Tisdag 31/3

Motion: 60 min rask promenad (4AP)
Frukost: Havregrynsgröt, 2 knäckebröd med leverpastej (4p)
Mellanmål: Äppel, te
Lunch: Kalkon, ris och grönsaker. Kaffe, chokladbit (5+2p)
Mellanmål: Äppel
Middag: Pasta, tomatsås och oliver. ½ grapefrukt (5p)
Kvällsgott: Popcorn (4p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 20p
Sparade points: 3p + 4AP

Varit en kanondag idag! Har äntligen fått rutiner igen. Morgonpromenad och ordentligt schema i skolan har bidragit till stor del. Får se hur det blir från och med nästa vecka när det är dags att bege sig ut på praktik igen. Ska pendla de första 4 veckorna så det kommer bli låååånga dagar men jag har gett mig fan på att jag ska fortsätta vara duktig och träna. Äta nyttigt brukar inte vara något problem, det är bara att se till att man har ordentligt med frukt med sig och förbereda matlådor innan så man slipper laga mat varje dag. Kommer nog bli en hel del broccolisoppa om kvällarna under denna period, är ju bara att laga en massa portioner och sen värma när man kommer hem.

Måndag 30/3

Motion: 60min rask promenad (4AP)
Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Mellanmål: Äppel
Lunch: Bakad potatis och rökröra (8p) Kaffe
Mellanmål: Äppel, te, viktväktargodis (1p)
Middag: Omelett på 2 ägg med svamp & grönsaker (4p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 15p
Sparade points: 8+4AP

Oj, hur blev det så lite points? Tycker jag ätit jätte bra idag, har inte varit hungrig utan hållit mig på en bra nivå hela dagen. Fast det skadar ju inte att det blev så mycket sparade points idag med tanke på min helg. Fredag var jag duktig till chipsen kom fram på förfesten, höll mig dock borta från alkoholen utan var chaffis.

Lördag var vi ute och åt på kinesiskrestaurang, lördagslyx med lite glass och sen sallad innan förfesten. Tog bara 3 glas vin under kvällen, hade lovat mig själv att inte dricka mer än så men återigen lockade chipsen.

Söndag var en svullodag för mig med glass och popcorn med smör. Maten jag åt var iaf nyttig.


Torsdag 26/3

Motion: 60min rask promenad (4AP)
Frukost: Havregrynsgröt, 2 knäckemackor med leverpastej, te (3,5p)
Mellanmål: Äppel, mörkchoklad, kaffe (1,5p)
Lunch: Sallad med kräftstjärtar och bröd (6p)
Mellanmål: Äppel, viktväktargodis (1p)
Mellanmål: Banan (1p)
Kvällsmat: Viktväktar-färdigrätt, 1 smörgås m lättmjukost (5+3p)


Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 21p
Sparade points: 2p + 4AP

Stressig dag! Däckade totalt utslagen kl. 22, det händer aldrig mig om jag inte är sjuk eller nåt.

Onsdag 25/3

Motion: 60min rask promenad (4AP)
Frukost: Havregrynsgröt, 2knäckemackor med ost och mager salami (5p)
Plugget-så-tråkigt-att-jag-behöver-socker: Giga (2p)
Lunch: Bulgur, kycklinggryta och vitkålssallad (5,5p)
Mellanmål: Äppel
Middag: Korvsoppa och smörgås (4+6p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 22,5p
Sparade points: 0,5p + 4AP

Trodde jag köpte värsta bra brödet idag men tydligen inte... eller iofs så är det sånn där "dubbelmacka" och jag var ju tvungen att ta båda halvorna och får väl skylla mig själv. Mätt blev jag iaf.
Annars har dagen varit bra även om jag var sjukt sugen på choklad där ett tag men jag höll mig och tog ett äppel istället och bet mig i tungan så att det började blöda.

På något sätt blir jag så fruktansvärt socker-sugen när jag sitter och pluggar, det hör liksom till att äta en massa godis och bli sugerhigh.

