Ironi så här en onsdagskväll

Svullna halsmandlar, ingen energi eller matlust summerar min vecka än så länge. Sova långa nätter och ta en ordentlig powernapp på eftermiddagen på flera timmar, yes that is my life!

Men vist jag får ju inte i mig så mycket mat vilket ju betyder att jag inte får i mig så mycket points = bra och jag kommer ha gått ner 10kg till nästa vecka. Men samtidigt har jag nada energi till att träna, bara att gå till hissen för att ta mig ut ur huset gör mig helt slut och jag måste sätta mig ner = inte bra för musklerna jag tränat ihop kommer försvinna. Ska kanske börja bära med mig en sån där hopfällbar stol så jag kan vila mig ordentligt?

Ber om ursäkt för ett väldigt ironiskt blogginlägg, för det ligger inte så mycket sanning i det hela. Förutom sjukdomen och det då....

Ny vecka...

Har som ni märkt haft en bloggfri helg. Det har varit fullt upp mest hela tiden och det där med att äta nyttigt har gått bra men att motionera har gått åt helvete rent ut sagt.¨

Idag vet jag inte vad det är men jag har varit illamående nästan hela dagen, det har liksom kommit och gått. Det blir ingen matlista för idag för ärligt talat har jag knappt ätit något.

Har de senaste veckorna kännt mig väldigt uppsvälld och har planerat att köra på Allevo shakear nu 1-2 veckor med uppehåll på valborg för att det förhoppningsvis ska bli bättre. Så nu kommer det bli rapportering om hur det går, som sagt vi får se hur länge jag håller på. Det beror på hur jag kommer må. Blir inte illamåendet bättre eller om det tomt försämras kommer jag avbryta det hela.

Lycka till nu i veckan


Kvinnliga bestyr....

Jag är en person som har väldigt stor byst vilket leder till att jag har en väldigt stor BH-storlek (90H). Det är verkligen inte det lättaste att hitta en BH som sitter bra och sitter den någorlunda så ser den ut som något som  Agda 70år skulle ha på sig (alltså, den är väldigt osexig). Men för något år sedan upptäckte jag den underbara butiken Change (www.change.com) som har alla storlekar som finns ungefär och även BHarna i de större storlekarna är sexiga, kvinnliga och söta. 

Det är så skönt med personal som vet vad de gör också. Man går in i butiken säger: Hej, jag behöver hjälp med att hitta en BH. Och de hjälper en med att mäta vilken storlek man har runt om och sen brukar de ta den kupstorleken jag haft tidigare (det brukar nämligen vara det enda jag kommer ihåg). Sen letar de reda på olika modeller i den storleken man har och man slipper problemet med att hitta storleken, de vet ju redan vart de finns. Man går sedan iväg till provrummet och provar BH efter BH medan de kommer in emellanåt för att undersöka hur BHn sitter. Och sitter den inte bra, går de iväg och letar reda på en större/mindre storlek till man har en BH som sitter perfekt.

Problemet är att butikerna inte finns överallt och då självklar inte där jag bor just nu. Nu har jag ju även blivit så bortskämd att jag verkligen inte orkar/vill gå till typ Lindex för att leta BHar för jag vet nästan med 100% säkerhet att jag ändå inte kommer hitta någon. Så därför brukar det dröja iaf 6 månader mellan mina BHinköp, vilket betyder att jag iaf några månader varje år går runt med brösten hängades nere vid naveln. Men nu, nu är det "bara" lite över 1 månad kvar till jag har chansen att återigen gå in genom Changes dörrar och äntligen få med mig en BH hem som faktiskt sitter som den ska. Och nu har jag också upptäckt att de har utökat sitt sortiment till sportBHar och det är verkligen något jag behöver, höll på att slå mig själv medvetslös häromdagen när jag joggade.

Det gäller bara att jag är duktig i att hålla i mina slantar för det blir aldirg något billigt besök. En BH kostar runt 400:- och jag behöver köpa en vanlig BH, en sportBH och gärna en bikini också. Hmm....


