Torsdag 25 februari

Det har inte varit någon nyttig dag för mig idag men jag har haft en underbar dag. Har njutit av att vara ledig en hel dag, har verkligen inte gjort något. Det har inte hänt på säkert en månad. Har bara legat i soffan och tittat på serier, varit hundvakt nån timme också och nu ikväll har jag varit på bio. Fler sådana här dagar till folket!

Imorgon är det en fullbokad dag som kommer avslutas med afterwork och party. Har funderingar/planer på att det kommer bli sista festen på ett tag...

Hoppas ni alla har haft en toppen dag!

Glädjeskutt!

Vägde mig imorse, och helt "plötsligt" så vägde jag 0,4kg mindre, alltså 98,9kg. Skuttade av glädje lite innan jag satte mig framför tvn och tittade på hockey. Behöver ju inte nämna något om det dock...

Hade planerat att ta mig till gymmet nu på förmiddagen men halsen känns värre och jag vet inte om jag vågar chansa, ska dricka några baljor te och äta lite frukost så får vi se om det känns bättre.


Onsdag 24 februari

Jag konstaterar ännu en gång att jag måste bli bättre på att äta regelbundet. Min dag har sett ut så här:
Frukost: Sannplättar. Te
Mellanmål/lunch: 2 skivor bröd med kokt ägg
Lunch/middag (15.00): Quinoa och falukorv, haricot verts och körsbärstomat. Vitkålssallad.
OS-snack: Mörkchoklad (alldeles för många bitar), te, lite popcorn, morötter och dipp.
För-att-dämpa-hungern (23.00): 1 skiva bröd med lite, lite jordnötssmör.

Blev ingen motion idag, har ont i halsen och ena vaden och vågade helt enkelt inte chansa. Musklerna i vaden är så stumma att det ibland för ont att gå på benet, vet inte vad det beror på och det har kommit och gått sedan i höstas. Ska försöka mig på ett pass imorgon förmiddag och se hur det känns, i värsta fall får jag helt enkelt uppsöka en sjukgymnast och se om de kan hjälpa mig med lite tips.

Jag är inte hungrig på förmiddagen, eller dagen överhuvudtaget, just nu utan äter på kvällen -- inte bra! Jag måste få ordning på mina rutiner! Det innebär att jag måste sluta plugga över lunchen och istället sätta mig ner och äta, jag ska börja göra lunchlådor igen. Skönt att man får pengar imorgon så att jag faktiskt har råd att köpa hem lite mat. Det är inte så att jag svälter, har basvarorna hemma men de där varorna som gör det gott saknas liksom.

Nu ska jag sova, har nämligen tänkt titta på hockeyn imorgonbitti. Hjälp såg precis att klockan redan är 00.30. Ok, SOVA NU helt enkelt.
Sov gott.

Vikt 24 februari




Startvikt:
107,1kg (9/1 -09) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 99,3kg BMI: 33,5
Viktminskning denna vecka: +0,2kg
Viktminskning sedan start: 7,8kg

Kvar till nästa delmål: 2,2kg

Missade vist att överhuvudtaget väga mig i förra veckan... men här kommer iaf veckans vikt. Trodde faktiskt att pluset skulle vara större för jag slarvade som bara den i förra veckan.

Ska ta mina mått i eftermiddag också, blir spännande.

Måndag 22 februari och Tisdag 23 februari

Har inte haft energi till att blogga de senaste dagarna men här följer en rapportering av checklistorna från igår och idag. Jag har fått en riktig kick nu denna vecka och känslan av att allt är möjlig gör att det hela känns så mycket enklare. Jag fortsätter kämpa med twohundredsit-ups utmaningen och märker att jag orkar mer för varje gång. Och nu med MarsUtmaningen också så kommer jag verkligen kunna behålla fokus på träning och med det kommer automatiskt fokus på att äta bättre/rätt. Den som vill utmana mig inför varje månad är mer än välkommen!

Igår ifall så såg min dag ut så här:
Frukost: Sannaplättar
Mellanmål: Äpple, russin, te och kaffe (uppdelat under två tillfällen)
En sen lunch (16.00): Chili-con-carne.
Motion: 60min Aerobics
Kvällsmat: Fil med hemgjord müsli på havregryn, linfrön, solrosfrön, russin och hasselnötter. Te
Titta-på-OS-snacks: Te, äpple och 1 ruta darkmilkchoklad

Verkligen inte bra att hoppa över lunchen så där, det kändes när jag var på gymmet kan jag lova. Hade ingen energi alls typ och att det var första besöket på två veckor gjorde sitt också. Var helt slut men svettades knappt.