Riktigt impad över mig själv idag faktiskt! Jag tog mig upp i tid för att hinna med en timmes promenad innan pluggandet började, vilket innebar att klockan ringde 6.40. Impad? Yes, indeed!

Tisdag 24/3

Frukost: Havregrynsgröt, 2 knäckebröd m leverpastej, te. (4p)
Mellanmål: Äppel
Lunch: Lax och bulgur med vitkålssallad (6p)
Mellanmål: Kaffe, viktväktargodis, äppel (1p)
Middag: Pizza på tunnbröd och vitkålssallad (5,5p)
Motion: 30min crosstrainer (3,16km) och 30min motionscykel (10,04km) (5AP)
Kvällsmat: 1dl lätt A-fil, 1 banan, hallon och 2 knäckebröd med ost (3,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 20p
Sparade points: 3p + 5AP

Har varit en riktigt bra dag, precis som jag bestämt att det skulle vara. Men fatta att jag har 3points sparade!!!! Wohooo!

Var liiiite tungt att ta sig gymmet men jag kom iväg till slut och gjorde min timme. Tänkte att jag hädanefter skulle skriva ner hur långt jag kommer på mina träningspass så att jag ser om det blir någon förbättring gällande vad jag orkar. Blir mest crosstrainer och motionscykel nu innan jag börjar med gruppträning för jag har fruktansvärt dålig balans på löparbandet plus att jag tycker det är skit tråkigt att gå där.

Hoppas på vägning imorgon, bara mensen är över så kör vi liksom.

Dagen ska bli bra!

Blev ingen vägning idag, känner mig fortfarande alldeles uppsvälld. Ska istället vänta till mensen är över.
Snart dags för skola, seminarium om sexologi på förmiddagen och sen en massa plugg i eftermiddag. Ska bli en bra dag med bra mat och motion. Blir nog en lite stressig eftermiddag/kväll, mycket som ska hinnas med.

Bloggdesign

Alltså, det här med att designa sin egna blogg. Hur fan gör man? Jag kan inte ens lista ut hur jag ska få text i spalten till höger. Är det jag som är korkad eller är det svårt? Har haft en blogg tidigare på blogger.se och där var det hur lätt som helst, bara att trycka på en massa knappar och klart. Får väl sätta mig ner och lära mig det här HTML...

Är det någon som kortfattat kan beskriva hur man iaf får text i spalten till höger? Jag skulle verkligen uppskatta det.

Måndag 23/3

Frukost: Havregrynsgröt och en smörgås med mager salami (4p)
Mellanmål: Äppel
Lunch: Potatismos, kassler- och champinjonröra och broccoli (7p)
Mellanmål: Äppel
Middag: Sallad med makrill i tomatsås och kokt ägg (6,5p)
Motion: 30 min motionscykel och 30 min crosstrainer (4AP)
Kvällsmat: Banan, hallon och 1dl lätt A-fil. 1 smörgås med ost (1,5+ 2,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 21,5p
Sparade points: 1,5p + 4AP

Det har faktiskt varit en kanon dag idag. Började inte så bra med uppsvälld mage och trötthet efter en dålig nattssömn. Den uppsvällda magen försvann efter träningen och nu känner jag mig som en människa igen. Jag har hållit mig till min planerad mat idag och viktväktargodiset jag packade ner i väskan idag på morgonen har inte gått åt, eller jo en bit slank ner. Med tanke på att en hel påse godis är 3p och jag delat upp den i 3 så kan inte en bit vara värt speciellt många points.

Träningen idag flöt på riktigt bra. Känns verkligen som om jag är på gång åt rätt håll. Fick förfrågan om jag ville med på bodypump idag men med tanke på att jag precis kommit igång igen efter en lång tids sjukdom så känner jag att jag hellre väntar en vecka till med det, nu satsar jag på att iaf träna 1 timme nästan varje dag.

Imorgon är det vägning och jag hoppas verkligen att vågen visar mitt första delmål (102,1). Jag är iofs i den där tiden på månaden och då samlar man ju på sig en hel del vätska. Men jag hoppas och håller tummarna!