Torsdag 23/4

Vägningsdag idag men ärligt så glömde jag bort att ställa mig på vågen imorse och då jag alltid väger mig direkt på morgonen vill jag inte ställa mig på den ikväll.... Och imorgon har jag inte tillgång till vågen så vi skjuter upp det till nästa vecka. Får helt enkelt hoppas på ett stort minus då!

Frukost: Havregrynsgröt, 1 smörgås med leverpastej och gurka (3,5p)
Mellanmål: Fruktsallad och 2 smörgåsar med ost (4p)
Lunch: Minestronesoppa, 2 knäckebröd med ost och mellanmjölk (6p)
Eftermiddagsfika: Kaffe och 1 kex (1p)
Middag: Majskolv och räkröra (4p)
Kvällsgott: Te, äppel och mörkchoklad (1,5p)

Tillåtna points: 23p
Använda points: 20p --->23p (jag vet att jag ätit nått mer men kan inte komma på vad så vi säger att jag ätit alla mina points)
Sparade points: 0p

Är fruktansvärt trött idag så jag känner mig allmänt omotiverad. Vill inte något alls just nu! Därför ska jag lägga mig i soffan ett tag innan jag tar tag i disken, golven som behöver torkas osv för att köra värsta rycket i någon timme innan jag återigen sätter mig i soffan med mitt kvällsgott och tittar på debatten på Svt1 kl. 22 samtidigt som jag har fötterna i ett fotbad.

Onsdag 22/4

Motion: 60 min medel motion (4AP)
Frukost: Havregrynsgröt, 2 smörgåsar med leverpastej och kiwi (4,5p)
Lunch: Potatis- & palsternacksmos, 2 fiskpinnar och 3 kycklingbullar (7,5p)
Mellanmål/kvällsmat: Fruktsallad, mörk choklad, vanlij kesella och nötter (5p)
Kvällsgott: Popcorn och cola zero (2p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 19p
Sparade points: 4p + 4AP

Ledig dag idag och det förklarar allt.


Tisdag 21/4

Frukost: Havregrynsgröt, 2 smörgåsar med leverpastej, te (4,5p)
Mellanmål: 1 banan, 3 knäckebröd med leverpastej, 3 koppar kaffe (3,5p)
Lunch: Kalkon och bulgursallad (4,5p)
Eftermiddagsfika: Kaffe och skorpa (1p)
Mellanmål: Äppel
Middag: Pasta och tomatsås med oliver (5p)
Motion: 30min medel/hög motion (4AP)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 18p
Sparade points: 5p + 4AP = 9p

Dagen har varit bra, förutom att min mage inte mått så bra. Vet inte vad det är, det kan ju inte vara allt te och kaffe jag druckit idag.... Jo, jag tror nog det!  Jag tror det är nu det är dags att varna känsliga läsare, för nu går vi in på detaljer.
Iaf så har jag fått springa på toan hela dagen och när jag var och tränade så kändes det bokstavligen som om jag skulle skita på mig när jag joggade. Jag följer träningsprogrammet som ligger ute inför Tjejmilen och skulle idag köra 3min rask gång + 3 min joggning x 4 men jag klarade bara 3 omgångar sen var jag faktiskt tvungen att ta mig hem och gå på toan. Som "tur" var, var alla löparband upptagna när jag kom till gymmet så jag hade redan kört 10 min på crosstrainern. Men, men.... bara ta nya tag nästa löptränings-tillfälle. Jag känner iaf att jag gör framsteg med löpningen och det är det som räknas.

Maten idag har gått bra och nu kommer det ett förutom igen... Förutom på förmiddagsfikat på jobbet. Jag hade min banan och jag var nöjd med den och inte hungrig heller men när ett helt bord står uppdukat med en massa godsaker så kan jag ändå inte låta bli, just nu är jag nämligen beroende av knäckebröd med olika pålägg (tur att det inte är värre än så!).

