Måndag 14 december

Allt känns liiiite bättre idag, jag har blivit av med det värsta suget efter sötsaker men energin har inte riktigt kommit tillbaka än. Kan ju bero på att jag inte återhämtat mig från julfesten i fredags... Har upptäckt att jag inte tål lika mycket alkohol nu som jag gjorde för ett år sedan. Jag har ingen gräns mellan att vara lite full och få minneluckor känns det som. Det är så pass illa att jag börjar bli rädd för mig själv och hur jag hanterar alkohol. Det är inte frågan om att jag dricker ofta utan att jag nu för tiden blir full fort som attan och då inte kan tänka: Sluta dricka. Jag fortsätter alltså dricka och vaknar dagen efter och undrar hur tusan jag hamnade i min säng.

Iaf så har jag beslutat att skära ner på alkoholen ordentligt. Jag kommer tillåta mig att ta ett glas vin till maten men de på där rena festerna som sker ofta som student kommer jag begräna mitt alkoholintag på så sätt att jag endast tar med den mängd jag ska dricka. Kan lova att detta kan bli en spännande resa som kommer börja på juldagen.

Jag har också bestämt att jag under decembermånad får äta vad jag vill då jag ändå sköter min motion hyfsat. Det är inte träning 6 dagar i veckan just nu, men jag nöjer mig med 4 dagar. Jag är nämligen nere i en svacka vad gäller allt i mitt liv just nu och jag har inte riktigt energin till att satsa stenhårt på träning och mat. Jag hoppas att jag återfår motivationen i januari då jag planerar att köra stenhårt igen. Därför kommer jag inte lägga upp några vikter eller mått här på bloggen. Jag kommer väga mig för att ha ett humm om hur jag ligger till men det är inget jag kommer (vilja) dela med mig.

Hoppas det går bättre för er andra!


Vikt



Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 100,3kg BMI: 33,9
Viktminskning denna vecka: +1,4kg
Viktminskning sedan start: 6,7kg

Kvar till nästa delmål: 3,2kg

Är förbannad på mig själv, på vågen, på min dåliga disciplin osv. Ingen bra dag alls idag! Jag skippade helt att mäta och fota mig, mätningen kommer förhoppningsvis någon gång under helgen.

Ikväll blir det julfest, eller ja vi ska börja förfesta kl.16. Förväntar mig att jag kommer vara bakis imorgon och därför äta en massa onyttigt. Funderar allvarligt på att skjuta upp framtida vägningar till efter jul....

Ha en trevlig helg alla.

Torsdag 10 december

Ok, jag kan ärligt erkänna att det inte går så bra för mig just nu. Jag lever med inställningen Efter jul.... Det är julfester, mys innan alla åker hem för jul, tentaplugg osv just nu och det känns som allt innebär något ätbart eller alkoholhaltigt. Sen är det ju inte bättre att jag är sugen på allt. Det enda positiva är att jag fortfarande är ganska duktig på att motionera. Denna vecka har det hittills blivit 3pass och jag planerar ett imorgon och ett på söndag. Det är träningen som gör att jag kommer överleva denna månad.

Vägde mig idag och jag vill inte äns skriva ner den vikten, hoppas och tror att det var väldigt mycket vätska i kroppen och tänker därför väga om mig imorgon för att se om det är någon skillnad. Det är den vikten som jag kommer räkna med denna vecka. Återkommer alltså med vikten imorgon, ska även mäta mig... Kommer bli spännande.

Hoppas det går bättre för er andra! För jag har inte äns orkat läsa era bloggar på sistonde, ska sätta mig och göra det ikväll.

Fredag 4 december

Allt känns liiiite bättre idag. Jag har hittills hållit mig borta från sötsaker men ska som sagt glögga ikväll. Det är en smäll jag kan ta just nu.