Helgen 20-22/3

Helgen har varit jätte trevlig och jag har ätit någolunda nyttigt iaf.

I fredags blev jag bjuden på spaghetti och köttfärssås med älgfärs, kanon gott! Och så drack vi vin till. Med tanke på att jag endast använt upp 10,5p tidigare under dagen + att jag fick ihop 2AP så höll jag mig till mina tillåtna points. YEAH!


Lördagen var en slappardag då vi sov länge, åt inte frukost förrän kl. 14. Frukosten var större än vad jag vanligtvis äter men det var havregrynsgröt och smörgåsar som gällde, och nykokt ägg. Inte så farligt pointsmässigt ändå. Till kvällen lagade jag kycklinggryta med lätt kokosmjölk. Drack återigen vin, och här drog nog pointsen iväg för det var en hel del vin som rann ner i min strupe. Trevligt hade vi iaf! Hade lite snacks till vinet, 5p för det.

Idag, söndag, har jag struntat i allt vad points heter och bara ätit. Och jag menar ätit, har haft mask eller något idag för jag har varit hungrig heeeeeela dagen. Har ätit rester från igår, mackor, godis och popcorn. INTE BRA! Men jag har även varit ute på en rask promenad i över en timme, vilket aldrig händer på en söndag annars.

Imorgon är det hårda tag som gäller igen, har tom köpt viktväktargodis inför veckans tentapluggande. Vägning på tisdag igen och det ser riktigt ljust ut.

Jag kommer fixa det här, jag SKA fixa det här!


Fredag 20/3

Frukost: Havregrynsgröt, 2 rostade mackor och te (5p)
Motion: 40 min rask promenad (2p)
Lunch: Weight watchers mikromål (5,5p)
Mellanmål: Äppel
Middag: ?

Får se vad det blir för middag ikväll, spännande att bli bjuden :)

Torsdag 19/3

Frukost: Havregrynsgröt, 2 rostade mackor med leverpastej och te (5p)
Mellanmål: Äpple
Lunch: Lax, ris och broccoli. 2 riskakor (6,5+ 1,5p)
Dålig-tenta-tröst: "Hallonpaj"  och kaffe (?)
Middag: Fiskpinnar, grönsaker (5p)
Kvällsfika: Banan och lightsaft (1p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 19 + ?
Sparade points: Inga skulle jag gissa på

Pluggat, pluggat och pluggat idag. Tentan gick så där och jag var tvungen och trösta mig själv med en nygammal favorit varma bär och en massa kaffe. Pluggandet fortsatte efter det, tenta imorgon igen, och det har därför inte blivit något gymbesök. Ska göra lite situps, armhävninar och sånt kul innan jag kryper ner under täcket.

Imorgon är det en fullspäckad dag med tenta, seminarium och middagsbjudning så vi får se hur det blir med motionen då. Förhoppningsvis orkar jag upp tidigt och hinner träna innan tentan men det kommer också betyda att jag kommer somna under middagen....

Kanon vårdag

Jag vet inte om det är vårkänslorna som gör sig påminda eller om det här verkligen är en kanondag.... Solen skiner, jag är utvilad och jag sitter och lyssnar på Lugna favoriter medan jag pluggar inför tentorna. Kan inte bli så mycket bättre, minus tentapluggandet då.

Kunde inte hålla mig borta från vågen idag och jag har gått ner det där 1,5kg jag gick upp över helgen. Yeeey! Nu ska jag bara fortsätta vara duktig resten av veckan, ska dock bli bjuden på middag imorgon --> sallad som gäller under dagen för att sen kunna njuta av god mat och vin.