Idag har det istället sett ut så här:
Frukost: Sannaplättar
Mellanmål/lunch: 2skivor hembakat bröd med lite margarin och kaviar. Kaffe
Mellanmål/lunch: 2skivor hembakat bröd med stekt ägg och kaviar.
Motion: 90min promenad i ganska djup nysnö
Middag: Ugnsgrillad kyckling med rotfrukter.

Som synes har jag inte ätit så bra idag, har inte riktigt haft tid att äta en ordentlig lunch och för att ha lite extra energi för en promenad i nysnö åt jag ytterligare smörgåsar. Måste bli bättre på det här med lunch! Kan iaf rapportera att jag inte äter något godis.

Nu ska jag kolla klart lite till på OS innan jag stupar i säng.
Sov gott.

MarsUtmaningen från Äta Träna Kämpa



Äntligen har Äta Träna Kämpa kommit ut med en ny utmaning! Jag har väntat och längtat kan jag lova er. Självklart ska jag vara med och kämpa järnet, för kämpa kommer jag få göra. Klicka på bilden för att anmäla er ni också.

Marsmånad kommer startas och avslutas med fem olika maxtest:
*Antalet armhävningar utan vila (detta kommer jag göra på knä)
*Maxtid i plankan (jag kör på knä även här)
*Antal utfallssteg på raken
*Antal burpees på raken
*5 km så snabbt du kan (jag kommer köra det på löpbandet, spring och gå om vartannat)

Under månaden ska man utföra:
*15 träningspass (ska vara minst 30min)
*300 armhävningar, varav minst 30 på tårna (och här kommer twisten, jag ska utföra alla på tå)
*30 min sammanlagt i plankan, varav minst 10min på tå (även här ska jag göra alla på tå)
*250 utfall, dvs 125 på varje ben
*200 burpees
*70 km ska avverkas på frivilligt sätt (jag tänker satsa på tidskrävande träningsformer så som promenad, löpning eller rodd)
*2 nya träningsformer ska testas (jag tänker testa på Box, Bodycombat och längdskidor)

*30 min egentid per vecka
*1 affirmation (detta kommer bli svårt, är fruktansvärt dålig på sådant här)

Utmaningen innefattar även en matdel:
*Det är godisförbud (för mig innebär det inget godis, chips eller kakor och ingen läsk)
*2 nya recept ska lagas (blir inga svårigheter här, testar vanligtvis ett nytt recept i veckan)
*2 helt nya råvaror ska testas (här kan det dock bli lite svårigheter med alla mina allergier men ska iaf testa svartrot)

Självklart innebär en utmaning även en belöning och min kommer vara att köpa mig ett par jeans.

Det som kommer bli tuffast är absolut burpees, har aldrig gjort det tidigare och det ser sjukt jobbigt och svårt ut men jag ska genomlida det. Har räknat på det och om jag gör 7 per dag, varje dag så kommer jag nå målet utan problem. Vad tror ni, är det att sätta målet för högt?

Nu är jag så laddad så och vill göra maxtestet med en gång....

Vinterlandskap


På promenad.

Kan man annat än att le och njuta?


Njuta av vintern

ska jag göra idag. Jag skippar nämligen pluggandet på förmiddagen för att åka hundspann och sen ge mig ut på en promenad i solen. Nästan 20minusgrader, sol och vindstilla ger oss bra förutsättningar. Hoppas att huvudvärken försvinner med den friska luften.

Onsdag 17 februari

Sitter här hemma vid köksbordet och ögonlocken faller ihop mest hela tiden. Ska skriva klart inlägget och sen kommer jag förhoppningsvis in i duschen så att jag kan gå och sova. Har varit och kört Bodypump ikväll och ännu, efter 3timmar, inte lyckats ta mig in i duschen. Telefonen har ringt som bara den, och långa samtal har det varit också.

Körde som sagt Bodypump och jag kan lova att det kändes i kroppen idag. Det märks att man varit borta från träningen, även om det "bara" varit en vecka. Plus då att man inte känt sig riktigt 100 heller.