Problemhantering

Alltså, det här med helger. Varför blir det så lätt att man sitter där på söndagskvällen med ångest över hur mycket man smällt i sig över helgen? Och varje söndag så säger man: Det här SKA inte hända igen! Men vist fan händer det!

Nu har jag iaf gett mig fan på att det inte ska hända. Jag ska fortsätta räkna points heeeeela helgen och inte sluta vid fredagens lunch och börja igen på söndag kvällen som jag gör nu. Jag ska även motionera, om så "bara" en promenad (tiderna på gymmet passar mig inte riktigt). Jag kan istället tillåta mig själv att ta ledigt från motionen mitt i veckan, för på något sätt är det lättare att hitta tillbaka igen då.

Vist kommer jag tillåta mig själv att äta något gott och ta ett glas vin men det ska ske under kontrollerade former. Alkoholen är något jag vill skära ner på överhuvudtaget. Med tanke på att man är 25år och har levt studentlivet i princip sen man var 18år så är man liksom klar med festande 3ggr/vecka och absolut de där "fjortisfyllorna" som man råkat ut för. Jag har iofs blivit sämre på att hantera alkoholen på sistonde och nog händer det att jag blir så kanon full att jag har minnesluckor och det i sig gör mig inget (även om det inte är roligt). Det som stör mig är att jag helt och hållet tappar greppet över mig själv och blir flörtig som bara den, eller flörtig är nog ett för snällt ord -  jag blir kåt och desperat! Och blir då en fara för mig själv och omgivningen typ. Det är det beteendet jag vill förhindra genom att redan från början säga: Nej, det räcker med så och så många glas vin! För i sanningens namn så kan jag efter ett par glas vin inte bedömma hur full jag är och/eller säga nej till mer alkohol. Sad but true!

Jag ska fundera lite ytterligare om vilka "regler" som gäller och jag vet att det kommer bli tufft de två närmsta helgerna. Jag ska resa bort med två tjejkompisar nu i helgen och det kommer bli en massa vin och skitsnack och sen är det ju Valborg, vilket för mig brukar betyda årets första grillning och vindrickande.

Nu fan kör vi så det ryker!

Måndag 20/4

Motion: 60min medel/hård motion (7AP)
Frukost: Havregrynsgröt, 2 smörgåsar med leverpastej (5p)
Lunch: Bulgur och quornfilé, 4 knäckebröd med ägg och kaviar (9,5p)
Mellanmål: Kaffe och skorpa (1p)
Kvällsmat: 2 knäckebröd med ost/skinka, 1 banan, 2 koppar varm choklad (4p)
Kvällsfika: Äppel

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 19,5p
Sparade points: 3,5p + 7AP = 10,5p

Har gått kväll på jobbet och då blir mattiderna väldigt lustiga. Åt frukost vid efter tio men lunchen var inte förrän kl. 16 ungefär så då var jag riktigt hungrig, därav dessa knäckebröd. Och inte blev det att jag tog mitt äppel jag hade med mig då... Hade tankarna på annat men jag klarade ju ändå mina points idag och motionspasset var ett riktigt bra ett också.

En kanon dag helt enkelt!

Allt känns bättre

Jag hittade lite energi i ett hörn och tog mig till gymmet och utförde löpträningen och 15min cykling.

Maten i helgen ska vi inte äns prata om.... Det är bara att köra extra hårt i veckan för jag ska se ett minus på torsdag!


It sucks!

Denna helg har varit åt helvete! Vet inte vad det är men jag kan inte sluta äta och varje gång jag äter något blir jag bara mer och mer nedstämd och då äter jag mer.... ONDA CIRKEL! Och trött är jag också, orkar nada.

