväg på möte.

Novemberutmaning dag 1

Idag är första dagen på novemberutmaningen och jag är pepp! Ska kryssa i en ny träningsform idag, och slår då två flugor i en smäll, för jag ska testa på poweryoga. Nu är det upp till bevis, ska ta reda på hur vig jag är... 


RSS 2.0