Har varit en lustig dag idag. Har inte haft möjlighet att äta de tider jag vanligtvis äter och har därför ätit en del mellanmål. Och så ska jag också erkänna att jag tappat en del av matlusten, jag är inte alls sugen på något. Jag vill gärna ha havregrynsgröt. Det är 3året i rad som jag blir så vid den här tiden, undrar vad det beror på...

Idag ser iaf min cheklista ut så här:
Frukost: 2 kokta ägg och 1tsk majonäs. Te (5p)
Mellanmål: Äpple (0p)
Lunch: Grillad kyckling med en sallad på kikärtor, roccula, tomat, soltorkad tomat, lök och parmesan. Vinigrett på oljan från de soltorkade tomaterna och limejos. (6p)
Mellanmål: Nötter och torkade aprikoser (1p)
Mellanmål2: 2 knäckebröd med jordnötssmör (2,5p)
Mellanmål3: Banan (1p)
Kvällsmat: Havregrynsgröt med egengjord vaniljkeso (3p)

Tillåtna points per dag: 22
Använda points: 18,5
Sparade points: 3,5

Ska erkänna att jag bara höftar med pointsen idag så jag tror egentligen att jag ätit för mer men jag orkar inte beräkna vad allt är värt.


Kom precis på att det är onsdag och att jag skulle vägt och mätt mig idag. Får helt enkelt göra det imorgon.
Sov gott!


Checklista 16 februari

Frukost: 2ägg, majonäs och kaviar (5p)
Mellanmål: Russin, kaffe och 4 djungelvrål (2p)
Mellanmål2: Äpple (0p)
Lunch: Blodpudding och keso (10p)
Mellanmål: Te och lite nötter (0,5p) 
Kvällsmat: Havregrynsgröt med kiwi och banan (4p)

Tillåtna points per dag: 22p
Använda points: 21,5p
Sparade points: 0,5p

Tisdag 16 februari

Idag är det en nystart för mig. Jag har efter en veckas vila för första gången varit ute och motionerat. Blev en promenad på 1timma 20min, det var så underbart skönt att få komma ut i friska luften. Har legat pall hemma i soffan med migrän de senaste dagarna nämligen. Har ätit "rätt" idag också och ska fortsätta med det. Idag var även första dagen på 6veckors utmaningen att utföra 200situps också.

En kompis har pratat om den där utmaningen i flera veckor så nu tänkte jag att det var dags. Klicka på bilden nedan och kolla om du vill anta utmaningen med mig. På initialtestet klarade jag 17stycken, kanske inte det bästa resultatet men bättre än min kompis iaf.

Jag kommer de närmsta veckorna skriva checklistor här på bloggen, jag måste få ordning på maten och jag vet att jag slarvar om jag bara skriver det på ett papper här hemma. Ni får bli mina vittnen så att säga.




Vikt 12 februari

Även om jag inte kännt mig riktigt hundra denna vecka eller varit speciellt aktiv här på bloggen så har jag vägt mig, flera gånger faktiskt. Vägde mig i måndags för att se hur helgen påverkat vikten, +0,5kg var domen. Inte så himla dåligt med tanke på att jag drack väldigt mycket alkohol varje kväll, åt mycket, mycket chips och godis. Som tur var var det där + borta lagom till veckovägningen i onsdags, tillbaka på vikten från förra veckan. Idag när jag vägde mig visade den helt plötsligt 99,1kg, ytterligare -0,9kg. ME LIKE!!! Så det är vikten jag kör på denna vecka, känns riktigt bra.



Startvikt: 107,1kg (9/1 -09) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 99,1kg BMI: 33,5
Viktminskning denna vecka: -0,9kg
Viktminskning sedan start: 8,0kg

Kvar till nästa delmål: 2,0kg

Ofas

Är seg och sliten, kroppen är helt i ofas. Sover dåligt, försover mig, är inte hungrig men sugen. Känner mig uppsvälld som en ballong, yrsel kommer och går, jag fryser för att sedan börja svettas. Vet inte vad det är men jag håller mig borta från träningen till jag får kontroll över mig själv igen. Eller det kanske är det som saknas?