Torsdag 16/4

Frukost: 1 skivor grovt bröd med leverpastej, 2 skivor ljust bröd, 1 glas lättmjölk (4,5p)
Lunch: Kassler & grönsaker i senapssås med ris (6p)
Mellanmål: Lösgodis (4p)
Middag: Omelett med fetaost (5p)
Motion: 60 min medel/hög motion (6AP)
Kvällsmål: Smoothie och 2 smörgåsar med leverpastej (4,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 24p
Sparade points: Blir -1 istället men med 6AP så löser det sig ju ändå

Det har inte varit någon bra dag idag om man ser till matintaget och hur jag känt mig. Jag vet inte men när jag väl är ledig någon dag så klarar jag inte av att äta en ordentlig frukost och sen är hela dagen förstörd. Jag vet ju så väl att om jag inte äter ordentligt på morgonen är jag hungrig heeeela tiden. Att jag sen varit sugen på något gott till kaffet de senaste veckorna gör inte det hela bättre en sån här dag. På väg hem från föreläsningen idag var jag så hungrig och sugen att när jag stannade till på Ica så kunde jag inte längre hålla mig och var tvungen att köpa lite lösgodis, höll mig dock till 8bitar (jag skojar inte, jag köpte verkligen bara 8bitar).

Det har varit en dum dag idag gällande tider för föreläsningar, möten osv. Allt har inträffat just när jag vanligtvis brukar äta så jag har fått äta i förväg eller vad man nu ska säga. Har inte heller blivit så bra med mellanmål, jag glömde helt enkelt bort det.

Träningen har också gått så där. Jag gjorde min timme och höll ett bra tempo men jag var riktigt trött i slutet, kändes som benen vägde ton.

Nu när jag tänker efter kanske det inte var en så himla dålig dag....

Vecka 5

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3)

Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg)
Vecka 5: +0,4kg (101,2kg)
Vecka 6:
Vecka 7:
Vecka 8:
Vecka 9:
Vecka 10:

Total viktnedgång: 5,9kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 2,2kg


Målvikt:
65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Det är påskhelgen som gör sig påmind. Nu är det fortsatta hårda tag som gäller! Jag kan inte heller låta bli att tänka på att jag vägde mig ovanligt sent förra veckan, tog en ordentlig sovmorgon, och vill gärna tro att det har betydelse för viktminsktningen för jag var verkligen inte duktig förra veckan. Jaja, spela roll det är så här det ser ut och det är som sagt bara att keep up the good work. Jag är iaf på väg mot mitt mål och jag är fortfarande peppad till max, det är vad som räknas.


Think outside the box

Kom precis på att det är onsdag idag. Jo, jag är väldigt förvirrad och inte blir det bättre när jag är konstant trött just nu pga praktik och så är det helt plötsligt en långhelg med röd måndag vilket betyder att jag de närmsta veckorna ligger en dag efter i planeringen.

Men iaf. Eftersom det är onsdag idag är det ju torsdag imorgon. Det heter ju att man blir som man umgås och idag har jag umgåtts med en som har IQ 50 och jag behöver nu räkna på fingrarna när jag ska räkna ut vad två plus två blir. Torsdag betyder iaf vägning.... vet inte om jag vill. Kan man på något sätt räkna bort vikten för brösten? För jag har stora bröst. Killen har gissat på att de iaf väger 3kg styck och det är ju liksom 6kg så drar jag bort det från min totala vikt har jag ju helt plötsligt gått ner nästan 13kg. För brösten de kommer nog sitta där hur eller hur, de är som näsan och öronen, de kan inte bli mindre om jag inte opererar dem.

Jaja, nu har jag skrivit en massa strunt (ett minus med att vara trött) och det jag vill ha sagt är helt enkelt att jag är nervös inför vägningen imorgon.

Onsdag 15/4

Frukost: Havregrynsgröt, 1 smörgås med skinka (3,5p)
Mellanmål: 2 knäckebröd, 1 ägg, ½ grapefrukt, 1 skiva bröd, ost och kaffe (4p)
Lunch: Chili con carne och ris (6p)
Mellanmål: Äppel
Middag: Räksallad med bulgur och 1 smörgås med skinka (5p)
Kvällsmål: Smoothie (1,5p)

Tillåtna points: 23p
Använda points: 20p
Sparade points: 3p

Har inte blivit någon motion idag. Jag kom hem sent och ärligt så har jag inte känt för att motionera. Var himla pepp tidigare idag men när man precis kommit hem och klockan är 18 och man är vrålhunrig orkar iaf inte jag ta mig till gymmet. Jag är också en sån person som inte kan gå och träna för sent för då somnar jag aldrig på kvällen. Så idag blev det helt enkelt min "lediga dag". Har iaf hållit mig till mina tillåtna points.