Onsdag 18/3

Frukost: Havregrynsgröt, 2 mackor med skinka (5p)
Tentapluggsgodis: Colasalta (1,5p)
Lunch: Kycklinggryta och ris (5,5p)
Mellanmål 1: 2 rostade mackor med leverpastej (3p)
Mellanmål 2: Banan (1p)
Motion: 30min motionscykel, 20min löpband i uppförsbacke (2+4AP)
Kvällsmat: Räksallad och 2 hårdbröd (6p)

Tillåtna points per dag: 23p
Ätna points: 22p
Sparade points: 1p (+AP)

Dagen idag har varit kanon även om jag varit trött. Jag måste bli bättre på att få i mig ett ordentligt mellanmål på förmiddagen dock, när eftermiddagen sen kommer är jag så himla sugen och hunrig på allt. Det är inte som om jag inte har med mig något, jag känner bara ingen hunger på morgonen. Frukost och lunch äter jag mest för att jag vet att jag måste. Och jag vet att jag måste äta en ordentlig frukost annars blir det bara ännu värre med suget på eftermiddagen. Men fram med äpplet som ligger i väskan! Låt det ligga framme på bordet så att du ser det!

Motionen idag gick inte riktigt som jag tänkt mig. Planen var att köra 30 min vadera på motionscykel, löparband och crosstrainer men efter 10min på löparbandet så började skoskavet göra sig till känna och efter yttligare 10 min gick det bara inte. Jag ville bara ta av mig skorna och gå hem, inte för att jag inte hade mer energi utan för att jag tål verkligen inte skoskav. Jag ta mycket med skoskav är det värsta som finns! Gjorde iaf situps, armhävningar osv när jag sedan kom hem. Det har jag gjort varje dag denna veckan, det är bara något jag inte skriver ner. Vet inte varför, borde kanske göra det. Och jag gör det hemma för att jag tycker inte om när folk stressar och flåsar runt omkring när jag gör det.

Nu blir det att njuta i ett bad innan sängen kallar.

Tisdag 17/3

Frukost: Havregrynsgröt (2p)
Fika: Te
Lunch: Korv och böngryta med pasta och sallad. (5,5p)
Mellanmål: Äpple
Middag: Grillad korv med bröd (11p)
Motion: Promenad på isen ca 60min (4AP)
Kvällsmat: Omelett med grönsaker (4p)

Tillåtna points per dag:23p 
Ätna points: 22,5p
Antal sparade points: 0,5p sparade + AP

Dagen har faktiskt varit kanon. Har pluggat en massa och det känns inte längre lika tungt inför tentan på fredag. Var ute med en god vän och gick på isen och grillade korv också, man måste ju passa på och njuta av solen när den är framme. Var inte planerat alls att äta korv men det smakar ju så gudomligt gott när man är ute och jag har ändå hållit mig till mina tillåtna points.

Hade tänkt ta en rask promenad nu ikväll men har inte hunnit med det och ärligt talat är jag så pass trött nu att jag inte vet om jag skulle orka ta mig runt min runda. Nu blir det att slappa lite i soffan och sen ta nya tag imorgon.


Veckans vägning

Ojoj, idag hade jag gärna "glömt" att väga mig. Usch och fy säger jag bara. Vågen visade ett plus på 1,5kg!!!! Jag viste att det skulle visa plus men så mycket? Åh, jag vill bara lägga mig i ett hörn och gråta typ. Men det är bara att bita ihop och vara duktig i veckan istället. Jag vet ju varför det visar plus, kan ju ha och göra med min helt otroligt onyttiga helg med en massa alkohol, chips, godis och glass. Och hamburgarna jag åt igår gör sitt med.

Startvikt: 107,1kg
Nuvarande vikt: 104,8kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg
Delmål 2 (26/5): 97,1kg

Måndag 16/3

Jag har tänkt följa viktväktarna till viss del, ibland orkar jag bara inte hålla på att räkna points. Jag äter ändå ganska nyttig mat, det är mest portionerna som behöver bli mindre och de där farliga fällorna som snacks odyl som måste försvinna.

Men nu bara för att jag ska ha en aning om vad jag faktiskt får i mig per dag så ska jag ta och skriva ner dagens mat här i bloggen.