Sitter med examensarbetet hela dagarna och undviker datorn på lediga stunder, därför uppdateras det dåligt här. Ska bli bättre, jag lovar. Snart....


Livstecken

Även om jag är vid liv efter en fullspäckad helg är jag seg i kroppen och har lite ont i halsen. Det har alltså inte blivit någon träning hittills denna veckan, skulle ut och gått idag men valde att stanna inomhus istället (-15grader lockade inte).

Hoppas att jag blir piggare snart! Imorgon ska jag iaf köra Bodypump, det krävs mer än lite ont i halsen för att jag ska hoppa över det.

I'm alive!

Jag har överlevt min första skidresa! Inga brutna ben även om jag kört lite ofrivillig offpist, dock är hela kroppen full av blåmärken. Tror inte det beror på skidåkningen utan på festandet och pulkaåkningen mitt i nätterna, det var vårt färdmedel hem från krogen. Riktigt roligt har jag haft iaf och nu hoppas jag att energin kan läggas på pluggandet.

Vikt 3 mars


Får ju inte glömma att redovis min vikt innan jag åker så jag har något att jämföra med efter helgen.

Startvikt: 107,1kg (9/1 -09) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 100,0kg BMI: 33,8
Viktminskning denna vecka: -0,4kg
Viktminskning sedan start: 7,1kg

Kvar till nästa delmål: 2,9kg

Så skönt att få se ett minus, även om det inte är så stort. From måndag kommer det bli nya tag, det lovar jag! Jag vet att jag sagt det förr men nu ska det fasen göras! Har kommit på varför jag inte är lika motiverad nu som jag var förra året vid den här tiden. Jag tycker jag är snygg och jag trivs i min kropp. Är det ok att känna så när man väger 100kg? Det känns inte som det. Och jag vill ju gå ner i vikt, det är säkert men nu känns det som om jag mer gör det för att leva hälsosammare och vara friskare när jag blir äldre. Jag tror jag har släppt den där paniken jag hade förra året på att jag måste gå ner i vikt för någon annan. Det är en skön känsla även om jag ibland önskar vikten kunde rasa lite snabbare. Men jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde för ett år sen. Jag har mer energi, ett jämnare humör, är inte lika ledsen och upprörd och framför allt min mage mår bättre.

Sista inför skidresan

Håller på att packa det sista inför skidresan, åker om två timmar typ. Ser verkligen fram emot resan, jag behöver komma hemifrån ett tag och samla lite energi. "Tyvärr" är detta en studentresa vilket innebär fest varje kväll så alkoholen kommer flöda ordentligt. Maten som ska ätas kommer dock vara bra och nyttig. Men jag förväntar mig ett plus på vågen efter denna långhelg. Har redan förberett nästa vecka med att göra en matlista. Känns bra att komma hem och veta vad som ska tas upp ur frysen osv utan att behöva fundera något extra.

Kommer inte ha möjlighet att använda mig av internet så jag önskar er alla en trevlig helg. Det kommer jag absolut ha, så länge jag inte bryter något.


En lugn helg

Helgen som varit har varit underbart lugn och skön. Fredagen spenderades ensam hemma och jag bara myste och tog det lugnt, efter ett gymbesök förstås. Lördagen var en sån där dagen när man inte lämnar soffan och det var precis vad jag behövde. Lämnade dock soffan för att åka iväg med några kompisar för att se Avatar. Har ni inte sett den rekommenderar jag den varmt, vilken toppen film.

På söndagen hade vi planerat en långpromenad med en massa hundar och även att snön föll ordentligt så tog vi oss ut på en två timmar lång promenad i skogen. Hundarna älskade det, mina fick springa lösa i skogen och det är där de trivs bäst. Vi människor fick motion som hette duga, pulsa runt i nysnö är faktiskt jobbigt och på vissa ställen var det knappt en stig där vi gick. Efter promenaden placerade jag mig i en kompis soffa med en kopp te och bara tog det lugnt innan jag vandrade hemåt igen. Åt lite och somnade gott redan kl.17 pga migrän som inte släppt förrän igårkväll.

Nu är man pigg och glad igen och sitter i skolan för att skriva på examensarbetet, blir en heldag idag och halvdag imorgon för sen ska jag iväg på skidresa. Ska bli riktigt spännande, jag har fortfarande inte hunnit lära mig åka skidor...


RSS 2.0