Annars har dagen varit bra. Mellanmålet på morgonen blir nu för tiden väldigt stort, brukar vanligtvis hålla mig till frukt, men nu när jag äter frukost vid 5.30 så är jag fruktansvärt hungrig när frukostrasten kommer på jobbet och det räcker inte med en frukt. Sen är jag lika hungrig igen när det är lunchdags. Är fortfarande väldigt dålig på att få i mig mellanmål på eftermiddagen, idag lyckades jag iaf.  

And the prize is....

Har fortfarande inte kommit i badet men lunchlådorna står på rad och disken är näääästan klar (missar alltid det där med att det blir mer disk när man lagar mat). Jag har iaf funderat lite på vad jag ska ha som belöning/morot/muta under min viktresa. Så det här är vad jag kommit fram till än så länge.

-5kg ----> en kjol och en klänning
-10kg ----> klippning
-15kg ---->
-20kg ----> någon iPod, har inte bestämt mig vilken än

Vid -15kg vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske köra på iPoden då.... Hmmm... Men en iPod är något jag verkligen vill ha och -15kg känns inte allt föööööööör långt bort. Känns som om jag ska spara den till jag har nått halvvägs till min målvikt.

Ok, nu ska jag fundera vidare på det här i badet. Ska hälla upp ett glas iskall cola zero också. Vardagslyx om något! :)

Tisdag 14/4

Frukost: Havregrynsgröt, 1 smörgås med skinka (3p)
Mellanmål: 3 knäckebröd med leverpastej och inlagd gurka, 1 varm choklad (4p)
Lunch: Ugnsbakad kycklingkorv och broocoli (5p)
Middag: Bakad potatis med minikeso, skinka och grönsaker (5,5p)
Motion: 30min medel/hög motion (3AP)
Kvällsmat: Smoothie (1dl lätt A-fil, 1 banan, hallon) (1,5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 19p
Sparade points: 4p + 3AP = 7p

Löpträningen inför Tjejmilen började idag. Gick så där, jag var trött i kroppen. Men jag var iaf ute och motionerade även om jag hellre legat kvar i soffan. Kan lova att träningsvärk, lite sömn och huvudvärk inte är det roligaste eller lättaste att skjuta åt sidan när det regnar ute. Nu är det gjort och det känns underbart dock är jag tveksam om jag kommer kunna röra mig imorgon men jag ska träna imorgon också.

Nu ska jag fixa lunchlåda till imorgon och diska lite innan jag lägger mig i blöt i badkaret och se om mina muskler slappnar av lagom till nattens sömn.


Min middag idag, var kanon gott!

Måndag 13/4

Frukost: Havregrynsgröt, ½ dl lättmjölk (2,5p)
Motion: 60min medel/hög motion (7AP)
Lunch: Quornfilé och grönsaker i tomatsås med bulgur (4,5p)
Mellanmål: Äppel, 1 riskaka (0,5p)
Middag: Pasta och kycklingbullar (6p)
Kvällsgott: Popcorn (5p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 18,5p
Sparade points: 4,5p + 7AP = 11,5p

Åh, vilken underbar dag det här har varit! Jag har äntligen "nystartat" och det känns kanon. Jag är pepp igen! Har ätit nyttigt och tränat järnet. Det har blivit lite väl onyttigt den senaste tiden men med långa dagar så blir iaf jag så fruktansvärt hungrig/sugen framåt eftermiddagen och då slinker allt möjligt ner. Denna vecka satsar jag på att hålla mig till mina points och äta mat istället för godis när jag kommer hem om kvällarna.