Frukost: 2 skivor rostat bröd, 2 skivor skinka (3p)
Fika: Te (0p)
Lunch: Bulgur med quornfilé i senapsvinegrette och broccoli. Kaffe (5p)
Middag/sug: 3 hamburgare med bröd (18+9p)
Motion: 1 timmes crosstrainer (5AP)

Tillåtna points per dag:23p 
Ätna points: 35p
Antal sparade points: Inga alls, -7p istället.

Det var det där helsjuka suget på hamburgare som förstörde min dag. Kan också bero på att jag slarvade med frukosten, är en sån där som måste äta ordentligt på morgonen men hann inte idag. Och sen hjälper det ju inte att man vet om att det ligger hamburgare i frysen, nu är de slut iaf.

Mål och delmål

Jag är 172cm lång vilket enligt BMI betyder att min idealvikt ligger någonstans mellan 57 och 74kg. Jag har därför satt min målvikt på ca. 65kg. Det låter som en helt ouppnålig vikt för mig just nu om jag ska vara ärlig men jag ska dit. Jag vet att det inte kommer hända under detta år men jag kommer komma dit för jag har gett mig fan på att vara duktig och kämpa på som bara den.

Jag har som sagt satt upp ett delmål till på tisdag den 17/3 (imorgon) på -5kg som jag tyvärr inte tror jag kommer ha fixat men jag kommer nog inte vara långt därifrån. Under mina tidigare bantningsperioder har jag varje gång jag inte nått ett delmål deppat ihop så totalt att jag gett upp men nu har jag också satt upp mer realistiska mål så jag hoppas att det inte kommer ske. Och så som jag känner nu så kommer det inte ske.

Jag bestämde mig i början av januari att jag ska ha delmål på viktmiskning om ca. 0,5kg per vecka, vilket jag inte tycker är för mycket om man äter rätt och motionerar. Men jag kan också tänka mig att minska på viktminskningen per vecka längre fram om jag känner att det blir för tufft för mig. Just nu satsar jag inte på att målgången ska ske inom ett vist datum utan att det ska ske. Men jag vill också sätta upp delmål med datum för att ha ett mål att kämpa för, inte bara lalla på och av ren tur gå ner 1kg per månad. Jag hoppas att jag gör mig förstådd med min baktanke här....

Start: 9/1 2009
Startvikt: 107,1 kg
Nuvarande vikt: 103,4 kg (vägdes senast 8/3)
Delmål 1 (17/3): 102,1 kg
Delmål 2 (26/5): 97,1 kg

Vidare delmål kommer jag sätta upp längre fram.


Det här med viktblogg

Jag är en sånn där typisk jojo-bantare och har väl alltid varit men nu har jag bestämt mig att jag ska ner till min målvikt! Och eftersom vi lever i en datorvärld så hoppas och tror jag att en viktblogg kan hjälpa mig på vägen. Jag har stöd från min omgivning i form av påhejning och pepp men de vet egentligen bara hälften. Jag vill liksom inte att mina nära och kära ska veta hur mycket jag egentligen väger för jag skäms så fruktansvärt. Jag kan berätta hur mycket jag gått ner men var jag började tänker jag berätta först när jag nått mitt mål. Vid starten av den här viktnedgången visade vågen 107,2 kg (9/1) och nu är jag nere på 103,4 kg (8/3). Jag är kanon nöjd med den nedgången, speciellt med tanke på att jag inte kunnat träna som jag velat pga av sjukdom. Mitt första delmål på resans gång är planerad till på tisdag (17/3) och planerad viktnedgång var 5 kg, alltså 102,2 kg. Jag tror inte jag kommer ner dit till dess men jag kommer nog inte vara långt ifrån. Denna veckan har jag slarvat något så fruktansvärt men det är skärpning som gäller from imorgon. Jag har därför tryckt i mig allt onyttigt som finns för att jag ska vara nöjd med att äta sallad heeela veckan lång.

Nya hårda tag!

Efter att ha läst x antal viktbloggar erkänner jag mig besegrad och skaffar mig en jag med. Jag tror allvarligt att det här är knepet till framgång. Kan man tro något annat när man läser alla andras framgångshistorier?


RSS 2.0