Gästspel på min egna blogg :)

Det har varit ordentligt tyst här på bloggen alldeles för länge men när man gör sin sista praktik på utbildningen och dessutom inte bor hemma samt saknar internetuppkoppling har man inte så mycket val. Nu gör jag bara ett gästspel medan jag är hemma i lägenheten en sväng, men om 2 veckor är det planerat att internet ska finnas på nya stället och då tänker jag tuta och köra för fullt här på bloggen.

De här två månaderna har varit fulla av lärdomar, besvikelser, insikter och framför allt har jag lärt känna mig och min kropp bättre. De första veckorna bestod endast av praktik, mat och sömn. Jag tog mig ut på någon enstaka promenad men däckade mest efter en dag på sjukhuset (där jag gör min praktik). Allt eftersom veckorna har gått har jag fått mer energi och ork till att göra något annat på eftermiddagarna, och rutinen har sakta men säkert byggts upp.

Jag har återigen skärt ner på kolhydraterna då jag efter några veckor insåg att jag inte mår bra av att för mycket av dem. Första månaden var min mage som en ballong varje dag och jag var så fruktansvärt godissugen hela tiden. Men efter att jag skar ner på kolhydraterna känns det som att jag tappat en massa cm runt midja och lår. Hela kroppen känns lättare på något sätt.

I samband med att magen mådde bättre, och illamåendet försvann, så orkade jag (och tyckte också det var roligt) motionera mer. Jag har nu etablerat en runda på knappa 3km som jag "joggar" varannan dag. Och för var dag som går så orkar jag jogga lite längre. Resterarande dagar har jag en runda på 5km som jag promenerar raskt. Målet är att i slutet av sommaren orka springa rundan på 5km. Jag ser verkligen inte något hinder för att uppnå det målet.

Det enda jag saknar är något styrkepass men jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt att göra det i min ensamhet, Bodypump är mer min grej. Jag försöker iofs göra lite situps och armhävningar men det mest halvdana försök.

Funderingarna inför sommaren är att kanske skaffa Viktväktar konto över internet som en morot och ett sätt att hålla reda på vikten. Just det, jag har inte vägt mig på över 2 månader.... Kan bli spännande det här! Batterierna i min våg är slut så jag måste införskaffa nya och se vad den visar.

Nu väntar en långhelg med besök av pappa, examen, sista tentan på utbildningen och förhoppningsvis vackert väder och några joggingrundor.

Ha det bra! På återseende om 2 veckor.

RSS 2.0