Snabb uppdatering

Jag har joggat på gymmet idag!

Kommer inte ihåg senaste jag gjorde det, joggade överhuvudtaget alltså. Men imorgon börjar löpträningen inför Tjejmilen och jag var bara tvungen att "testa" idag. Det blev sammanlagt 7minuters joggning uppdelat på 2 omgångar men ändå. Jag joggade!

Våren är här idag, solen skiner och värmer riktigt skönt. Har på mig en kjol som jag aldrig kunnat få på mig. Köpte den för nästan 4 år sedan som en morot och nu, nu äntligen kan jag använda den!

Det är en riktigt bra dag idag!

Några ögongodis




Det här är några av de klänningar jag dreglar över.
Finns att köpa på Monsoon, butiker finns tyvärr bara i UK.

Uppdaterad vikttabell

Missade att uppdatera vikttabellen igår, så här är den.

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3)
Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ---
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)
Vecka 4: -0,4kg (100,8kg)
Vecka 5:
Vecka 6:
Vecka 7:
Vecka 8:
Vecka 9:
Vecka 10:


Total viktnedgång:
6,3kg
Viktnedgång sedan bloggstart: 2,6kg


Målvikt: 65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg
Delmål 3 (27/8): 92,1kg

Vill gärna komma under 100kg nästa vecka men förhoppningarna är inte allt för stora. Meeeen det hade ju inte varit helt fel. Kommer inte ihåg senast jag var nere på en tvåsiffrig vikt, för 6 år sedan kanske. Oj, det är ju en evighet sedan! Hur har jag kunnat låta det gå så här långt? Och jag kan lugnt påstå att startvikten jag har med här inte den högsta vikten jag haft. Fy fan, vad är jag för människa som har så dålig karaktär att jag tillåter mig själv sjunka så lågt. Annars är jag en stark människa som vet vad hon vill och kämpar för att nå de mål hon sätter upp men på något sätt har jag struntat i det här med vikten. Har väl inte vågat inse hur illa det varit. Jävla fegis är vad jag är men nu, nu är jag modig och ska ta tag i det här!

Även om det inte är jätte mycket jag gått ner så känns det. Jag känner det i kroppen, jag mår bätte både fysiskt och psykiskt. Jag skäms inte längre när killen tittar på mig, och det är en riktigt skönt känsla kan jag lova.


Torsdag 9/4

Helgen som varit, och veckan också för den delen, har gått så där med att leva nyttigt. Det blev alldeles för mycket alkohol i helgen och söndagen blir ju då självklart bakisdag och sen har det liksom fortsatt hela veckan. Riktigt illa! Men när jag ställde mig på vågen idag så visade den -0,4kg!!!! Hur fan hände det? Fattar nada!!!! Inte för att jag är ledsen för det men det är ju inte så det funkar. Och nu när jag vet att jag gått ner även att jag ätit onyttigt, och inte tränat ska tilläggas, så kommer jag fortsätta med det.

Jepp, det här kommer vara den lägsta vikten jag kommer nå under min viktresa. Det blir inget Tjejmilen för mig i sommar. Inga snygga kläder (har köpförbud nått kilo till och alla mina kläder jag äger sitter illa). Och jag kommer aldrig klippa mig heller! Det är min belöning för delmål 2 (-10kg). Jag kommer istället få sitta här med hår ner till knäna!

Ok, jag är liiiiite ironisk but you get my point...... Det här inte bra! Fast vågen visar det....

Jaja, påskhelg nu iaf och det kommer inte bli någon värsta mathelg för mig inte. Har inte min familj i närheten och jag har inga pengar att köpa mat för. Får istället bli vad som finns hemma och det kan jag lova är inte mycket som är onyttigt. Grönsaker typ. Jepp, denna helg kommer vara toppen! Medan alla andra sitter och äter en massa ägg kommer jag äta morötter (jag har inte äns ägg hemma liksom).