Hade tänkt ta mig upp tidigt imorse för att träna innan det var dags för pluggandet men jag somnade om så gott istället och det var så skönt, så skönt. Nya planen var istället att ta det efter att jag pluggat färdigt men när jag väl kom hem så var jag trött och ville mest krypa upp i soffan. Tillät mig 10min men jag somnade... och har därför inte hunnit träna. Kan ärligt talat säga att det inte känns hemskt, min kropp är ändå inte på topp just nu. Imorgon har jag tänkt mig en långpromenad för att passa på att göra lite ärenden. Vad sägs om en promenad på 1timme för att ta mig till H&M där jag ska lämna tillbaka en klänning och sen ska jag vidare till 2 butiker till som ligger på helt andra ställen, räknar med iaf 2,5timmars rask promenad.

Nu ska jag göra mig lite fin för kvällen. Ha en trevlig fredagskväll alla!


Vikt



Startvikt:
107,1kg (9/1) BMI: 36,2

Nuvarande vikt: 98,9kg BMI: 33,4
Viktminskning denna vecka: +0,3kg
Viktminskning sedan start: 8,3kg

Kvar till nästa delmål: 1,7kg

Förväntade mig inte så mycket annat men det känns ändå tungt... är bara glad att det inte var ett större plus.

Just nu känns det som om mitt liv suger, det har bara blivit värre sen jag bloggade senast. Igår låg jag till sängs hela dagen och orkade knappt stiga upp för att gå på toa, det blev således ingen träning. Idag ska det iaf bli simning men jag känner mig inte så mycket mer motiverad än vad jag gjorde igår. Enda anledningen till att jag äns tog mig upp sängen imorse var att jag har haft obligatorisk närvaro i skolan...

Jag är så himla sugen på allt möjligt och jag kan erkänna att det slunkit ner en och annan sötsak de senaste dagarna. Vet inte riktigt om det är därför jag mår som jag gör, blodsockret åker hit och dit som en berg-och-dal-bana... Känns inte alldeles lätt att helt utesluta sött nu heller, ska på två glöggkvällar i helgen. Helst hade jag druckit kolsyratvatten och bara ätit frukt men det är svårt då jag älskar glögg och de här tillfällena är sista gången jag har chans att riktigt umgås med de två olika gängen innan jul. Får helt enkelt köra på metoden: Måttliga mängder.

Tycker synd om mig själv

Har precis kommit hem från träningen och jag tycker så himla synd om mig själv, vill mest lägga mig ner och gråta. Eller trycka i mig en massa godis och titta på någon film... Vet inte riktigt vad det beror på. Ska försöka ta mig ur det genom att ringa en kompis och se om någon vill hålla mig sällskap.

Träningen gick inte bra. Tänkte köra lite löpträning men hade så ont i vaderna att jag gav upp efter 2min, gick lite, stretchade och testade igen men det hjälpte inte. Gick så jag fick ihop 1km på löpbandet. Sen testade jag trappmaskinen för att se om det funkade bättre, icke sa nicke, fick ihop 8min innan vaderna skrek av smärta. Det var bara att sätta sig på cykeln och cykla istället, fick ihop 14km på 25min men var inte trött eller äns svettig, bara less på att det inte funkade med min tänkta träning.

Försökte once again med att springa när jag var uppvärmd ordentligt men det gick knappt att gå på löpbandet utan att det gjorde ont. Vadmusklerna är spända hela tiden och det hjälper inte hur mycket jag än stretchar, förstår ingenting!



Fortsatt utmaning

1 december idag... och det är helt slut med novemberutmaningen. Jag tycker verkligen det är jätte tråkigt så jag sitter och knåpar på en egen utmaning för decembermånad. Tänkte köra samma saker som i NU, bara köra mer av varje grej. Känns som att jag behöver sätta upp ett mål för att fortsätta hålla mig motiverad, jag har inte riktigt kommit till det stadie där jag bara kör på utan hinder liksom.

Nu ska jag tillbaka till skolan för att plugga, har suttit på föreläsning hela förmiddagen men nu är det egenstudier som gäller. Läser en tuff kurs just nu så det gäller att man sätter igång på en gång.


RSS 2.0