Torsdag 2/4

Frukost: Havregrynsgröt med linfrön (2p)
Lunch: Räkgryta och grönsaker (4p)
Mellanmål: Morot
Fika: Fruktpaj och kaffe (13p)
Kvällsmat: Broccolisoppa (1p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 20p
Sparade points: 3p

Den där pajen var kanske inte världens smartaste men gott var det och jag har ändå hållit mig till mina points. Har tagit en ledig dag från motionen, orkade bara inte ta mig upp på morgonen för promenaden och sen ikväll har jag haft besök.

Nya tag imorgon igen.

Vägning vecka 3

Torsdag, och dags för veckans invägning. Blev ju ingen vägning förra veckan pga uppblåsthet r/t mens. Men idag var det dags att ställa sig på vågen igen och det visade minus, ett stort minus! YEEEEAAAHHH!!!!! Jag är under mitt första delmål och har nu bara 4,1kg kvar till nästa. Har ju satt som mål att nå det den 28/5 och nog tusan ska jag klara det, nemas problemas liksom! Jag är himla pepp!!!!

Startvikt: 107,1kg (9/1)
Vikt vid bloggstart: 103,4kg (8/3)
Vecka 1: +1,4kg (104,8kg)
Vecka 2: ----
Vecka 3: -3,7kg (101,2kg)

Total viktnedgång: 5,9kg
Total viktnedgång sedan bloggstart: 2,2kg

Målvikt: 65kg
Delmål 1 (17/3): 102,1kg --> Nådd två veckor senare (2/4)
Delmål 2 (28/5): 97,1kg

Jag har sedan bloggstart ändrat invägningsdag och har därför även ändrat datumet på delmål 2. Två dagars förändring gör väl inte såååå jätte stor skillnad men.....


Onsdag 1/4

Motion: 60min rask promenad (4AP)
Mellanmål: Äppel
Frukost: 1dl lätt A-fil, 1 banan, hallon, kaffe (1,5p)
Lunch: Rotfruktspytt med linser, kokta rödbetor och sås (4p)
Middag: Broccolisoppa, 2 knäckebröd med leverpastej, 1 avokado (7p)
Motion: 30min motionscykel + 30min crosstrainer (6AP)
Kvällsmat: Makrill i tomatsås, grönsaker, tortillabröd, kiwi (6p)

Tillåtna points per dag: 23p
Använda points: 18,5p
Sparade points: 4,5p + 10AP

Åh, jag känner att jag är tillbaka! Och nu syftar jag inte bara på att jag äter nyttigt och tränar regelbundet utan att jag har fått tillbaka min drivkraft och energi som jag inte ens vetat om att jag saknat. Det är så typiskt att man märker hur dåligt man mått först när man mår bra igen. Nu hoppas jag bara att jag håller mig frisk så att jag kan fortsätta så här.

Fick ett tips om ett träningspass idag som inte är så tufft men ger mycket --> body balance. Tänkte jag skulle testa det någon gång i veckan. Vill så gärna göra något annat än mina 30min på cykel och crosstrainer men vågar inte starta med ett hårt motionspass med en gång. Vill trappa upp det lite försiktigt så att jag håller mig frisk hela våren (och gärna sommaren med).

Har planerat att delta i Tjejmilen i slutet av augusti. Har snackat lite med vänner och de verkar vara på. Målet för loppet är inte riktigt klart än. Känns skönt att ha ett mål med träningen iaf.

Jag vet att jag ofta nämner att jag vill hålla mig frisk. Och jag har inte varit något allvarlig sjuk men det har varit många omgångar på sista tiden. Med körtelfeberr, halsfluss x3, influensa och vinterkräksjuka sen i september hos någon som aldrig är sjuk annars har det känts riktigt tufft. Jag har inte hunnit bli frisk förrän jag är sjuk igen och jag har bara sjunkit längre och längre ner vad gäller humör och välbefinnande. Men nu är det som sagt på uppgång, har hållit mig frisk nu i en månad ungefär. Det känns verkligen toppen!


RSS 2.0